مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

نحوه ساخت و بتن ریزی انواع نیوجرسی بتنی {0 تا 100 مراحل}


ساخت نیوجرسی بتنی به کمک قالب نیوجرسی بتنی انجام می شود. بطور خلاصه این قالب ها به کمک بتن تازه پر شده و انواع نیوجرسی بتنی با ابعاد و مدل های مختلف تولید می شود.

نحوه ساخت و بتن ریزی انواع نیوجرسی بتنی

 

ساخت نیوجرسی بتنی به کمک قالب نیوجرسی بتنی انجام می‌شود. بطور خلاصه این قالب‌ها به کمک بتن تازه پر شده و انواع نیوجرسی بتنی با ابعاد و مدل‌های مختلف تولید می‌شود.

با این حال اگر بخواهید درباره ساخت نیوجرسی بتنی بیشتر بدانید؛ باید اطلاعات بیشتری درباره این سازه و قالب‌های ساخت آن داشته باشید. به همین دلیل در این نوشته می‌خواهیم ابتدا به معرفی نیوجرسی بتنی پرداخته و سپس روش ساخت نیوجرسی بتنی را به کمک قالب‌های آن با هم مرور کنیم.

نیوجرسی بتنی چیست؟

نیوجرسی‌ها سازه‌هایی بتنی یا پلاستیکی هستند؛ که در فضاهای مختلف ترافیکی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. مدل‌های پلاستیکی به دلیل وزن سبک‌تر و قابلیت حمل بهتر، در کاربردهای موقتی و بیشتر در فضاهای شهری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در مقابل مدل‌های بتنی سازه‌هایی سنگین هستند که اغلب برای مدیریت حمل و نقل و ایجاد امنیت در ترافیک جاده‌های بیرون شهری به کار می‌رود. به عنوان مثال از نیوجرسی بتنی در کنترل مسیر حرکت اتومبیل‌ها استفاده می‌شود. همچنین آنها گزینه مناسبی برای جداسازی دو لاین مخالف جاده از یک‌دیگر است.

در ادامه پاسخ به سوال نیوجرسی بتنی چیست باید به ویژگی‌های خاص آن اشاره کرد. این سازه‌ها به دو شکل کلیِ ساده و مفصل‌دار ساخته می‌شوند. مدل‌های ساده قابلیت اتصال به یکدیگر را ندارند. اما مدل‌های مفصل‌ دار به وسیله مفاصل فلزی خود، از کناره‌ها به یک‌دیگر متصل شده و دیواره‌ای بتنی و مستحکم را شکل می‌دهند.

یکی دیگر از ویژگی‌های نیوجرسی‌های بتنی سایز آنها است. این سازه‌ها در سایز‌های مختلفی تولید شده و حداقل سه سایز آن که با تیپ‌های A، B و C شناخته می‌شوند؛ از سایر سایزها پرکاربردتر هستند. بر اساس همین سایز‌های مختلف نیز، این سازه‌ها دارای قالب نیوجرسی بتنی خاص خود هستند.

در نهایت آخرین ویژگی این سازه‌ها، مواد اولیه به کار رفته در آنها است. در واقع اگرچه ماده اولیه و اصلی این سازه بتن تازه است؛ اما وجود میلگرد در داخل آن نیز موجب استحکام بیشتر سازه شده و از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

ساخت نیوجرسی بتنی به روش ایستاده

 

نحوه ساخت نیوجرسی بتنی

ساخت نیوجرسی بتنی مانند اغلب سازه‌های بتنی دیگر، به کمک قالب‌های مخصوص این کار انجام می‌شود. این قالب‌ها معمولا از جنس فولاد بوده و به خوبی شرایط را برای تولید نیوجرسی‌های بتنی فراهم می‌کند.

به‌ طور کلی مراحل ساخت این سازه شامل نصب میلگردها در قالب و سپس بتن ریزی در قالب است. البته نحوه بتن ریزی نیوجرسی نیز دارای روش‌های متعددی است. در واقع نحوه انجام این کار، به نوعی انواع روش‌های ساخت نیوجرسی را معرفی می‌کند. در ادامه به بررسی این روش‌ها پرداخته‌ایم.

