پیدا کردن منابع معتبر و بهروز آزمون IELTS یکی از دغدغههای اصلی داوطلبین است که همواره مسیر گرفتن مدرک آیلتس را دشوار میکند. چنانچه کتاب لغت یا گرامر اشتباهای انتخاب کنید، راه 3 ماهه را در 6 ماه طی خواهید کرد. بنابراین در این آموزش آیلتس قصد داریم، 10 تا از بهترین کتاب های واژگان و گرامر آیلتس را معرفی کنیم.
شروع آیلتس از صفر!
اگر جدیداً تصمیم به مهاجرت کاری یا تحصیلی گرفتید، احتمالاً سؤالات بیپاسخ زیادی در سر دارید. نقطه آغاز و پایان آیلتس به نمره هدف شما وابسته است، یعنی هرچه سطح ضعیفتری داشته باشید، مدت زمان بیشتری را باید سپری کنید. به طور معمول 3 ماه طول میکشد تا نیم نمره به نمره Overall آیلتس اضافه کنیم، در صورتی که روزی 4 الی 6 ساعت مطالعه کنید.
- گام اول یادگیری چهارچوب آیلتس است.
- گام دوم یادگیری تکنیکهای آیلتس است.
- گام سوم تقویت دامنه واژگان است.
- گام چهارم فراگیری گرامر آیلتس است.
- گام پنجم انجام تست آزمایشی است.
لازم به ذکر است که مراحل سوم و پنجم همزمان انجام میشوند زیرا برای موفقیت در آیلتس باید از دایره لغات گسترده ای برخودار باشید. در حقیقت یکی از عوامل مؤثر در گرفتن نمره 7 یا 8 آیلتس، یادگیری لغات و کلمات مرتبط با هر موضوع است. اما چه کتابهایی برای یادگیری لغات و گرامر آیلتس مناسب است؟ در ادامه جواب این سؤال، با معرفی بهترین منابع آیلتس ارائه شده است.
برای عملکرد بهتر و انتخاب صحیح منابع آزمون آیلتس، بهتر است در آزمون آزمایشی تعیین سطح آنلاین شرکت کنید. اگرچه زبانآموزان زیادی سطح حدود خود را میدانند، اما برای اطمینان حتماً یک تعیین سطح بدهید. با این کار کتابهای گرامر و لغت متناسب با سطح خود را انتخاب میکنید.
اهمیت یادگیری واژگان و گرامر آیلتس
یادگیری لغت مهم است چرا که بدون آن نمیتوانید در مهارتهای Listening یا Reading جواب سؤالات را پیدا کنید. این تصور غلطی است که باید تکنیکهای آیلتس را یاد بگیرید تا به نمرات بالای 7 برسید. تکنیکهای تستزنی مهماند، اما کافی نیستند. اگر از یک دیدگاه کلی به قضیه نگاه کنید، بدون یادگیری لغت و گرامر، چطور میتوانید در Speaking آیلتس صحبت کنید یا چطور میتوانید Writing بنویسید.
بنابراین به هیچ عنوان به تکنیکها و انجام تست اکتفا نکنید. حتماً کتابهای واژگان و گرامر معرفی شده در این صفحه را به صورت pdf یا کاغذی تهیه کنید. سپس با یک برنامه ریزی منسجم ، سعی کنید هر روز زمان مناسب برای آنها کنار بگذارید.
سیستم Paraphrasing چیست؟
به این معنی است که در سؤالات و متن از کلمات هممعنی یا مترادف استفاده شده است. به عبارت دیگر، سؤالات آیلتس به گونهای طراحی شدهاند که در متن Reading عباراتی آمده که هممعنی آنها در سؤال آمده است. یا در Listening گوینده جملاتی را میگوید که مترادف آنها در سؤال آمده است.
مبحث Paraphrasing در تمامی مهارتهای آیلتس توسط طراحان سؤال لحاظ شده است. پارافریز در Speaking به این صورت است که اگزمینر آیلتس از شما سؤال میپرسد، اما شما نباید از لغات سؤال استفاده کنید. یا در Writing نباید از لغات سؤال در پاراگرافها استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که در برخی مواقع اجتناب ناپذیر است و باید از کلمات سؤال استفاده کنید. به هیچ عنوان روانی (Fluency) مکالمات زبان انگلیسی خود را فدای Paraphrasing نکنید.
روشهای یادگیری لغات جدید
متأسفانه یادگیری لغات جدید کار سادهای نیست. در بیشتر اوقات وقتی یک کلمه را حفظ میکنید، یک روز بعد آن را به یاد نمیآورید. این برای همه یکسان است و کسی مستثنی نیست، پس به خودتان خرده نگیرید.
یکی از راهها برای نگهداری کلمات در حافظه درازمدت، استفاده از جعبه لایتنر است. این روش به صورتی است که هر کلمه را باید در فواصل زمانی معین تکرار کنید. شاید تکرار کلمات برای چندین روز متوالی خسته کننده باشد، اما نتیجه آن بسیار بالاتر از این است که تعداد زیادی کلمه را فقط یک بار بخوانید.
- لیست کلمات جدید را برای سه روز تکرار کنید.
- کلماتی که در روز چهارم مشکل دارید را به لیست بعدی منتقل کنید.
- کلماتی که در روز چهارم بلد هستید را به روز هفتم منتقل کنید.
- کلماتی که در روز هفتم بلد نیستید را به روز اول انتقال دهید.
