مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

عمل سپتوپلاستی چیست و چطور انجام می شود؟


اگر تیغه میانی بینی یا سپتوم دقیقاً در وسط حفره بینی قرار نگرفته باشد و در مسیر هوای تنفسی مانع ایجاد کند، انحراف بینی ایجاد می شود.

سپتوپلاستی

 

یکی از شایع‌ترین مشکلات ساختاری بینی که باعث اختلال در تنفس و مشکلات دیگر می‌شود، انحراف بینی است. در صورتی که تیغه میانی بینی یا سپتوم دقیقاً در وسط حفره بینی قرار نگرفته باشد و در مسیر هوای تنفسی مانع ایجاد کند، انحراف بینی ایجاد می‌شود. عمل سپتوپلاستی یک راه حل دائمی و کامل برای این عارضه است که با مداخله جراحی روی تیغه سپتوم انجام می‌شود. در ادامه با ما همراه شوید تا بیشتر به ویژگی‌ها و نحوه انجام سپتوپلاستی بپردازیم.

 

سپتوپلاستی چیست؟

سپتوپلاستی با تغییر در ساختار سپتوم انجام می‌شود تا مجموع استخوان‌ها و غضروف‌های آن، فضای بین سوراخ‌های بینی را به درستی تقسیم کنند. در طی این جراحی پزشک با بررسی زاویه انحراف سپتوم، آن را به محل اصلی خود باز می‌گرداند و انحراف بینی را برطرف می‌کند. این جراحی به صورت تهاجمی انجام می‌شود و ممکن است با شکستن استخوان محل آن تغییر پیدا کند. اگرچه انحراف بینی یک عارضه شایع است اما زمانی مشکل زا می‌شود که تنفس طبیعی را مختل کند. در این موارد لازم است در هر سن و شرایطی برای سپتوپلاستی اقدام نمود.

گاهی ممکن است سپتوپلاستی همراه با جراحی زیبایی بینی انجام شده و اصطلاحا یک تیر و دو نشان باشد. این جراحی با نام سپتورینوپلاستی شناخته می‌شود و در افرادی که انحراف بینی دارند شایع است؛ چرا که فرد باید عوارض و دوره نقاهت جراحی را تحمل کند و ترجیح می‌دهد که همراه با درمان انحراف بینی، زیبایی ظاهری بینی را نیز تجربه کند.

سپتوپلاستی در بینی های استخوانی با سادگی بیشتری همراه بوده و ممکن است در بینی های گوشتی عمل سخت تر و با پیچیدگی های بیشتری همراه باشد.

هزینه عمل سپتوپلاستی

هزینه سپتوپلاستی به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی می‌توان گفت که هزینه آن از عمل زیبایی کمتر است. عواملی مثل میزان تخصص پزشک،‌ تجهیزات کلینیک،‌ میزان انحراف بینی و ... بر هزینه این جراحی تاثیرگذار است. در صورتی که جراحی با پیچیدگی بیشتری همراه بوده و به مداخلات بیشتر احتیاج داشته باشد،‌ هزینه آن نیز افزایش می‌یابد. 

جراحی سپتوپلاستی بین 30 تا 40 میلیون تومان در سال 1403 هزینه دارد.

مراحل عمل سپتوپلاستی

جراحی سپتوپلاستی مثل هر روش دیگری مراحل خاصی دارد که زیباجویان به منظور کسب نتیجه مطلوب باید از تمام آنها با موفقیت عبور کنند. در ادامه به مراحل اصلی این جراحی می‌پردازیم.

مشاوره قبل از عمل

در این مرحله باید یک جراح مختصص و مجرب در عمل بینی پیدا کنید و حداقل یک جلسه مشاوره با او داشته باشید. در این جلسه شما می‌توانید بیشتر پزشک را بشناسید و سوالات خود را مطرح کنید. همچنین پزشک شرایط شما برای انجام عمل سپتوپلاستی را بررسی می‌کند و معاینات لازم را انجام می‌دهد. در صورتی که شرایط انجام سپتوپلاستی را داشته باشید آزمایشات لازم را انجام می‌دهید و تا روز عمل از دستورات پزشک پیروی می‌کنید. معمولا عمل چند روز بعد از مشاوره انجام می‌شود تا بتوانید توصیه‌های قبل از عمل را به خوبی رعایت کنید.

عمل سپتوپلاستی

چند روز بعد از مشاوره نهایی،‌ به اتاق عمل می‌روید تا مرحله اصلی جراحی آغاز شود. معمولا این جراحی با بیهوشی انجام می‌شود تا شما هیچ درد و استرسی را حین عمل تجربه نکنید. جراح ابتدا یک برش کوچک در زیر بینی ایجاد می‌کند. محل برش با توجه به شرایط شما ممکن است در یک سمت یا هر دو سمت بینی تعیین شود. سپس جراح پوست و بافت نرم بینی کنار می‌زند تا به استخوان و غضروف بینی دسترسی داشته باشد.

به منظور بازگرداندن غضروف و استخوان سپتوم به جای اصلی خود، جراح هر مانعی را از مسیر اصلی سپتوم بر می‌دارد. به این منظور ممکن است بخشی از استخوان سپتوم را شکسته و در جای اصلی خود قرار دهد تا بعد از جوش خوردن استخوان در جای مناسب قرار داده شود. در نهایت با ایجاد تغییرات لازم، ناحیه برش با بخیه بسته می‌شود و با استفاده از گچ، پانسمان و اسپلینت فیکس می‌شود تا در جای درست خود جوش بخورد.

دوره نقاهت بعد از عمل

کل فرایند عمل نهایتا 2 تا 4 ساعت به طول می‌انجامد و بعد از آن به اتاق ریکاوری منتقل می‌شوید تا هوشیاری لازم را کسب کنید. معمولا چند ساعت بعد از سپتوپلاستی ترخیص می‌شوید و می‌‌توانید به منزل بروید.

