بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

نقش انکارناپذیر دانشگاه ها و مراکز علمی در آینده صنعت لوازم خانگی


ایفای نقش SID در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه و گسترش همکاری های علمی و پژوهشی و تسهیل در ارائه و اطلاع رسانی تولیدات علمی و دستاوردهای علمی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی SID، این مرکز باحضور در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت لوازم خانگی ایران، نظر مسئولان برگزاری نمایشگاه HAMex 2023 را درخصوص نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در آینده صنعت لوازم خانگی، برنامه‌ها و موانع صنعت لوازم خانگی ایران برای رقابت با محصولات تولیدی برند جهانی و هم‌چنین نحوه تعامل بیشتر با مرکز اطلاعات علمی درراستای گسترش ارتباط بین صنعت و دانشگاه را جویا شد.

 

مهندس عباس هاشمی، دبیرکل و رئیس ستاد برنامه‌ریزی و اجرایی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی را در آینده صنعت لوازم خانگی انکارناپذیر دانست و گفت: باید ارتباطات بسیار نزدیکی بین جامعه صنعتی کشور و جامعه دانشگاهی و مراکز علمی به شکل صحیح صورت پذیرد. ایشان با عنوان بحث نوآوری مورد تأکید صنعت در دنیا خاطرنشان کرد، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، شرکت‌های استارتاپی و شرکت‌های دانش بنیان قطعاً نقش بزرگی را در این زمینه می‌توانند بازی کنند. وی با اشاره به اجرای چند رویداد مهم در نمایشگاه بین‌المللی صنعت لوازم خانگی ایران در همین راستا، تأکید کرد که قطعاً ارتباط بین صنعت و دانشگاه تفکیک ناپذیر بوده و حتماً باید کنار هم باشند و به‌صورت موازی پیش بروند.

 

وی درخصوص برنامه‌ها و موانع صنعت لوازم خانگی ایران برای رقابت با محصولات تولیدی برند جهانی، گفت: باتوجه به جایگاه صنعت لوازم خانگی ایران در حرکت به‌سوی اقتصاد بدون نفت و حفظ و توسعه اشتغال صنعتی، به‌نظر من شرط اول این است که تنوع، کیفیت و میزان را در تولیدات خود افزایش بدهیم تا بتوانیم به‌سمت صادرات پیش برویم. ایشان با اشاره به مشکلات جاری در کشور مثل مشکلات ارزی برای افزایش تولید، ادامه داد: زمان تخصیص، تمدید و تأمین ارزهای مربوط به گروه کالاهای 22 و 23 درحال حاضر هشتاد روز شده و باتوجه به بالا بودن این زمان و هم‌چنین نگهداشت 5 درصد از مسدودی توسط بانک‌ها، افزایش پلکانی در هر تمدید اتفاق می‌افتد و درنتیجه، اینها حکم بازداره برای تولید را داشته و باعث می‌شوند که افزایش رسوب کالا در گمرکات اتفاق بیافتد. این در حالی است که در یک دوره گردش، ورود مواد اولیه و قطعات از تاریخ ثبت سفارش تا زمانی‌که به خط تولید برسد، تقریباً 9 ماه طول می‌کشد.

 

هاشمی با بیان اینکه درحال حاضر بحث مشکل پیمان‌سپاری ارزی یا رفع تعهد ارزی به‌عنوان یکی از شروط اصلی توسعه پایدار صادرات کشور مطرح است، افزود: بحث صادرات در کشور اجتناب‌ناپذیر است به‌طوری‌که هرچقدر عمق ساخت داخل بیشتر باشد، موادی که از بازار خریده می‌شود یا خدمات و یا پیمانکارهایی که وجود دارد و ... ارز آزاد محسوب می‌شود، درواقع درصد بسیار عمده‌ی تولید با ارز آزاد انجام خواهد شد ولی در زمان صادرات تسویه آن باید با ارز نیمایی انجام شود و این به معنای زیان مستقیم صادرات است.

