مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی


وظیفه‌ای که کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی بر عهده دارد تمامی جوانب انواع تجارت‌های خرد و کلان و کسب‌وکارهای این چنینی را در بر می‌گیرد که در جنبه اجتماعی نیز بازخورد دارد. بخشی دیگر از این مالیات‌ها شامل انواع تجارت‌های جدیدالورود به کشور که با نام‌های الکترونیک و استارت‌آپ شناخته شده‌اند است و شرکت‌هایی که در تمامی زمینه‌های موجود مانند خدمات، ساخت‌وساز، تولید، بورس و ... فعالیت گسترده دارند.

برای بررسی موضوعات پیرامون کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی باید در قوانین و بازخوردهای دولت در این موضوع غور و تفکر کنیم. سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی در جهت فعالیت‌های اقتصادی بر این مبنا است که تمرکز تام از روی منابع نفتی برداشته شود و با استفاده از دستاوردهای دیگر بتوان اقتصاد را پیش برد. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین دستاوردهای اقتصادی که می‌تواند برای اقتصاد دولت، آورده داشته باشد منابع مالیاتی است که برای حاصل‌ شدن نتیجه باید بر اجرای صحیح دریافت و پرداخت مالیات‌ها نظارت اجرایی داشت؛ بنابراین کشور باید قدرت این را داشته باشد که از تمام درآمدهایی که از مالیات به دست می‌آورد استفاده نماید تا از وابستگی‌های نفتی خود بکاهد.

این نظارت بدین شکل باید باشد که عدالت در این روند به طرز صحیحی رعایت شود تا دولت بتواند بر این درآمد متکی باشد و حتی بر دیگر منابع مالی و اقتصادی کشور نیز اتکا نداشته باشد؛ اما مالیات مانند حرکت بر دو لبه تیغ است که اگر نظارت بر عملکرد افراد حقیقی و حقوقی همراه با عدالت اعمال نشود موجب بروز تداخلاتی می‌شود.

 

 

محاسبات کارشناسان مالیاتی

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی که در این بخش شاغل است از هرگونه فرارهای مالیاتی ممانعت به عمل می‌آورد و در شرایطی بسامان بر تمامی عملکردهای مالیاتی انواع شرکت‌های تجاری و کل پیمان‌نامه‌هایی که در آن‌ها انجام پذیرفته است نظارت می‌کند و همچنین بر انواع مالیات‌هایی که به آن‌ها تعلق می‌گیرد اعم از مالیات‌های درآمدهای حاصله که شامل مالیات بر درآمدهای افراد چه در جایگاه حقیقی و چه حقوقی است.

یکی دیگر از محاسباتی که کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی انجام می‌دهد تمام بررسی‌های عملکردی بر مالیات‌های تکلیفی است که آن‌ها را مورد مداقه و محاسبه قرار می‌دهند تا مسیر را برای دریافت مالیات فراهم نماید البته باید گفت مالیات‌های تکلیفی اصطلاحاً به مالیات‌های اختصاص‌داده‌شده بر ارث نیز گفته می‌شود.

از دیگر محاسبات مهم کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی انواع صورت‌های پولی، مالی و اساس‌نامه‌های آن‌ها است که بنا بر هر شرکت با حجم کارهایی که انجام می‌دهد در بحث خرد و کلان و در طرف قراردادهای دولتی و خصوصی صورت می‌پذیرد.

 

صلاحیت کارشناس مالیاتی

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی در تمامی بررسی‌ها و محاسبات باید در قوانین مالیاتی، تبصره‌ها، بندها و تغییرات به‌روز شده آن‌ها صاحب‌نظر باشد و این امر تنها در صورت دانستن کامل اطلاعات در این زمینه میسر است و با همین اطلاعات است که صلاحیت کارشناس مربوطه مشخص می‌شود چرا که اگر این صلاحیت و عدالت در وی وجود نداشته باشد می‌تواند به دو طرف موردبحث زیان‌های مالی وارد آورد و در خاتمه به دلیلی بر فرارهای مالیاتی تبدیل شود. به همین منظر عدالت در محاسبه مالیات از فیلتر صلاحیت رشته‌های کارشناس دادگستری می‌گذرد و می‌تواند پایه‌های یک نظام اقتصادی را محکم سازد.

اما در این بخش به وظایف یک کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی به طور اجمالی می‌پردازیم که همگی با بررسی کارشناس و در نهایت تشخیص عادلانه صورت می‌پذیرد.

⚫ مالیات بر درآمد افراد حقیقی

⚫ مالیات بر قرارداد

⚫ مالیات بر مالیات تکلیفی

⚫ مالیات بر اعمال‌کردن قانون مالیاتی

⚫ مالیات‌ برارث

⚫ مالیات‌ بردرآمد اتفاق

⚫ مالیات بر صورت مالی خرد و کلان شرکت‌های خصوصی و دولتی

حال به بررسی جزئی وظایف یک کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی می‌پردازیم تا با این وظایف آشنایی داشته باشیم و به طور تفکیکی بتوانیم این کارشناسان دادگستری را از یکدیگر تمییز دهیم.

