مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

خواص دانه چیا برای لاغری و سایر فواید شگفت انگیز


دانه چیا گیاهی است از تیره نعناییان و سرده مریم گلی و آن را با نام رایج چیا می شناسند.

دانه چیا اگر چه کوچک است، اما از نظر مواد مغذی فوق العاده غنی بوده و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.

این دانه‌ها که جزء اصلی رژیم‌های غذایی آزتک‌ها و مایاها در آمریکای لاتین بوده قرن‌ها به دلیل فواید سلامتی مورد توجه قرار گرفته‌ است.

مواد مغذی موجود در دانه‌های چیا می‌تواند سلامت قلب را تضمین کرده، از از پوکی استخوان جلوگیری کند و قند خون را کنترل نماید.

همچنین دانه چیا به علت فیبر بالا و جذب آب میتواند فضای معده را اشغال کرده و باعث سیری شود و از این طریق به لاغری کمک کند.

ما در این مقاله می‌خواهیم به خواص دانه چیا برای لاغری و سایر فواید شگفت انگیز آن بپردازیم.

 

دانه چیا

 

دانه چیا چیست؟

خوب حالا ببینیم که دانه چیا چیست؟ دانه چیا از گیاهی با نام علمی Salvia hispanica بدست می‌آید.

این گیاه از تیره نعناییان و سرده مریم گلی بوده و آن را با نام رایج چیا می‌شناسند.

چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانه‌های آن کاشته می‌شود. دانه های آن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و همچنین امگا 9 است.

در حدود 25 تا 30 درصد این دانه‌ها از روغن تشکیل شده است و در هر 100 گرم 16.5 گرم پروتئین دارد.

از دانه چیا برای لاغری و تناسب اندام استفاده می‌شود که یکی از مهمترین کاربردهای دانه چیا برای لاغری و تناسب وزن است.

در بخش زیر به خواص دانه چیا اشاره خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

 

خواص دانه چیا چیست؟

ما در این مقاله سعی داریم به خواص دانه چیا بطور کامل بپردازیم ولی قبل از آن بهتر است بدانید، ارزش غذایی 100 گرم دانه چیا چیست؟

ارزش غذایی و مواد مغذی در 100 گرم دانه چیا

انرژی 486 کیلو کالری

کربوهیدرات 42.1 گرم

فیبر 34.4 گرم

چربی 30.7 گرم

اسید‌های چرب امگا 3 به مقدار 17.8 گرم

اسید‌های چرب امگا 6 به مقدار 5.8 گرم

پروتئین 16.5 گرم

 ویتامین آ 54 واحد

تیامین 0.62 میلی گرم

ریبوفلاوین 0.17 میلی گرم

نیاسین 8.83 میلی گرم

ویتامین ای 0.5 میلی گرم

فسفر 860 میلی گرم

پتاسیم 408 میلی گرم

آهن 707 میلی گرم

روی 4.6 میلی گرم

کلسیم 631 میلی گرم

منگنز 2.27 میلی گرم

منیزیوم 335 میلی گرم

در پایین به سایر خواص دانه چیا میپردازیم.

 

دانه چیا یک آنتی اکسیدان قوی برای جلوگیری از سرطان و پیری زودرس

آنتی اکسیدان های موجود در این دانه‌ها با خنثی کردن مولکول های موسوم به رادیکال های آزاد از آسیب به سلول‌های بدن شما جلوگیری می‌کنند.

 از این دانه چیا به پیشگیری از سرطان و جلوگیری از پیری کمک کمک شایانی می‌کند.

 

خواص دانه چیا برای محافظت از قلب و کبد

با توجه به اینکه دانه‌های چیا سرشار از فیبر و امگا 3 هستند، مصرف آنها ممکن است ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

فیبر محلول، نوعی که عمدتاً در دانه های چیا یافت می شود، می تواند به کاهش کلسترول کل و LDL (بد) خون شما کمک کند.، این می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در شما کاهش دهد.