 

ساخت نیوجرسی بتنی به روش ایستاده

روش ایستاده یکی از روش‌های متداول برای بتنی ریزی نیوجرسی است. در این روش قالب به شکل ایستاده قرار گرفته و بتن از بالای قالب به درون آن ریخته می‌شود. مزیت این روش سادگی کار است.

همچنین در این روش مخلوط بتن به صورت خود تراز در داخل قالب قرار می‌گیرد. یکی از مزایای دیگر این روش قابلیت جداسازی بدنه قالب و استفاده از چندین کفی دیگر برای استفاده مجدد از قالب بدون جابه‌جایی بلوک نیمه آماده است.

 

ساخت نیوجرسی بتنی به روش برعکس

روش برعکس در نحوه ساخت نیوجرسی بتنی نیز به رویکرد بتنی ریزی در آن اشاره دارد. همان‌طور که از نام این روش پیداست؛ بتن ریزی در آن کاملا برعکس روش ایستاده انجام می‌شود.

به این معنا که به‌طور کلی قالب در حالت برعکس مستقر شده و بتن ریزی از کف بلوک بتنی وارد قالب می‌شود. در این روش پس از آماده شدن نیوجرسی، باید به کمک جرثقیل بلوک را چرخانده و در حالت صحیح بر روی زمین قرار داد.

 

ساخت نیوجرسی بتنی به کمک دستگاه

در ساخت بلوک‌های نیوجرسی به روش ایستاده و برعکس، بخش مهمی از کارها به وسیله نیروی انسانی انجام می‌شود. به عنوان مثال در این روش‌ها باز و بسته کردن قالب، حمل بلوک‌های آماده شده و... به وسیله نیروی انسانی و البته به کمک ماشین‌آلات کمکی اجرا می‌گردد.

اما در حجم تولید بیشتر، می‌توان از دستگاه‌های اتوماتیک تولید بلوک نیوجرسی نیز استفاده کرد. در این روش به جز مرحله ریختن بتن در دستگاه، سایر مراحل قالب‌گیری و جدا کردن و حمل بلوک‌ها به صورت اتوماتیک و توسط دستگاه انجام می‌شود.

 

ساخت نیوجرسی بتنی به روش درجا

 

ساخت نیوجرسی بتنی به روش درجا

در نهایت گاهی شرایط ایجاب می‌کند که نیوجرسی بتنی را در محل استفاده تولید کرد. در این شرایط بهترین انتخاب برای تولید نیوجرسی روش درجا است.

روش درجا در تولید نیوجرسی بتنی به معنای تولید آن در همان محل قرارگیری همیشگی است. به عنوان مثال گاهی این روش را در بلوک‌های مورد استفاده بین جاده‌ها به کار می‌برند.

در واقع از آنجا که حمل بتن تازه در مقایسه با بلوک‌های نیوجرسی بسیار ساده‌تر است و از طرفی مرحله حمل جداگانه بلوک‌ها را منتفی می‌کند؛ از آن در بسیاری از شرایط استفاده می‌شود.

روش درجا نیز می‌تواند به دو شکل سنتی و دستی و یا ماشینی انجام شود. در روش سنتی همه چیز مانند آنچه در روش ایستاده شرح داده شد انجام می‌گردد.

یعنی تک تک بلوک‌ها در نزدیک‌ترین مکان به محل نصب قالب‌گیری شده و در همان‌جا نیز از قالب جدا شده و اتصالات بلوک‌ها برقرار می‌گردد.

در نهایت به روش اتوماتیک و ماشینی برای ساخت بلوک نیوجرسی در محل پروژه نیز روش لاینینگ گفته می‌شود. در این روش یک دستگاه تمام اتوماتیک صفر تا صد کار را انجام داده و بلوک‌ها را به ترتیب و با اتصال به یک‌دیگر تولید کرده و جای‌گذاری می‌کند.

