مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

همه چیز درباره شکایت در دیوان عدالت اداری


طبق ماده 16 برای شروع رسیدگی به شکایت در شعبات دیوان عدالت اداری، شما باید ابتدا دادخواست خود را به زبان فارسی و بر روی برگه مخصوص دادخواست بنویسید.

امروزه برخی از افراد از نحوه و یا رفتار نهادهای دولتی ناراضی هستند و می‌خواهند به شکلی اعتراض و شکایت خود را به گوش مسئولین برسانند. مرجع قضایی دیوان عدالت اداری، مسئول حل و رسیدگی به این اعتراضات و شکایت‌ها از نهاد عمومی یا دولتی، هستند. اگر شما فکر می‌کنید که از یک نهاد دولتی شکایت دارید، می‌توانید به‌ صورت رسمی با ارائه دادخواست به دیوان عدالت اداری، اعتراض خود را پیگیری نمایید. درصورت تآیید شکایت‌تان از سوی دیوان عدالت، دادگاه می‌تواند جهت جبران آن اقداماتی را به آن نهاد دستور دهد تا جهت کسب رضایت شما انجام شود.

 

همه چیز درباره شکایت در دیوان عدالت اداری

 

معمولاً روند کار به این سادگی‌ها هم نیست. در نتیجه ما قصد داریم تا جهت افزایش آگاهی شما عزیزان از طرح شکایت به‌ صورت قانونی از نهاد عمومی یا دولتی اطلاعاتی را در اختیارتان بگذاریم. معمولاً افرادی که ساکن تهران هستند می‌توانند از روش‌های راحت‌‍تری اقدام به شکایت و پیگیری پرونده‌شان در دیوان عدالت نمایند. آنها با استخدام وکیل دیوان عدالت اداری تهران، می‌توانند به‌صورت قانونی پرونده‌شان را در جریان قرار دهند.

 

چگونه در دیوان عدالت اداری شکایت کنیم؟

طبق ماده 16 برای شروع رسیدگی به شکایت در شعبات دیوان عدالت اداری، شما باید ابتدا دادخواست خود را به زبان فارسی و بر روی برگه مخصوص دادخواست بنویسید.

حال پس از نوشتن دادخواست‌تان باید به آدرس سامانه ساجد مراجعه کرده و دادخواست‌تان را جهت پیگیری ثبت کنید. توجه داشته باشید که جهت ثبت دادخواست در این سامانه، ابتدا باید به‌صورت حضوری به دفاترالکترونیک قضایی در سامانه ثنا ثبت‌نام کنید. پس از آن می‌توانید شکایت خود را در سامانه ساجد ثبت نمایید. توجه داشته باشید که دیوان عدالت اداری، درحقیقت سازمانی جهت رسیدگی به اعتراضات و شکایات درخصوص ادارات دولتی و نهادها است.

 

وکیل دیوان عدالت اداری چه کسی است؟

از آنجایی که اکثر افراد در خصوص شکایت و نوشتن دادخواست اطلاعات کافی را ندارند، با وکیل مخصوص دیوان عدالت اداری مشورت کرده و پرونده‌شان را به او می‌سپارند. وکیل دیوان درحقیقت از وکلای دادگستری است که دارای دانش، مهارت و تجربه بالایی در این زمینه است. توجه داشته باشید که تمامی مراحل شکایت در دیوان عدالت به‌صورت غیرحضوری برای افرادی عادی برگزار می‌شود و به همین خاطر بهتر است از وکیل دیوان عدالت استفاده کرد.

 

کمیسیون ماده 100 چیست؟

یکی از مهم‌ترین قوانین در سراسر کشور، کمیسیون ماده 100 شهرداری است. این کمیسیون بیشتر برای سازندگانی است که بدون دریافت پروانه ساخت، اقدام به ساخت و ساز می‌کنند. در صورتی که شما به‌عنوان سازنده، پروانه ساخت را از شهرداری دریافت نکنید، از ساخت و ساز شما جلوگیری می‌شود و شما باید در دیوان عدالت پاسخگوی این کار خود باشید. در این خصوص معمولاً از وکیل ماده 100 کمک گرفته می‌شود تا محاسبه جریمه دریافتی از متخلف به‌صورت درست انجام گیرد.

از آنجایی که حکم تخریب ساختمان برای مالک، می‌تواند خسارت‌های زیادی را درپی داشته باشد، وکیل شهرداری با گرفتن پرونده، می‌تواند با اعلام تبصره‌ها و بندها نظر کمیسیون ماده 100 را تغییر بدهد. معمولاً اعضای کمیسیون ماده 100 را نماینده شهرداری، نماینده فرمانداری، نماینده دادگستری و نماینده شورای شهر تشکیل می‌دهند. توجه داشته باشید که تمامی اعضا حق رأی دارند به‌جز نماینده شهرداری! چرا که این فرد جهت ارائه موارد مهم در این کمیسیون حاضر شده است.

