مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

روش علمی و مؤثر مصرف عسل و سیاه دانه


بر اساس تحقیقات، بهترین روش مصرف سیاه دانه با عسل، مخلوط کردن آن در آب است. آب، مواد مغذی زنده عسل خام ارگانیک را فعال کرده و اثربخشی آن بر بدن را افزایش می دهد.

آیا می دانستید که در قرآن، انجیل و بیش از 406 مطالعه علمی مدرن به سیاه دانه اشاره شده است؟ آیا می دانستید که ملکه نفرتیتی و توتانخ آمون مصر باستان حتی از این دانه استفاده می کردند؟ چرا میلیون ها نفر در سراسر جهان روزانه سیاه دانه مصرف می کنند و به آن به عنوان یک درمان طبیعی برای بسیاری از بیماری ها سوگند یاد می کنند؟ بیشتر داروهای گیاهی با استفاده از سیاه دانه و مخلوط کردن آن با عسل طبیعی تهیه می شوند. اما سیاه دانه چیست و بهترین روش مصرف عسل و سیاه دانه کدام است؟

 

بهترین روش مصرف عسل و سیاه دانه

 

سیاه دانه چیست؟

سیاه دانه، دانه گیاهی بومی است که در شبه قاره هند و غرب آسیا می روید. این دانه سیاه کوچکی است که به نام‌های سیاه‌دانه، زیره سیاه، کلونجی (زبان اردو)، حبه السودا (زبان عربی و مالایی)، کالوجیرا (زبان بنگالی)، (Nigella Sativa) و تخمه سیاه نیز شناخته می‌شود. سیاه دانه به عنوان ادویه در غذاهای هندی و خاورمیانه نیز استفاده شده و طعم و بوی تند و تلخی دارد.

 

چه چیزی سیاه دانه را به ماده ای خاص تبدیل می کند؟

اولین اشاره مکتوب به سیاه دانه در کتاب اشعیای انجیل است که در آن به عبری «کتزا»، ادویه ای برای تهیه نان و کیک، اشاره شده است اما استفاده از آن در طب اسلامی است که باعث شهرت سیاه دانه در درمان های سنتی در سراسر جهان شده است. منشأ استفاده از آن در طب سنتی را می توان به قولی از حضرت محمد (ص) جستجو کرد:

«سیاه دانه شفای هر بیماری است جز مرگ».

به همین دلیل نام رایج دیگر سیاه دانه در جهان عرب حبت البرکه (دانه مبارک) است. همچنین گزارش شده است که ملکه نفرتیتی مصر باستان از سیاه دانه استفاده می کرد و حتی گزارش هایی وجود دارد که سیاه دانه در مقبره خود توت عنخ آمون پیدا شده است.

 

خواص سیاه دانه

در طول چندین قرن گذشته دانشمندان سراسر جهان به طور گسترده خواص سیاه دانه را مورد بررسی قرار داده اند. پزشکان سنتی مانند ابن سینا و ابن القیم از سیاه ‌دانه برای درمان طیفی از بیماری‌ها از تب و سرماخوردگی گرفته تا فشار خون بالا، آسم و بیماری‌های تنفسی استفاده گسترده ‌ای کردند. بسیاری از درمان ‌های سنتی مربوط به سیاه‌ دانه شامل مصرف آن با عسل است.

سیاه دانه مزاجی گرم و خشک دارد و به دلیل دارا بودن مواد مغذی، ویتامین و مواد معدنی، فواید و خواص زیادی برای سلامتی انسان دارد که در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی تاریخ، فواید آن را با هم بررسی کنیم.

ترکیب فعال زیستی اصلی در سیاه دانه تیموکینون است. از سال 1960 حداقل 406 مقاله تحقیقاتی در مورد تیموکینون در پایگاه داده PubMed منتشر شده است. یک مطالعه در سال 2014 توسط دانشگاه سالزبورگ، اتریش، اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و محافظ کبدی تیموکینون و سیاه دانه را به طور گسترده ثبت کرد.

 

خواص سیاه دانه

 

جالب اینجاست که پس از سخنان رئیس جمهور دونالد ترامپ مبنی بر اینکه داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین درمانی برای ویروس کرونا است، شایعاتی در رسانه های اجتماعی مبنی بر اینکه هیدروکسی کلروکین از سیاه دانه بدست می آید، منتشر شد.

اما شایعات مبنی بر اینکه داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین از سیاه دانه گرفته شده است، صحت ندارد.

با این حال، خواص زیست فعال سیاه دانه به خوبی اثبات شده است و همچنان از آن در داروهای گیاهی سنتی در سراسر جهان (نه فقط در جهان اسلام) استفاده می شود.

