1- تعیین سطح آنلاین آیلتس
اولین قدم برای گرفتن نمره 7 آیلتس در کمتر از 3 ماه، این است که بفهمید الآن در چه سطحی هستید. بهترین و کاملترین تعیین سطح آنلاین آیلتس رایگان را در سایت استاد زندی انجام دهید. مجموعه 30 سؤال از مهارتهای ریدینگ، گرامر، واژگان و لیسنینگ آمده است. بلافاصله بعداز انجام تعیین سطح آیلتس آنلاین، جوابهای صحیح و اشتباه و همچنین نمره حدودی آیلتس خود را مشاهده خواهید کرد.
اگر سطح Pre-IELTS یا بیشتر بودید، شما توانایی گرفتن نمره 7 آیلتس در کمتر از 3 ماه را دارید. اکنون باید به فکر برنامهریزی، بهترین منابع آیلتس، پارتنر زبان انگلیسی برای تقویت اسپیکینگ باشید. تک تک این موارد را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.
2- برنامه ریزی برای نمره 7 آیلتس
اصولاً هر کاری را که میخواهید شروع کنید، باید برایش برنامهریزی کنید. اگر این کار را نکنید، دچار سردرگمی و تلف کردن وقت خود خواهید شد. بهترین و عاقلانه ترین کار این است که بهصورت هفتگی برنامهریزی کنید. تمامی مطالبی را که میخواهید در طول یک هفته انجام بدید را روی کاغذ یا موبایل یا تبلت یا کامپیوتر یاداشت کنید. بههیچ عنوان تنبلی نکنید و نگویید که میدانم این هفته چه بخوانم. ذهن انسان بسیار فراموش کار است و بهسرعت همه چیز را فراموش میکند.
پس تا اینجا فهمیدید که باید برنامهریزی هفتگی داشته باشید و همه چیز مکتوب باشد. اما سؤال مهمتر این است که درون این برنامه چه باید نوشته شود! چه مقدار زمان باید برای تکنیکها و ترفندها گذاشته شود یا چقدر برای تست زنی و حفظ دایره لغات زمان صرف شود. بهترین برنامهریزی برای نمره 7 آیلتس بهصورت زیر است.
ماه اول آمادهسازی آیلتس
از مهمترین اقدامات شما در ماه اول، تقویت دایره لغات و یادگیری تکنیکهای لیسنینگ و ریدینگ است. شما باید 50 درصد از زمان خود را صرف افزایش کلمات و لغات ضروری آیلتس کنید و همچنین 50 درصد باقیمانده را برای آموزشها و روشهای تست زنی آیلتس صرف کنید. نقش واژگان در مهارت Listening و Reading بسیار حیاتی است و در صورتی که کلمات انگلیسی و مترادف آنها را بلد نباشید، نمره 7 آیلتس کسب نمیکنید.
اقدامات ماه دوم
زمان تقویت دایرهلغات را به 30 درصد کاهش دهید و 20 درصد از زمان خود را برای انجام تست Listening و Reading صرف کنید. در این مرحله شما نیاز به یک پارتنر زبان انگلیسی دارید تا خود را برای آزمون اسپیکینگ آیلتس آماده کنید. سایتها و اپلیکیشنهای زیادی وجود دارند که میتوانید با جستجو در گوگل پیدا کنید. نکته مهم این است که بیشتر این سایتها پولی هستند، پس بهتر است، بعداز شناسایی پارتنر، در نرمافزاری مثل اسکایپ با آن ادامه دهید.
25 درصد از وقت خودتان را برای اسپیکینگ آیلتس و 25 درصد را برای رایتینگ آیلتس بگذارید. متأسفانه آموزشهای ناقص زیادی در زمینه رایتینگ آیلتس وجود دارد. خیلی از بچهها در مهارت رایتینگ سردرگم هستند و آن را به روزهای پایانی موکول میکنند. توصیه میکنیم که به سایت Zandi English مراجعه کنید، و از آموزش های رایتیگ آیلتس استاد زندی بهره ببرید. در آنجا، پکیج آموزش آیلتس به صورت گام به گام از پایه تا پیشرفته برای نمره بالای 7 در دسترس شماست.
