ازآنجاییکه انواع باتری درصنایع مختلف کاربرد ویژهای دارند دانستن پاسخ این سؤال که تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست از اهمیت بالایی برخوردار است. بهصورتکلی باتری یو پی اس یک منبع تغذیه بدون توقف که قادراست پس از قطع جریان برق دربازه زمانی مشخصی انرژی موردنیاز تجهیزات الکترونیکی را تأمین نماید. سولار نیز از دیگر انواع باتری است که انرژی موردنیاز خود را از منابع تجدیدپذیر دریافت میکند.
درواقع قطع جریان برق در بسیاری از مراکز مانند بیمارستانها خطرات جانی برای انسان به دنبال خواهد داشت. همچنین میتواند منجربه از بین رفتن اطلاعات مهم و حساس در مراکز مختلف شود. در ادامه قصد داریم دو منبع انرژی بدون توقف جهت پیشگیری از این سوانح را به شما معرفی کنیم.
باتری یو پی اس چیست؟
بروز نوسانات برقی میتواند خسارتهای جبرانناپذیری برجای بگذارد و به همین دلیل استفاده از منابع انرژی بدون توقف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. باتری یو پی اس (ups) بهعنوان یک منبع انرژی بدون توقف جهت مقابله با مشکلات احتمالی در مدلهای گوناگونی به بازار عرضه میشود.
![](https://sid.ir/cdn/sid/content/post/82122/1-107-SID.IR(485797).jpg)
باتوجه به اینکه این باتری در مدلهای متعددی تولید میشود ممکن است افراد در خرید آن دچار سردرگمی شوند. شناخت انواع این باتری میتواند منجر به خرید محصول مناسب و کاربردی شود.
انواع باتری یو پی اس
یکی از مباحثی که درزمینه پاسخ به سؤال تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست حائز اهمیت است شناخت انواع این محصولات است. انواع این محصول براساس جنس به سه دسته سرب اسید، نیکل کادمیم، لیتیوم و سیلور آلکالاین تقسیم میشوند.
-
باتری یو پی اس سرب اسید
عملکرد باتریهای سرب اسید یا سیلد اسید بهگونهای است که در آنها جریان الکتریکی به کمک دو الکترود که در مایع اسید قرار گرفتهاند برقرار میشود. به دلیل اینکه این محصولات در ظرفیتهای مختلفی تولید میشوند امکان استفاده از آن در تأسیسات و صنایع وجود دارد.
-
باتری یو پی اس نیکل کادمیم
نوعی باتری کموزن که بیشتر در وسایل الکترونیکی قابلحمل مورد استفاده قرار میگیرد نیکل کادمیم است. از جمله ویژگیهای این باتریها میتوان به طول عمر بالا و تحمل تخلیه عمیق اشاره کرد. همچنین هزینه خرید بالاتری نسبت به باتریهای سرب اسیدی دارند.
-
باتری یو پی اس لیتیوم یون
لیتیوم یون نوعی باتری یو پی اس است که صنایع مختلف مانند تلفن هوشمند، لپتاپ، هوافضا و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. این باتریها قابل شارژ بوده و ایمنی و عملکرد مطلوبی دارند.
-
باتری یو پی اس سیلور آلکالاین
باتری سیلور آلکالاین نوعی باتری غیرقابل شارژ است که در ولتاژ و اندازههای مختلفی به بازارعرضه میشود و با نصب در کنار وسایل برقی، نیروی برق را در خود ذخیره میکنند. از جمله مدلهای این باتری میتوان به نمونههای قلمی و نیم قلمی اشاره کرد.
هزینه خرید باتری یو پی اس چقدر است؟
قیمت باتری یو پی اس با توجه به نوع آن و ظرفیتی که دارد متغیر است. از دیگر مواردی که بر روی هزینه خرید این محصول تأثیرگذار است میتوان به برند سازنده آن اشاره کرد؛ امروزه برندهای متعددی مانند سپاهان، هیتاکو، یوفو، توکان و غیره درزمینه تولید این محصول فعالیت دارند. درنظر داشته باشید که هرچه برند سازنده اعتبار بالاتری داشته باشد هزینه خرید محصول بیشتر میشود.
باتری سولار چیست؟
جهت اطلاع از پاسخ سؤال تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست بهتر است از نحوه عملکرد دقیق باتریهای سولار نیز مطلع شوید. باتری سولار جهت ذخیرهسازی انرژی پنلهای خورشیدی مورد استفاده قرار میگیرند و بدون استفاده از آنها این انرژی هدر خواهد رفت.
درواقع برخی مواقع که نور خورشید در دسترس نیست پنلهای خورشیدی قادر به تولید انرژی نیستند و در این مواقع میتوان از انرژی ذخیره شده در باتری سولار استفاده کرد. باتوجه به اینکه این باتریها درطول روز چرخه شارژ و شارژ شدن را طی میکنند طول عمر آنها بعد از گذشت مدتی کاهش پیدا میکند؛ بنابراین انتخاب محصول باکیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
انواع باتری سولار شامل چیست؟
باتریهای سولار از نظر توانایی شارژ شدن به دو دسته کلی تقسیم میشوند.
- باتری اولیه
نوعی باتری که پس از یکبار استفاده و دشارژ شدن قابل استفاده نمیباشند. این موضوع سبب شده که در پنل های خورشیدی کارایی چندانی نداشته باشند.
- باتری نسل دوم
این باتریها برخلاف نمونه قبل پس از هر بار خالی شدن امکان شارژ مجدد را فراهم میکنند. این موضوع سبب میشود که میزان تقاضای خرید آنها نیز افزایش یابد.
