نوع بینی میتواند روی نتیجه جراحی این قسمت از بدن بسیار مؤثر باشد. بینیهای گوشتی به دلیل داشتن پوست ضخیمتر در زمان جراحی مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد. بنابراین در زمان انجام جراحی بینی باید علاوه بر انتخاب یک پزشک زیبایی مناسب، به نتیجه جراحی روی بینیهای گوشتی نیز توجه شود. در روشهای جدید کنونی به راحتی میتوان جراحی این نوع از بینیها را همانند بینیهای استخوانی به صورت رضایت بخش انجام داد. عمل بینی به عنوان محبوبترین عمل زیبایی در ایران با نوسانات بالایی قیمت همراه بوده و برای انجام آن نیز از تکنیکهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا در مورد عمل بینی گوشتی مطالبی را ارائه کنیم.
ویژگیهای بینی گوشتی
این نوع از بینیها نسبت به بینی استخوانی دارای پوست ضخیمتر هستند. همچنین در بینیهای گوشتی غدد چربی فراوانی در زیرلایههای پوست مخفی شده است. علاوه بر آن در این نوع از بینیها پوست روی استخوان نازکتر از پوست قرار گرفته روی غضروف است. بینیهای گوشتی معمولاً دارای پوست چرب و براق بوده و نوک بینی نیز به شکل پهن و بزرگ است. همچنین در صورت مشاهده این نوع از بینیها از زاویه پایین معمولاً به شکل ذوزنقهای و نیم دایره دیده میشوند. ناحیه پایینی در بینیهای گوشتی با پوست ضخیمتر به نوک آن شکلی افتاده و پهن میدهد. همچنین غضروفهای آن به شکلی غیر قابل لمس روی بینی قرار دارند. پزشک متخصص در زمان معاینه میتواند بینیهای گوشتی را از نوع استخوانی تفکیک کند.
مراحل عمل بینی گوشتی
در صورتی که قصد دارید عمل جراحی بینی انجام دهید، میتوانید با آشنایی مراحل آن به صورت قدم به قدم از نکات مهم آن آگاه شوید. بدین ترتیب تصمیمگیری در مورد انجام این عمل میتواند برای شما راحتتر باشد.
مرحله رینوپلاستی یا بیهوشی عمومی
در مرحله اول مربوط به جراحی بینی معمولاً از بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی استفاده میشود. همچنین ممکن است از آرامبخشهای وریدی نیز در حین عمل استفاده شود. تشخیص روش مناسب برای فرد بیمار با توجه به شرایط جسمانی او با کمک پزشک متخصص زیبایی انجام میشود. مرحله بیهوشی عمومی معمولاً توسط متخصص بیهوشی انجام گرفته و تا انتهای جراحی نیز تحت نظر وی قرار دارد.
ایجاد برش در جراحی زیبایی
در این مرحله از عمل بینی گوشتی، پزشک متخصص اقدام به ایجاد برش روی بینی فرد خواهد کرد. در حالت کلی از دو روش جراحی بسته و جراحی باز برای این مرحله استفاده میشود. جراحی نوع بینی باز بدین صورت است که برشهای انجام گرفته در خارج از بینی و در قسمت کلوما ایجاد میشود. با استفاده از این برش میتوان پوست و بافت استخوانها و غضروفهای بینی را به سمت بالا برده و ساختار بینی را مشاهده کرد. در نوع برش بسته که در داخل بینی انجام میگیرد، هیچگونه بخیه یا زخمی در خارج از بینی ایجاد نمیشود معمولاً این روش برای بینیهای دارای مشکلات خفیف و یا برای انجام تغییرات اندک روی بینی استفاده میشود.
فرم دهی به ساختار بینی
معمولاً در این مرحله مقداری از استخوان و یا غضروف در بینیهایی که دارای اندازه بزرگتر از حد طبیعی هستند، برداشته میشود. با این کار بینی فرد به شکلی طبیعی و متناسب با آناتومی چهره او درمی آید.
در برخی موارد پزشک متخصص بنا به تشخیص خود از پیوند غضروف برای فرم دهی به ساختار بینی استفاده میکند. این غضروف از بخش سپتوم در میانه بینی برداشته میشود. در صورتی که غضروف مورد نظر برای پیوند مناسب نباشد، میتوان از غضروف گوش نیز استفاده کرد. این تغییرات برای بینیهای گوشتی روی بافت و پوست بینی انجام شده و بدین ترتیب فرم بینی شکلی طبیعی و دلخواه پیدا میکند.
اصلاح انحراف در تیغه میانی بینی
در برخی از افراد تیغه میانی بینی یا سپتوم دچار انحراف بوده و در این مرحله باید اصلاح شود. این اصلاح از طریق برداشتن برآمدگیهای تیغه میانی در عمل بینی گوشتی انجام میگیرد. با این کار علاوه بر بهبود تنفس، در ظاهر فرد نیز از لحاظ زیبایی تأثیرات مثبتی ایجاد خواهد شد.