معمولاً میزان جریمه‌ای که برای فرد خاطی در نظر گرفته می‌شود، به میزان تخلفی که انجام داده وابسته است. در صورتی‌که پروژه سنگین باشد، قطعاً محاسبه این جریمه مراحل پیچیده‌تری دارد. تخلفاتی که در کمیسیون ماده 100 شهرداری بررسی می‌شوند عبارت‌اند از:

  • عدم رعایت اصول فنی
  • تغییر غیرمجاز کاربری
  • تجاوز به معابر شهر
  • نداشتن پروانه ساخت
  • احداث نکردن پارکینگ
  • مهندس ناظر ساختمان تخلف کرده باشد
  • عدم داشتن استحکام ساختمان ساخته شده

هریک از موارد ذکر شده فوق، دارای توضیحات مفصلی هستند که در این مقاله مختصر نمی‌توان به‌صورت کامل آنها را توضیح داد.

از دیگر سؤالاتی که برای افراد به‌وجود می‌آید، این است که در صورت داشتن شکایت از سازمان تأمین اجتماعی باید به چه کسی برای پیگیری پرونده‌مان مراجعه نماییم؟ در ادامه مطلب به این سؤال پاسخ خواهیم داد.

 

وکیل تأمین اجتماعی چه کسی است؟

بیمه شدگان تأمین اجتماعی، می‌توانند در صورت شکایت علیه کارفرما، از یک وکیل تامین اجتماعی کمک بگیرند. از آنجایی‌که تأمین اجتماعی دارای قوانین و مقررات مشخصی است، کارفرما مؤظف به انجام آنها، در قبال کارگر است. در صورتی‌که کارفرما به وظایف و تعهدات خود در قبال کارگر عمل نکند، کارگر این حق را دارد که از کارفرما شکایت کند. در این خصوص نیاز است که شما مشورت‌های لازم را از وکیل دیوان تأمین اجتماعی بگیرید. همچنین درخصوص پرونده، وی را استخدام کنید تا پیگیری‌های لازم را در دیوان عدالت برای شما انجام دهد.

 

چرا باید در خصوص دعاوی مربوط به تأمین اجتماعی دارای وکیل باشیم؟

دلایل زیادی برای استفاده از وکیل تأمین اجتماعی وجود که برخی از آنها عبارت است از:

  • عدم آگاهی شاکیان از قواعد و قوانین پرونده‌های تأمین اجتماعی
  • ممکن است عدم آگاهی از برخی از قوانین موجب پرداخت هزینه‌های بالایی از سوی شاکی شود
  • موجب اتلاف وقت شاکی می‌شود
  • شاکی از تخصص و علم کافی برای پیگیری پرونده تأمین اجتماعی برخوردار نیست
  • وی آگاهی لازم را از نحوه نوشتن دادخواست و یا اعتراض به رأی صادر شده را ممکن است نداشته باشد

یکی از این دلایل برای استفاده از وکیل تأمین اجتماعی برای شاکیان کافی است.

 

سخن پایانی

همانطور که در این مقاله ذکر کردیم، نوشتن دادخواست و طرح شکایت نیازمند مشورت با وکیل باتجربه و متخصص است؛ تا بتواند افراد را در جریان برخی از مهم‌ترین قوانین و مقررات بگذارد. همچنین براساس قانون بتواند از حق افراد در دیوان عدالت دفاع کند. در ادامه به بررسی کمیسیون ماده 100 شهرداری و وکیل تأمین اجتماعی پرداختیم. امیدواریم اطلاعات مناسبی را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

ویژگی‌های یک وکیل خوب که باید بدانید!

تاریخ: 1401/01/29

بازدید: 10627

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

در دنیای امروز هر یک از ما ممکن است با مسائل حقوقی درگیر شویم. مسائل حقوقی عمدتاً پیشرفته و تخصصی هستند و نمی‌توان به راحتی و بدون کمک از پس آن‌ها برآمد. برای حل کردن مشکلات حقوقی خود و یا دریافت مشاوره حقوقی نیاز به مراجعه به یک وکیل داریم.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

مشاوره با یک وکیل متخصص کیفری چه کمکی می کند

تاریخ: 1401/06/21

بازدید: 1216

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وکیل کیفری برای اجرای قوانین کیفری ایفای نقش می کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

همه چیز درباره وکیل پایه یک دادگستری

تاریخ: 1401/06/30

بازدید: 6413

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وکیل پایه دادگستری در واقع بالاترین درجه حوزه وکالت است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

همه چیز درباره شکایت در دیوان عدالت اداری

تاریخ: 1401/11/17

بازدید: 32371

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

برای شروع رسیدگی به شکایت در شعبات دیوان عدالت اداری، شما باید ابتدا دادخواست بنویسید..

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button