انواع باتری سولار از نظر ساختار
- باتری لید اسید
یکی از ارزانترین نمونههای باتری سولار که دارای طول عمر کمتری نسبت به دیگر انواع این محصول است لید اسید است. این باتری به دو دسته سرب اسیدیتر و سرب اسیدی خشک تقسیم میشود. هزینه تعمیر و نگهداری باتری خشک کمتر از تر بوده و این موضوع سبب افزایش حجم استفاده آن شده است.
- باتری لیتیومی
این باتری دارای قیمت بیشتری نسبت به باتریهای لید اسید بوده ولی از طرفی طول عمر بالاتری دارد.
- باتری آب نمک (سالت واتر)
این باتری حاوی الکترولیت آب نمک بوده و اخیراً به بازار عرضه شده است. مزیت استفاده از این نوع باتری قابلیت بازیافت شدن آن است؛ چرا که برخلاف دو نمونه قبل حاوی فلزات سنگین نیست.
هزینه خرید باتری سولار چگونه محاسبه میشود؟
یکی از مهمترین مباحثی که هنگام خرید باتری خورشیدی مورد توجه قرار میگیرد قیمت آن است. قیمت انواع این محصول نسبت به طول عمر آن متفاوت است؛ بنابراین قبل از خرید حتماً به طول عمر مفید آن توجه داشته باشید. همچنین هزینه تعمیر و نگهداری محصول نیز از دیگر مؤلفههایی است که بر روی قیمت آن تأثیر دارد؛ درواقع برخی مواقع خرید باتری ارزانقیمت با هزینه تعمیر و نگهداری بالا سبب افزایش قیمت نهایی این محصول برای شما میشود.
تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست؟
پسازاینکه کاربرد باتری سولار و یو پی اس را بهصورت کامل متوجه شدید نوبت به پاسخ این سؤال میرسد که تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست؟ جهت پاسخ به این پرسش بهتر است عوامل تأثیرگذار بر روی هزینه خرید این محصولات را بررسی کنیم.
-
قابلیت دیپ سایکل یا تخلیه عمیق
اولین عاملی که بر روی قیمت این محصولات تأثیرگذار است قابلیت دیپ سایکل یا تخلیه عمیق است. منظور از دیپ سایکل ویژگی است که با کمک آن میتوان بهگونهای که به سلولهای باتری آسیب وارد نشود یک باتری را بارها شارژ کرد.
ویژگی دیپ سایکل در باتریهای سیلد اسید مورد استفاده قرار میگیرد و بیشتر در سیستمهای سولار بهکار میرود. البته این موضوع سبب شده مقاومت این محصول افزایش یابد و بهاینترتیب قیمت باتری سولار نسبت به یو پی اس بیشتر است.
-
میزان مقاومت در برابر حرارت و گرمای هوا
گرمای هوا یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر روی قیمت خرید انواع باتری است. حرارت بهعنوان قاتل باتری شناخته میشود و سبب کاهش چشمگیر عمر آن میگردد. در نظر داشته باشید که درصورت آسیب دیدن باتری بر اثر حرارت ظرفیت آن قابل بازیابی نیست.
یکی از مواردی که سبب تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس میشود طول عمر آن درصورت مجاورت با حرارت است. بهصورت کلی باتریهای سولار مقاومت بالاتری در برابر گرمای هوا دارند که این موضوع سبب افزایش هزینه خرید آنها میشود.
-
تأثیر طول عمر باتری بر قیمت آن
فاکتورهای گوناگونی وجود دارد که طول عمر باتری را تعیین میکند. یکی از مهمترین این موارد تعداد سیکل شارژ و دشارژ شدن آن است. بهطورکلی تعداد سیکل عمر باتری در سطح دشارژ برای باتری یو پی اس 40 درصد در 700 سیکل و برای باتری سولار 40 درصد در 1500 سیکل است. این موضوع نشاندهنده طول عمر پایینتر باتریهای یو پی اس نسبت به سولار است. درواقع باتریهای سولار در شرایط محیطی گرم طول عمر بالاتری دارند.
همچنین درنظر داشته باشید که جهت استفاده از باتری در پنلهای خورشیدی، باتری باید کیفیت و طول عمر لازم برای استفاده روزانه را داشته باشد. این باتری باید بهگونهای باشد که در سریعترین زمان ممکن شارژ و در مدت طولانی دشارژ شود.
-
ظرفیت باتری
باتوجه به استفاده طولانیمدت از این باتریها میزان ظرفیت آن از دیگر موارد مؤثر بر روی قیمت محصول به شمار میرود. ظرفیت باتری براساس آمپر ساعت سنجیده میشود؛ درنظر داشته باشید درصورتیکه ظرفیت باتری 50 آمپر ساعت باشد میتوان 50 ساعت از آن استفاده کرد.
-
ایرانی یا خارجی بودن محصول
آخرین فاکتور مؤثر بر هزینه خرید این محصولات که در پاسخ به سؤال تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس در چیست مطرح میشود شامل ایرانی یا خارجی بودن محصول است. درنظر داشته باشید که درصورت تأمین محصول از کشورهای خارجی نرخ ارز بر روی هزینه خرید آنها تأثیر مستقیم دارد؛ باتوجه به افزایش نوسانات ارزی در مدتزمان گذشته قیمت محصولات وارداتی نیز دستخوش تغییرات شده است.
باتوجه به عوامل گفته شده در بررسی تفاوت قیمت باتری سولار و یو پی اس، میتوان گفت که خرید از مراجع معتبر تا حد زیادی بر روی هزینه و تهیه محصول باکیفیت نقش دارد. شرکت هانیکا یک مرجع رسمی تأمینکننده انواع این محصول بهشمار میرود که میتواند به شما در خرید محصول باکیفیت و قیمت مناسب بدون دخالت واسطه کمک کند.
*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهدهی سفارشدهنده است.*