 

وظایف محوله بر کارشناس مالیاتی

دادگستری به‌عنوان یک ارگان دولتی در وهله اول افرادی را که در رشته‌های متناسب با این عنوان مانند اقتصاد، حسابداری و مدیریت تحصیل‌کرده‌اند را استخدام می‌کند و برای بررسی دقیق‌تر محاسبات مالیاتی در این بخش و رسیدن به جرائم صورت‌ گرفته از این افراد مدد می‌طلبد.

 

جرایم موجود در مالیات‌ها

اکثریت افراد حقیقی و حقوقی تمایلی به محاسبه و پرداخت مالیات خود ندارند و با راه‌هایی در صدد فرارهای مالیاتی هستند و همین عدم رغبت به پرداخت مالیات است که جرائم مهم مالیاتی را منجر می‌شود و کارشناسان مالیاتی وظیفه شناسایی و رسیدگی به این جرائم صورت‌گرفته را برعهده دارند.

 

فرار مالیاتی

از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود افراد به مسئله فرار مالیاتی پناه ببرند این است که در توزیع مالیات عدالت رعایت نمی‌شود و همین موضوع تمامی افراد و شرکت‌ها را با ابهام روبرو می‌کند. این عدالت که از آن نام می‌بریم تنها توسط کارمندی که در اداره مالیات و دارایی مشغول به کار است در قدم اول و در قدم دوم توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی می‌تواند رعایت شود. چرا که اگر عدالت در محاسبه مالیات‌ها صورت نگیرد هر روزه به تعداد تخلفات و فرارهای مالیاتی به دلیل نارضایتی صاحبان کسب‌وکار افزوده می‌شود. اما اگر کارشناس امورمالیاتی در بررسی و تعیین مالیات نهایی شرکت‌ها خصوصاً در زمره تجاری و درزمینه قراردادهای آن‌ها دقت لازم را به‌کار گیرد می‌توان از شدت نارضایتی‌ها و ناعدالتی‌ها در بحث مالیات کاست.

 

 

تعریف کارشناس مالیاتی

می‌توان عنوان کرد که در باب تعریف مسائل مربوط به یک کارشناس دادگستری در ابتدای امر باید به این نکته توجه داشت که این کارشناس حوزه کاری مشخصی دارد که انجام محاسبات و معین کردن مالیات و در قدم آخر رسیدگی به‌تمامی جرائم رخ‌ داده در این زمینه در این دسته قرار می‌گیرد. نکته مهم این است که اگر دراین‌بین عدالت در اشلی کوچک نیز رعایت نشود و منجر به ضرری هر چند ناچیز به هر دو طرف پرداخت و دریافت‌کننده مالیات شود علاوه‌بر قانون از لحاظ شرعی، دینی و اخلاق‌مداری نیز مورد مؤاخذه قرار می‌گیرد.

 

بررسی‌ های کارشناس مالیاتی

همان‌طور که بر شمردیم یک کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی بر اکثر مالیات‌های موجود بر درآمدها بررسی‌های دقیقی را انجام می‌دهد؛ اما چند نمونه دیگر از این مالیات‌ها به شرح زیر است؛ مانند مالیات بر حقوق افرادی که در هر کسب‌وکاری مشغول به کار هستند و دارای حق‌وحقوق و بیمه مشخصی هستند. همچنین مالیاتی که در چند سال اخیر با عنوان ارزش‌افزوده بر لیست دریافتی‌ها افزوده شده است و عددی است که خریدار یک کالا همراه با قیمت آن کالا به فروشنده می‌پردازد.

 

وظایف اصلی

وظیفه‌ای که کارشناس رسمی دادگستری رشته امور مالیاتی برعهده دارد تمامی جوانب انواع تجارت‌های خرد و کلان و کسب‌وکارهای این چنینی را دربر می‌گیرد که در جنبه اجتماعی نیز بازخورد دارد. بخشی دیگر از این مالیات‌ها شامل انواع تجارت‌های جدیدالورود به کشور که با نام‌های الکترونیک و استارت‌آپ شناخته شده‌اند است و شرکت‌هایی که در تمامی زمینه‌های موجود مانند خدمات، ساخت‌وساز، تولید، بورس و ... فعالیت گسترده دارند.

منبع: گروه کارشناسان رسمی مفروز https://mafrooz.com/

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

ویژگی‌های یک وکیل خوب که باید بدانید!

تاریخ: 1401/01/29

بازدید: 10707

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

در دنیای امروز هر یک از ما ممکن است با مسائل حقوقی درگیر شویم. مسائل حقوقی عمدتاً پیشرفته و تخصصی هستند و نمی‌توان به راحتی و بدون کمک از پس آن‌ها برآمد. برای حل کردن مشکلات حقوقی خود و یا دریافت مشاوره حقوقی نیاز به مراجعه به یک وکیل داریم.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

مشاوره با یک وکیل متخصص کیفری چه کمکی می کند

تاریخ: 1401/06/21

بازدید: 1234

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وکیل کیفری برای اجرای قوانین کیفری ایفای نقش می کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

همه چیز درباره وکیل پایه یک دادگستری

تاریخ: 1401/06/30

بازدید: 6501

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

وکیل پایه دادگستری در واقع بالاترین درجه حوزه وکالت است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

یک وکیل چطور می‌تواند در ثبت علامت تجاری به شما کمک کند؟

تاریخ: 1401/12/24

بازدید: 619

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

اولین اقدام وکیل ثبت علامت تجاری این است که بررسی کند که علامت تجاری موردنظر شما قابلیت ثبت دارد یا خیر.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button