 

قبل و بعد از سپتوپلاستی

 

کاندید مناسب سپتوپلاستی

همانطور که گفتیم افرادی که انحراف بینی دارند از سپتوپلاستی برای برطرف کردن این مشکل استفاده می‌کنند. معمولا انحراف بینی یا به صورت مادرزادی یا در اثر ضربه به بینی ایجاد می‌شود. در هر صورت برای استفاده از این جراحی باید شرایط آن را داشته باشید. به عنوان مثال افرادی که به صورت جزئی دچار انحراف بینی شده‌اند، احتمالا نیازی به جراحی ندارند. همچنین افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند،‌ بهتر است در صورت امکان تا این سن صبر کنند تا استخوان‌های صورت ثبات پیدا کنند. همچنین فرد به منظور بهره مندی از مزایای این جراحی باید در سلامت کامل باشد.

عوارض عمل سپتوپلاستی

جراحی سپتوپلاستی با بیهوشی انجام می‌شود و به عنوان یک عمل ایمن و بی خطر شناخته می‌شود. میزان عوارضی که بعد از این جراحی تجربه می‌کنید به مهارت و تجربه جراح و رعایت مراقبت‌های بعد از عمل بستگی دارد. سپتوپلاستی با یک سری عوارض طبیعی همراه است که به سرعت بهبود می‌یابد. این جراحی در اغلب افراد عوارض محدودی دارد که موقت بوده و با رعایت مراقبت‌ها برطرف می‌شود. از مهم‌ترین عوارض سپتوپلاستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اختلال در حس بویایی
  • درد و تورم بینی
  • باقی ماندن اسکار جراحی روی بینی
  • باز شدن بیش از حد حفره بینی و خشکی مخاط
  • بی حسی و گیجی موقت بعد از عمل
  • از دست دادن موقت حس بویایی
  • تغییر در کیفیت صدا

توجه داشته باشید که این عوارض در تمام افراد بروز نمی‌یابد و شما ممکن است تنها چند مورد از این عوارض را به صورت محدود تجربه کنید. با رعایت توصیه‌های قبل و بعد از عمل می‌توانید این عوارض را به حداقل برسانید.

 

توصیه‌های قبل از عمل سپتوپلاستی

پزشک در جلسه مشاوره قبل از عمل یک سری مراقبت‌ها را به شما توصیه می‌کند تا برای عمل آمادگی لازم را کسب کنید و کمترین مشکل را تجربه کنید. از مهم‌ترین مراقبت‌های قبل از عمل سپتوپلاستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهیه عکس و آزمایشات لازم
  • اجتناب از مصرف داروهای ضد انعقاد خون و مسکن‌های غیر استروئیدی مثل آسپرین و ایبوبروفن
  • اجتناب از مصرف دخانیات و الکل حداقل دو هفته قبل از عمل
  • تغذیه سالم و کافی قبل از عمل
  • مصرف مایعات کافی
  • هماهنگی شرایط پزشکی و داروهای مصرفی با پزشک
  • پوشیدن یک لباس راحت در روز عمل.

 

قبل و بعد از سپتوپلاستی

 

توصیه‌های بعد از عمل سپتوپلاستی

بعد از عمل سپتوپلاستی، پزشک یک سری مراقبت‌ها را توصیه می‌کند که به کاهش عوارض بعد از جراحی و کسب نتیجه مطلوب کمک می‌کند. متداول‌ترین توصیه‌های بعد از عمل عبارتند از:

  • بیشتر از لباس‌های دکمه دار استفاده کنید تا هنگام تعویض آن فشاری روی بینی ایجاد نکنید.
  • از تماس با بینی یا فین کردن خودداری کنید.
  • تا چند هفته از خوردن مواد غذایی سفت که به جویدن احتیاج دارند جلوگیری کنید.
  • تا چند هفته عینک نزنید.
  • از فعالیت و وزرش شدید اجتناب کنید.
  • تا حد امکان از عطسه، سرفه و خنده‌های شدید اجتناب کنید.
  • تا 2 هفته از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.
  • تا 2 ماه از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.
  • پس از یک هفته می‌توانید با مراجعه به پزشک گچ و اسپلینت داخل بینی را خارج کنید.

غضروف و استخوان بینی ممکن است تا یک سال استحکام کافی نداشته باشد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود حداقل تا یکسال بیشتر از بینی خود مراقبت کنید و آن را در معرض ضربه و آسیب قرار ندهید.

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

عمل بینی گوشتی چیست و چطور انجام می شود؟

تاریخ: 1402/11/28

بازدید: 9405

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بینی های گوشتی نسبت به بینی استخوانی دارای پوست ضخیم تر هستند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

عمل بینی استخوانی چیست و چطور انجام می شود؟

تاریخ: 1402/11/29

بازدید: 1069

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در جراحی بینی استخوانی نواقص بینی از قبیل عدم تقارن، وجود استخوان یا غضروف بیش از اندازه، قوز بینی و مشکلات تنفسی برطرف خواهد شد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

ورزش بعد از جراحی بینی چگونه است؟

تاریخ: 1402/02/09

بازدید: 7902

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

فعالیت و ورزش بعد از جراحی بینی مسئله‌ای نیست که بتوان برای تمام افراد یک زمان خاص را درمورد آن توصیه کرد.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

عمل سپتوپلاستی چیست و چطور انجام می شود؟

تاریخ: 1402/12/13

بازدید: 1250

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سپتوپلاستی با تغییر در ساختار سپتوم انجام می شود تا مجموع استخوان ها و غضروف های آن، فضای بین سوراخ های بینی را به درستی تقسیم کنند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button