 

از سیاه دانه چگونه به عنوان داروی گیاهی استفاده می کنند؟

روش های مختلفی برای مصرف سیاه دانه به عنوان داروهای گیاهی وجود دارد:

  • به صورت خوراکی آن را مصرف کنید و یا بلعیده می شود.
  • به قطعات کوچک خرد شده و سپس با آب، عسل یا روغن مخلوط شود.
  • برای تهیه چای سیاه دانه، آن را در آب می جوشانند.
  • از سیاه دانه ها روغن درست می کنند و سپس روغن را می نوشند یا روی پوست می مالند.
  • بیشتر داروهای گیاهی مربوط به سیاه دانه را به همراه عسل مصرف می کنند. خواص آنتی بیوتیکی قوی حاصل از مواد مغذی و آنزیم های زنده عسل، همراه با خواص زیست فعال سیاه دانه، یک معجون قوی می سازد.

 

بهترین راه برای مصرف سیاه دانه با عسل چیست؟

بر اساس تحقیقات، بهترین روش مصرف سیاه دانه با عسل، مخلوط کردن آن در آب است. آب، مواد مغذی زنده عسل خام ارگانیک را فعال کرده و اثربخشی آن بر بدن را افزایش می دهد.

هنگامی که سیاه دانه ها در حالت طبیعی و فرآوری نشده باشند، بدن می تواند تمام ترکیبات زیست فعال خود را به راحتی جذب کند.

  • با خرید عسل طبیعی و سیاه دانه شروع کنید. سپس، یک قاشق چای خوری عسل ارگانیک و خام را بردارید و در یک لیوان آب گرم (حداکثر 37 درجه سانتیگراد) مخلوط کنید. یک قاشق چای‌ خوری سیاه ‌دانه ارگانیک خام را پودر کرده، به مخلوط اضافه کنید و 30 دقیقه قبل از صبحانه با معده خالی بنوشید.
  • در صورت تمایل می توانید دو قاشق غذاخوری سرکه سیب ارگانیک خام و یک قاشق چای خوری پودر پوسته پسیلیوم ارگانیک را نیز به مخلوط اضافه کنید.
  • 30 دقیقه پس از ترکیب کردن عسل و سیاه دانه صبر کنید تا قبل از ورود هر چیزی به بدن کاملا جذب شود.
  • مصرف عسل خام ارگانیک با قاشق یا هر وسیله دیگری فواید مصرف عسل مخلوط شده در آب گرم را ندارد.

بنابراین بهترین راه برای مصرف سیاه دانه با عسل، مخلوط کردن این دو در آب است. به خاطر داشته باشید که مصرف عسل خام ارگانیک با قاشق یا هر وسیله دیگری این اثر را ندارد و بهتر است همیشه آن را با آب ترکیب کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید سری به سایت Hutchland.ir بزنید تا اطلاعات بیشتری درباره مصرف عسل همراه با ترکیبات دیگر به دست آورید.

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

خواص سیاه دانه و عسل

تاریخ: 1402/08/20

بازدید: 152295

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص آنتی اکسیدانی که این دانه ها دارند می تواند برای پیشگیری و درمان اکثر بیماری ها مفید واقع شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

عسل تنها یکی از فرآورده‌های زنبور عسل است؛ از فرآورده‌های ویژه زنبور غافل نشویم

تاریخ: 1400/11/05

بازدید: 8690

1400

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

وقتی در مورد زنبور عسل صحبت می‌کنیم، تقریباً همه افراد به یاد عسل خوشمزه و باکیفیت تولید شده توسط زنبور عسل می‌افتند و از حیرت‌انگیز بودن آن صحبت می‌کنند. این در حالی است که عسل طبیعی تنها یکی از چند فرآورده‌ای است که زنبور عسل این حشره شگفت‌انگیز، تولید می‌کند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

10 خواص عسل طبیعی و مضرات احتمالی آن

تاریخ: 1401/02/17

بازدید: 37849

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

خواص عسل طبیعی و فواید آن باعث شده تا بسیاری از افراد این محصول طبیعی را وارد رژیم غذایی خود کنند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خواص عسل طبیعی برای مردان و زنان

تاریخ: 1402/07/29

بازدید: 29056

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل طبیعی ماده غلیظ و شیرینی است که توسط زنبور عسل تولید می شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

درمان زانو درد با عسل!!

تاریخ: 1402/08/08

بازدید: 6411

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل به عنوان یک ماده طبیعی دارای ویژگی های ضد التهابی و ضد باکتریایی است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button