درسهای ماه سوم
حساسترین ماه را در پیش دارید، بنابراین هر چقدر میتوانید برای یادگیری آیلتس وقت صرف کنید. مثلاً اگر کارمند هستید، چند روزی مرخصی بگیرید یا اضافه کاری نکنید. همین قدمهای کوچک بیشترین تأثیر را در روند آمادهسازی آیلتس میگذارد.
میزان تستهای لیسنینگ و ریدینگ خود را به 20 درصد برسانید. مثلاً روزی یک تست لیسنینگ و یک تست ریدینگ بزنید. همانگونه که قبلاً گفتیم، نقش دایره لغات در نمره شما بسیار مهم است. پس با صرف 20 درصد از زمان خودتان، بهطور پیوسته آن را تقویت کنید.
در ماه سوم، حداقل روزی 45 دقیقه با پارتنر آیلتس خود صحبت کنید. تمرکز خود را روی پارت 2 بگذارید، زیرا بسیار چالشی است و در اکثر مواقع، هیچ ایدهای نسبت به موضوع سؤال ندارید. یعنی اگر توی فارسی هم میخواستید جواب بدهید، قادر نبودید. در اینجا حتماً رویاپردازی کنید و تا میتوانید از قوه تخیل خود کمک بگیرید. از 6 دستهبندی برای جواب سؤالات کمک بگیرید. توضیحات کامل تکنیکال این دستهبندی در سایت Zandi English آمده است.
با توجه به اینکه در ماه قبل، آموزشهای رایتینگ آیلتس را فرا گرفتهاید، در ماه سوم دست به قلم شوید و شروع به نوشتن کنید. آن دسته از دوستان که میخواهند آزمون کامپیوتری آیلتس امتحان بدهند، از کامپیوتر استفاده کنند و رایتینگهای خود را تایپ کنند. برای گرفتن feedback و تصحیح رایتینگ آیلتس میتوانید از یک استاد آیلتس کمک بگیرید.
3-بهترین منابع آیلتس (خودخوان یا سلف استادی)
پیدا کردن کتاب، ویدیو، pdf، جزوه و لغات مهم آیلتس کار آسانی نیست. درصورتیکه بهترین منابع آیلتس را نداشته باشید و قوانین آیلتس را بهخوبی ندانید، در گرفتن نمره 7 آیلتس دچار مشکل میشوید. اما نگران نباشید چون در اینجا منابع مهم آیلتس مثل انتشارات کمبریج آیلتس، سایت Zandi English، آکسفورد و غیره را معرفی میکنیم. مطمئن باشید که با این منابع، خیلی سریعتر و با زحمت کمتر به نتیجه دلخواه خود میرسید.
بهترین منابع تقویت دایره لغات
یکی از حیاتیترین مباحث آیلتس سیستم Paraphrasing است. پارافریز یعنی گفتن دو جمله که معنی یکسان دارند ولی از لحاظ لغت و دستور گرامر متفاوتاند. در تمامی مهارتهای آیلتس شما نیاز به استفاده از پارافریز دارید. مثلاً در اسپیکینگ نباید از کلمات سؤال استفاده کنید و بجای آن از مترادف کلمات یا دستور گرامر متفاوت استفاده کنید. در مقدمه رایتینگ هم باید صورت سؤال را با کلمات مترادف و دستور زبان paraphrase کنید.