با این وجود در نظر داشته باشید که معمولا این روش به دلیل ماشین‌الات بسیار گران قیمت و همچنین پیچیدگی دسترسی به آب مناسب و تولید بتن تازه مناسب در محل پروژه، اغلب در شرایط خاص و در پروژه‌های بسیار بزرگ و در سطح ملی اجرا می‌شود.

 

مراحل ساخت نیوجرسی بتنی

حالا که با روش‌های ساخت تولید بلوک بتنی آشنا شدید؛ بهتر است با مراحل انجام کار و جزئیات مهم آن نیز آشنا شوید. در ادامه به بررسی این مراحل و نکات به‌طور خلاصه می‌پردازیم. این مراحل به‌طور کلی در تمامی روش‌های ساخت یکسان است.

تهیه بتن تازه

در قدم اول باید به نوعی بتن تازه آماده شود. بتن مورد نیاز برای ساخت بلوک نیوجرسی باید از استاندارد مشخصی برخوردار باشد. به عنوان مثال استفاده از سیمان پرتلند تیپ 2 یا سیمانی با ویژگی مشابه در تیپ 1 یا 2 در تولید بتن تازه بلوک نیوجرسی ضروری است.

همچنین سنگدانه‌های مورد استفاده در بتن تازه، از جمله شن، ماسه عدسی و ماسه بادامی نیز باید مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 302 باشند.

در نهایت استفاده از آب تمیز و بدون آلودگی و عاری از خواص اسیدی و قلیایی نیز یکی دیگر از شرایط ساخت بتن تازه است. همه این موارد باعث می‌شود که اکثر کارخانجات تولید بتن، بتن تازه را توسط میکسرهای مکانیزه تولید کرده و با تراک میکسر به محل ساخت بلوک انتقال دهند.

قالب ‌گیری

حالا که بتن تازه آماده است؛ پیش از بتن‌ ریزی باید قالب‌ها را کاملا روغن کاری کرد. همچنین آرماتور ساخته شده از میلگرد نیز باید در قالب قرار بگیرد. همچنین اگر نیوجرسی مدنظر مفصل‌دار است؛ توجه به حفظ کاور میلگردها هم مهم بوده و بهتر است از فاصله‌انداز در اطراف آن استفاده شود. در نهایت قالب، آماده بتن ریزی می‌شود.

عمل ‌آوری بتن

در نهایت باید عمل‌آوری بتن انجام شود. این کار در اغلب کارخانه‌های تولید بلوک نیوجرسی به روش بخاردهی انجام می‌شود. در این روش قطعات بتنی در محیطی کاملا مرطوب در معرض حرارت مستقیم قرار داده می‌شود.

فارغ از روش بخاردهی، روش‌های دیگری مانند استفاده از آب و استفاده از پوشش خاص نیز برای عمل‌آوری بلوک نیوجرسی وجود دارد. در نهایت و پس از آماده شدن و خشک شدن بلوک‌ها، آنها را به انبار انتقال داده و آماده فروش می‌شوند.

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

7 روش علمی جلوگیری از خوردگی میلگرد در بتن

تاریخ: 1400/06/30

بازدید: 3018

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

7 روش علمی جلوگیری از خوردگی میلگرد در بتن

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

شرایط تأسیس آزمایشگاه بتن

تاریخ: 1401/11/08

بازدید: 1182

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

هدف اصلی آزمایشگاه بتن انجام تحقیقات برای ایجاد زیرساخت‌های بتونی بهتر، بادوام‌تر، مقرون به‌صرفه و پایدار است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

7 روش علمی جلوگیری از خوردگی میلگرد در بتن

تاریخ: 1400/06/30

بازدید: 3018

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

7 روش علمی جلوگیری از خوردگی میلگرد در بتن

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

شرایط تأسیس آزمایشگاه بتن

تاریخ: 1401/11/08

بازدید: 1182

1401

زمان مطالعه: 2 دقیقه

هدف اصلی آزمایشگاه بتن انجام تحقیقات برای ایجاد زیرساخت‌های بتونی بهتر، بادوام‌تر، مقرون به‌صرفه و پایدار است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button