- کلماتی که در روز هفتم یاد گرفتهاید را به روز 15 منتقل کنید.
این یک روش بسیار مناسب برای فراگیری کلمات است اما کافی نیست. شما همچنین نیاز دارید تا نحوه استفاده از کلمات را در جملات بخوانید. این کار باعث میشود تا در مکالمات و Writing از آنها استفاده کنید یا به اصطلاح با این کار، کلمات در ذهن شما فعال (Active) میشوند.
روش خودخوان یا کلاس آیلتس
نکته مهم دیگر انتخاب روش سلف استادی یا شرکت در کلاس آیلتس است. در حال حاضر تعداد زیادی از افراد به روش Self-Study روی آوردهاند، زیرا سایتهایی مثل یوتیوب و Zandi English به صورت ویدیویی آموزش آیلتس میدهند. این سایتها تمام نیازهای شما را به کلاس عمومی یا خصوصی آیلتس برطرف میکنند. به عبارت دیگر هر آنچه سر کلاس آیلتس گفته میشود، در ویدیوها و جزوهها آموزش داده شده است.
اما در پروسه یادگیری آیلتس، چالشها و مشکلات فراوانی بر سر راه شما قرار خواهد گرفت. مثلاً یکی از آنها عدم تعهد است که بسیار حائز اهمیت است. چنانچه برنامه ریزی کنید که مثلاً این ویدیوها را از سایت زندی انگلیش میخوانم، ولی تعهدی نسبت به آن نداشته باشید، این کار مدت زمان گرفتن مدرک آیلتس شما را بالا میبرد. روش سلف استادی نیازمند برنامهریزی منسجم و پیوسته است. در صورتی که نمیتوانید در مسیر آیلتس قدمهای محکم بردارید، بهتر است در کلاسهای آنلاین یا حضوری آیلتس شرکت کنید. زیرا در هر کلاس تکالیف به شما داده میشود، که با این کار متعهد میشوید که تا کلاس بعد آنها را انجام دهید.
لیست بهترین کتابهای لغات آیلتس
در سالهای اخیر کتابهای زیادی برای تقویت دایره لغات منتشر شده است که متأسفانه برخی از آنها کمکی به نمره آیلتس شما نمیکنند. انتخاب اشتباه کتاب مساوی است با از دست رفتن زمان و پول شما. به هیچ عنوان گول تبلیغات را نخورید زیرا بسیاری از مؤسسات و معلمین قصد دارند تا تعداد کلاسهای آیلتس خود را افزایش دهند و مسیر را برای شما پر فراز نشیب کنند. بنابراین برای کمتر کردن اتلاف وقت و هزینه های آزمون آیلتس تنها منابع معرفی شده در زیر را بخوانید.
- کتاب مقدماتی Vocabulary for IELTS (کمبریج)
- کتاب پیشرفته Vocabulary for IELTS (کمبریج)
- کتاب لغات ضروری آیلتس (Barron's)
- کتاب لغات 504 واژه ضروری (Barron's)
- کتاب لغات ضروری تافل (Barron's)
پی دی اف تمامی کتابهای فوق را میتوانید از سایتهایی مثل ZandiEnglish دانلود کنید. همچنین با مراجعه به کتابفروشیها میتوانید نسخه چاپی آنها را خریداری کنید. این کتابها برای تقویت Paraphrasing بسیار مناسب هستند و به شما یاد میدهند تا در مهارتهای چهارگانه آیلتس عملکرد بهتری داشته باشید.
در دو کتاب Vocabulay for IELTS مقدماتی و پیشرفته انتشارات کمبریج علاوه بر واژگان آیلتس، تکنیک های آیلتس به خصوص مبحث Paraphrasing آموزش داده شده است. مثالهای متنوعی از Listening ، Reading ، Writing برای آمادگی هر چه بیشتر شما گنجانده شده است. بنابراین پیشنهادم میکنیم این کتاب ارزشمند را هرگز از دست ندهید.
انتشارات بارونز سالها است با انتشار کتاب های تکنیکال، واژگان و گرامر سعی در بهبود علمی داوطلبین آزمونهای آیلتس و تأفل کرده است. سه کتاب معرفی شده جزء بهترینها هستند که میتوانند کمک شایانی به نمره شما بکنند. به طور تقریبی در هر کتاب 500 کلمه اصلی وجود دارد که با مترادفها و مثال ها نزدیک به 2000 کلمه یاد خواهید گرفت.
معرفی برترین کتابهای گرامر IELTS
اگرچه آزمون آیلتس شامل ماژول گرامر خاصی نیست، اما مهم است که گرامر زبان انگلیسی و آیلتس را بشناسیم و در جای مناسب استفاده کنیم. خواندن گرامر به منظور تقویت مهارتهای Writing و Speaking است، زیرا در آنجا باید اطلاعات بدهید. به عبارت دیگر، در لیسنینگ و ریدینگ نیازی به خلق جملات نیست و همه اطلاعات خواندنی یا گوش دادنی هستند.
- کتاب Grammar for IELTS (کمبریج)
- کتاب گرامر آیلتس خانم لیز
- کتاب Collins Grammar for IELTS
- کتاب English Grammar in use
- کتاب گرامر بتی آذر
مهارتهای Writing و Speaking آیلتس براساس 4 معیار نمرهدهی میشوند. یکی از این معیارها گرامر است که اگر کتابهای فوق را بخواند قطعاً کمک بسیار زیادی به شما خواهند کرد.
*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهدهی سفارشدهنده است.*