آنتی اکسیدان های خاص موجود در دانه چیا شامل اسید کلروژنیک، کافئیک اسید، میریستین، کورستین و کامفرول است.

همه اینها ممکن است اثرات محافظتی بر روی قلب و کبد و همچنین خواص ضد سرطانی داشته باشند.

 

کنترل فشار خون

چند مطالعه انسانی نشان داد که مکمل‌های دانه چیا به طور قابل توجهی فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش می دهد.

همچنین اسید کلروژنیک موجود در این دانه ها به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

از این جهت اشخاصی که داروی فشار خون مصرف می‌کنند، در صورت استفاده مداوم از دانه چیا باید فشار خون خود را اندازه گیری کنند.

 

خواص دانه چیا برای جلوگیری از پوکی استخوان

دانه چیا سرشار از چندین ماده مغذی است که برای سلامت استخوان ها مهم هستند، از جمله:

کلسیم
فسفر
منیزیم
بسیاری از مطالعات مشاهده‌ای نشان می‌دهند که دریافت کافی از این مواد مغذی برای حفظ تراکم مواد معدنی استخوان، شاخصی از استحکام استخوان، مهم است.

یک مطالعه حیوانی نشان داد که موش‌هایی که هر روز دانه چیا را به مدت حدود 13 ماه دریافت می‌کردند، در مقایسه با گروه دیگر، محتوای مواد معدنی استخوان را افزایش دادند.

محققان به این نتیجه رسیدند که ALA ممکن است به این مزیت کمک کرده باشد.

با این حال، علاوه بر مطالعات حیوانی، تعداد محدودی از مطالعات به طور خاص به بررسی این موضوع پرداخته‌اند ولی در نهایت، تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.

 

خواص دانه چیا برای کنترل قند خون

به طور امیدوار کننده ای، مطالعات حیوانی نشان داده است که دانه های چیا ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.

در دیابت نوع دو و سندرم متابولیک دانه های چیا میتواند مؤثر عمل کند.

تحقیقات در مورد انسان بسیار اندک است، اما برخی از مطالعات قدیمی نتایج امیدوارکننده ای را نشان داده اند.

به طور خاص، تحقیقات قدیمی‌تر در سال‌های 2010 و 2013 نشان می‌دهد که خوردن نان حاوی دانه‌های چیا در مقایسه با خوردن نان بدون دانه چیا، به کاهش افزایش قند خون بعد از غذا در میان بزرگسالان سالم کمک می‌کند.

با این وجود، تحقیقات بیشتری برای یادگیری بیشتر در مورد ارتباط بین این دانه های مغذی و تنظیم قند خون مورد نیاز است.

 

خواص دانه چیا برای لاغری

بسیار خوب، همه اینها را گفتیم تا به خواص دانه چیا برای لاغری برسیم.

اخیراً مصرف دانه چیا برای لاغری و تناسب اندام بسیار باب شده است و اشخاص زیادی در رژیم های خود دانه های چیا را می‌گنجانند.

جالب است بدانید که مصرف روزانه و مداوم دانه چیا برای لاغری شما کمک بالقوه ای می‌کند.

این دانه ها در هنگام خیساندن تا 12 برابر وزن خود مایع جذب می کنند و یک پوشش موسیلاژین ایجاد می کنند، دانه های چیا افزایش حجم ژله ای پیدا کرده و معده شما را اشغال می‌کند.

وقتی این اتفاق می افتد شما احساس سیری میکنید و تمایلی به مصرف غذا نخواهید داشت.

همچنین یکی از دلایلی که دانه چیا میتواند به شما احساس سیری بدهد فیبر بسیار بالای آن است، این فیبرها کارکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست جلوگیری میکنند.

بطور کلی حجم بالای دانه ها و دارا بودن فیبر فراوان به شما احساس سیری داده و از جهتی هم به اجابت مزاج که خود عامل چاقی است کمک میکند.

 

طریقه مصرف دانه چیا

 

طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری

بهترین طریقه مصرف دانه چیا برای لاغری و تناسب وزن قبل از غذا و همراه با عسل طبیعی است.