مرحله بخیه و بستن برشها
زمانی که متخصص زیبایی تمامی مشکلات مربوط به ظاهر بینی را از طریق تغییرات ایجاد شده در داخل آن برطرف کرد، اقدام به بخیه و بستن این برشها میکند. در برخی موارد ممکن است برشهای مربوط به چینهای اطراف بینی برای افرادی که دارای حفرههای بینی بزرگ هستند نیز با بخیه بسته شود.
انجام پانسمان و گذاشتن آتل
پس از پایان یافتن قسمت اصلی جراحی بینی، نوبت به قرار دادن تامپون درون بینی برای جلوگیری از خونریزی و یا چسبندگی بافت خواهد بود. این تامپونها به مدت 24 ساعت درون بینی قرار میگیرند و نیاز است تا از پانسمان بینی به بهترین نحو مراقبت شود. در این مرحله آتلهایی نیز برای حفظ فرم جدید بینی روی آن قرار میگیرد تا از فشار ناگهانی و یا ضربه به آن جلوگیری کند.
پایان جراحی و ترخیص از بیمارستان
جراحی بینی یک جراحی سرپایی است که در کلینیکها و بیمارستانها قابل انجام بوده و پس از پایان آن و به هوش آمدن بیمار میتوان از بیمارستان مرخص شد. پس از دوران استراحت و نقاهت در خانه نوبت به باز کردن آتل و بخیه میرسد که معمولاً پس از 5 الی 7 روز از انجام مراحل جراحی بینی انجام میشود.
توصیه و مراقبت ها
- برای انجام عمل جراحی بینی بهتر است از جراح متخصص برای انجام آن استفاده شود.
- داشتن توقعات منطقی از جراحی بینی گوشتی و تمرکز روی تناسب اعضای صورت با یکدیگر و سلامتی بدن مهم است.
- پیش از عمل بینی گوشتی بهتر است دوش گرفته و شام سبک میل کنید.
- مصرف قرص یا داروی خاص پیش از عمل جراحی بینی باید به پزشک اطلاعرسانی شود.
- در صورت استعمال داروهای رقیقکننده خون دو هفته پیش از عمل جراحی باید از مصرف آنها خودداری کرد.
عوارض عمل بینی
جراحی بینیهای گوشتی نسبت به نوع استخوانی دارای پیچیدگی و سختی بیشتری است. زیرا به دلیل داشتن پوست ضخیم برش دادن و بالا زدن آن میتواند همراه با خونریزی یا خون دماغ شدن باشد. همچنین ایجاد تورم و کبودی در زیر پوست بینی و اطراف چشم پس از عمل جراحی بینی بیشتر خواهد بود. از دیگر عوارض مربوط به عمل جراحی بینی میتوان به عفونت پس از جراحی، ایجاد ورم در ناحیه بینی، بروز حساسیت نسبت به داروی بیهوشی، قرمز شدن و تورم چشمها، ایجاد عدم تقارن در بینی، درد، به جا ماندن اثر زخم، از دست دادن حس بویایی، انسداد بینی و یا خطرات دیگر در رینوپلاستی اشاره کرد.
نتایج عمل بینی گوشتی
یکی از سؤالات در رابطه با جراحی بینی گوشتی مربوط به نتایج این جراحی و احتمال برگشت بینی به حالت اول است. در این مورد باید گفت در صورتی که در حین جراحی نتیجه مناسب اخذ شده و تا 6 ماه پس از آن هیچ گونه تغییری در بینی ایجاد نشود، فرم و ظاهر آن به همان شکل باقی خواهد ماند.
بنابراین برخلاف تصور عمومی نتیجه عملهای انجام شده روی بینیهای گوشتی بازگشتپذیر نبوده و به جرأت میتوان گفت در صورت انجام این عمل توسط یک جراح بینی حاذق و مجرب نتایج آن غیرقابل تغییر است.
هزینه عمل بینی
با توجه به اینکه عمل بینی گوشتی نسبت به سایر عملهای زیبایی کمی پیچیدهتر و دشوارتر است، بنابراین هزینه مربوط به آن نیز کمی بیشتر خواهد بود. البته با توجه به انواع مختلف بینیهای گوشتی ممکن است این رقم برای افراد مختلف متفاوت باشد. معمولاً پزشک متخصص زیبایی پیش از انجام عمل و تنها با معاینه بیمار میتواند یک هزینه حدودی را برای عمل بینی نوع گوشتی اعلام کند.
عمل بینی گوشتی در سال 1403 بین 30 تا 40 میلیون تومان هزینه دارد.
*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهدهی سفارشدهنده است.*