در بخش لیسنینگ، گوینده کلمه surpass (پیشی گرفتن) را میگوید، ولی قبل از جای خالی کلمه outrace (سبقت گرفتن) آمده است. اگر تفکر خوبی نسبت به پارافریز نداشته باشید، مسلماً در آزمون آیلتس به نمره بالای 7 نمیرسید. سه منبع ارزشمند برای تقویت پارافریز در ادامه آمده است:
- لغات ضروری آیلتس
- کتاب Vocabulary for IELTS
- لغات کتاب 504
مجموعه پکیج رایگان لغات ضروری آیلتس محصول Zandi English است بهطرز شگفتانگیزی نمره باند شما را درتمامی مهارتهای آیلتس افزایش میدهد. مشخصات و خصوصیات لغات ضروری در ادامه آمده است:
- 30 درس و هر درس شامل 17 لغت اصلی
- ارائه 3 مترادف برای هر لغت
- تلفظ لغات در فایل صوتی
- 30 ویدیو آموزشی برای هر درس
- دانلود pdf جزوه کلمات آیلتس
- 40 تست آنلاین برای هر درس
بهترین کتاب تست زنی آیلتس
سؤالات غیراستاندارد IELTS زیادی در اینترنت است. منظور از غیراستاندارد این است که مثلاً در IELTS Listening از ربات برای گفتن متنها استفاده شده است. برای گرفتن نمره 7 آیلتس، باید از منابع تست معتبر که در ادامه آمده است استفاده کنید.
- کتابهای کمبریج آیلتس Cambridge IELTS
البته کتابهایی مثل Actual در سالهای اخیری سر و صدای زیادی به پا کرده، اما همانطور که گفته شد، استاندارد لازم و کافی را ندارند. بنابراین در این لیست گنجانده نشده است. تا به این لحظه 18 جلد از کتاب کمبریج آیلتس انتشار پیدا کرده است. هر کتاب شامل 4 تست لیسننیگ، ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ از آزمونهای آیلتس سالهای گذشته است.
4- یادگیری تکنیکهای آیلتس با پکیج آموزش آیلتس
خواندن کتابهای تکنیکال و روشهای تست زنی آیلتس بسیار زمان بر است. مثلاً کتاب Mindset for IELTS چهار جلد دارد و هر جلد آن بیش از 100 صفحه است. در صورتیکه بخواهید با این مجموعه کتاب کار کنید، قطعاً در 3 ماه به نمره 7 آیلتس نمیرسید. پس بهتر است بهدنبال روشهای مدرن تر مثل ویدیو، جزوه و سایت باشیم تا بهصورت مختصر و مفید، مهمترین آموزشهای آیلتس را بیاموزیم.
بجای اینکه وقت خودتان را با کتابهایی مثل Complete IELTS یا Get ready for IELTS یا Collins for IELTS هدر دهید، از پکیج آموزش آیلتس استاد زندی کمک بگیرید. یک بسته آموزشی بینظیر برای کسانی که میخواهند در عرض 3 ماه نمره 7 آیلتس بگیریند. آموزش آیلتس استاد زندی از صفر تا صد اینجا معرفی شده است. مشخصات و ویژگیهای این پکیج آموزش آیلتس بهصورت خلاصه عبارت است از:
- دانلود 35 ساعت ویدئو آموزش آیلتس
- 78 ویدیو رایتینگ تسک 1 و 2 آکادمیک و جنرال
- 18 ویدیو آموزش ریدینگ آیلتس
- 18 ویدیو تکنیکال لیسینیگ آیلتس
- 11 درس اسپیکینگ آیلتس
- پکیج لغات آیلتس برای تقویت Parphrasing
- پکیج لغات ضروری آیلتس
- پکیج لغات کتاب 504
- پکیج لغات 1100 واژه بارنز
- نحوه نوشتن نامههای رسمی و غیررسمی آیلتس جنرال
- نحوه نوشتن نمودارهای استاتیک و داینامیک آیلتس آکادمیک
- قابلیت دیدن ویدیو و جزوه درسها در سایت
بعد از خرید پکیج، تمام فایلها به صورت خودکار، به حساب شما منتقل میشوند و میتوانید از پنل کاربری خود از بخش دانلودها، هر یک از ویدیوها را جداگانه دانلود کنید.
*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهدهی سفارشدهنده است.*