از آنجا که این دانه ها باعث کاهش اشتها می‌شود دانه چیا برای لاغری شکم و پهلو یا کاهش حجم چربی کل بدن مناسب است.

شما می‌توانید یک قاشق غذاخوری دانه چیا + یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی را در یک لیوان آب بریزید و صبر کنید تا دانه ها به حداکثر حجم خود برسد.

20 دقیقه قبل از هر وعده غذایی معجون تهیه شده را میل کنید، خواهید دید اشتهای شما بطور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.

اگر سؤال شما این عسل که دانه چیا با آب گرم یا سرد باید مخلوط شود؟ پاسخ ما برای این کار آب ولرم است.

حال چرا می‌گوییم بهترین طریقه مصرف دانه چیا با عسل طبیعی است؟

پاسخ اینجاست که:قند موجود در عسل طبیعی و فیبر موجود در دانه های چیا باعث کاهش اشتها و در نهایت لاغری شما می‌شود.

و همچنین بهترین زمان مصرف دانه چیا برای لاغری قبل از هر وعده غذایی است.

 

زنبورداری علی بابا

 

خرید عسل طبیعی مستقیم از زنبوردار

خواص دانه چیا و عسل که در اینجا به آن اشاره کردیم، در صورتی اثر بخش است که شما از عسل طبیعی و اصل یک برای این ترکیب استفاده کنید.

زنبورداری علی بابا از سال 1360 با دانش فنی فراوان و با تجربه ای کار آمد کار خود را شروع کرده و در این زمینه تجارب زیادی دارد.

خرید عسل طبیعی مستقیم از زنبوردار این اطمینان را به شما می دهد که شما عسل را به قیمت عمده خریداری کرده و همچنین از کیفیت عسل طبیعی درجه یک بهره مند می‌شوید.

عسل‌های مجموعه زنبورداری علی بابا حاصل بیش از چهل سال تجربه موفق در تولید عسل طبیعی و خالص است.

برای خرید عسل طبیعی از سایت بر روی لینک زیر کلیک کنید:

خرید عسل ارگانیک

 

سخن آخر

دانه های چیا به طرز باورنکردنی به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده می شوند.

آنها طعم نسبتاً ملایمی دارن، از طرفی هم نیاز به آسیاب کردن ندارند و شما میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.

این دانه ها فاقد گلوتن بوده و برای کسانی که دچار بیماری سیالک هستند مشکلی ایجاد نمی کند.

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

عسل تنها یکی از فرآورده‌های زنبور عسل است؛ از فرآورده‌های ویژه زنبور غافل نشویم

تاریخ: 1400/11/05

بازدید: 8783

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

وقتی در مورد زنبور عسل صحبت می‌کنیم، تقریباً همه افراد به یاد عسل خوشمزه و باکیفیت تولید شده توسط زنبور عسل می‌افتند و از حیرت‌انگیز بودن آن صحبت می‌کنند. این در حالی است که عسل طبیعی تنها یکی از چند فرآورده‌ای است که زنبور عسل این حشره شگفت‌انگیز، تولید می‌کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

10 خواص عسل طبیعی و مضرات احتمالی آن

تاریخ: 1401/02/17

بازدید: 38807

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

خواص عسل طبیعی و فواید آن باعث شده تا بسیاری از افراد این محصول طبیعی را وارد رژیم غذایی خود کنند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خواص عسل طبیعی برای مردان و زنان

تاریخ: 1402/07/29

بازدید: 29537

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل طبیعی ماده غلیظ و شیرینی است که توسط زنبور عسل تولید می شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

درمان زانو درد با عسل!!

تاریخ: 1402/08/08

بازدید: 6630

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل به عنوان یک ماده طبیعی دارای ویژگی های ضد التهابی و ضد باکتریایی است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خواص سیاه دانه و عسل

تاریخ: 1402/08/20

بازدید: 157289

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص آنتی اکسیدانی که این دانه ها دارند می تواند برای پیشگیری و درمان اکثر بیماری ها مفید واقع شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button