 

ایشان در ادامه با درنظر گرفتن نهادهای تولید، ارز، خدمات پیمانکاری، هزینه‌ها، انرژی، دستمزد و ... بیان کرد: قیمت‌گذاری دستوری یکی دیگر از معضلات برای صنعت و تولید داخلی است. بحث قیمت‌گذاری دستوری شاید در ظاهر منجربه حفظ قیمت‌ها شود ولیکن درواقع موجب افت کیفیت و کاهش قدرت رقابت و درنتیجه تعدیل نیرو در برخی واحدها و محدودیت شدید در توسعه و نوآوری واحدهای تولیدی خواهد شد. از طرفی چون بحث قیمت مواد اولیه در بورس عرضه می‌شود، به‌دلیل مکانیزم جاری در بورس عملاً واحدهای متوسط و کوچک به‌سختی می‌توانند از بورس خرید کنند، چون اولاً نقدی باید خرید بشود، دوماً حاشیه رقابت وجود دارد، بنابراین قیمت‌ها بالا می‌رود یعنی به‌نوعی می‌شود گفت مکانیزم مزایده به‌وجود خواهد امد و درنتیجه واحدهای کوچک عمدتاً از بازار آزاد تأمین نیاز می‌کنند و این یکی از مشکلات تأمین مواد اولیه برای تولید است.

 

هاشمی درادامه برای رقابت با محصولات تولیدی برند جهانی، نظر خود را اینگونه عنوان کرد: بعد از برطرف کردن مشکلات مطروحه و با داشتن یک اتصال سیستماتیک به شبکه جهانی ارزش و شبکه تأمین و پیدا کردن جایگاه خود در این شبکه، می‌توان امیدوار بود که اینها باعث کمک شایانی به جهانی شدن برندهای داخلی شود.

 

درپایان، مهندس هاشمی ضمن تشکر از SID دررابطه با تعامل انجمن با مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی، گفت: خدارا شکر از دید من این شروع بسیار خوب و میمونی است که باید حتماً آن را ادامه بدهیم. ایشان فرمود: ما باید توسط مرکز اطلاعات علمی یک بانک اطلاعاتی داشته باشم، علی‌الخصوص که این موضوع می‌تواند در بحث اشتغال و گسترش ارتباط بین صنعت و دانشگاه تأثیرگذار باشد.

لینک کوتاه

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

رشد اقتصادی با پیوند صنعت و دانشگاه

تاریخ: 1402/06/20

بازدید: 110

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، تقویت رابطه صنعت با دانشگاه جزو عوامل مهم در پیشرفت هر کشوری است به طوری که توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری به پیوند این دو نهاد وابسته شده است.

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

SID در بزرگ ترین نمایشگاه صنعت لوازم خانگی ایران (هامکس 1402)

تاریخ: 1402/08/02

بازدید: 137

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

حضور مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی صنعت لوازم خانگی ایران HAMex 2023 در راستای گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

ارتباط صنعت و دانشگاه پایین تر از حد انتظار است

تاریخ: 1402/06/18

بازدید: 26

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، ارتباط بین دانشگاه با بدنه صنعت هنوز شکل قابل توجهی به خود نگرفته اما خوشبختانه انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران به این ضرورت پی برده است.

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

رونمایی از سامانه به هم رسانی کارجویان و کارفرمایان صنعت لوازم خانگی ایران

تاریخ: 1402/08/06

بازدید: 73

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

همزمان با برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی هامکس، سامانه sid.ir/ahamiranjob به سفارش انجمن لوازم خانگی ایران و توسط مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID) رونمایی شد.

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

ایفای نقش SID در تعامل بین صنعت و دانشگاه

تاریخ: 1400/08/29

بازدید: 1807

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

فقط با ورود فناوری‌های جدید و با توسعه قطعه‌سازی کشور امکان توسعه پایدار صنعتی مقدور است.

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins