گوگل اسکالر، موتور جستجوی علمی است که به کاربران برای دسترسی بهتر به مقالات علمی کمک می کند. گوگل اسکالر ، امکانات زیادی مانند تعداد استنادات، شاخص هرش نویسنده و غیره را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد. بر خلاف نمایه های استنادی مانند اسکوپوس و وب آو ساینس، دامنه موضوعات زیادی، مانند علوم انسانی و علوم اجتماعی را در بر می گیرد.
تفاوت دیگر موتور جستجوی گوگل اسکولار این است که در کل وب خزش می کند و پایگاه هایی را که به رسمیت می شناسند را نمایه می کند. از مهم ترین پایگاه های علمی فارسی که در گوگل اسکولار نمایه می شود، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی است.
از امکانات دیگر گوگل اسکالر این است که اگر مقاله ای به صورت دسترسی آزاد در فضای وب منتشر شده باشد فایل آن را به صورت PDF پی دی اف در اختیار کاربر قرار می دهد. فرمت پی دی اف PDF ، فرمت مورد علاقه ی محققان برای خواندن مقالات علمی است. در فرمت پی دی اف ، می توانید به آسانی قسمت های مختلف یک مقاله شامل روش و منابع را رصد کنید.
Google Scholar PDF Reader چیست؟
گوگل اسکالر اخیرا افزونه ای با نام Google Scholar PDF Reader را برای تقویت خواندن پی دی اف منتشر کرده است. با استفاده از افزونه خواندن پی دی اف گوگل اسکالر، به راحتی می توان فایل های پی دی اف مقالات را خواند. با یک کلیک می توانید به منبع مورد ارجاع که به صورت کامل در انتهای مقاله آورده شده مراجعه کنید یا اینکه آن را به صورت آنلاین ببینید. با استفاده از افزونه Google Scholar PDF Reader برای پیدا کردن ارجاعات مقاله لازم نیست وقت زیادی صرف کنید.
Scholar PDF Reader به صورت خودکار فهرست مطالب مقاله را نشان می دهد. اگر می خواهید قسمت روش شناسی مقاله را بخوانید با یک کلیک می توانید آن را ببینید و بخش های مختلف مقاله را رصد کنید.
در متن مقالات علمی معمولا شکل ها و جدول هایی وجود دارد که با استفاده از افزونه Scholar PDF Reader به راحتی می توانید آنها را در مقاله ببینید. پس از اینکه جزئیات مقاله را ملاحظه کردید ، از دکمه بازگشت در مرورگر خود استفاده کنید تا به همان جایی که در مقاله بودید باز گردید.
افزونه Scholar PDF Reader را نصب کنید. مراحل نصب را Scholar PDF Reader در تصاویر ملاحظه کنید.
پس از نصب افزونه خواندن پی دی اف مقالات ، از روشن بودن آن مطمئن شوید . برای انجام این کار روی setting کلیک کنید و در قسمت extensions به افزونه Scholar PDF Reader مراجعه کنید تا از روشن بودن آن اطمینان حاصل کنید.
توجه داشته باشید که علاوه بر این افزونه ، باید افزونه خوانش پی دی اف را هم نصب کرده باشید.
حالا به موتور جستجوی گوگل اسکالر مراجعه کنید. در باکس جستجو ، موضوع مورد نظر خود را وارد کنید.
در صورتی که مقاله پی دی اف دارد روی pdf کلیک کنید. در سمت چپ مقاله، قسمت های مختلف آن دیده می شود. با کلیک روی بخش مورد نظر می توانید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
همچنین می توانید فایل پی دی اف مقالات خود را با استفاده از این افزونه باز کنید. برای انجام این کار، روی پی دی اف مقاله ی مورد نظر خود راست کلیک کنید. open with را انتخاب کنید و از اینجا مرورگری را که افزونه پی دی اف خوان اسکالر را روی آن نصب کردید انتخاب کنید.
نحوه ی استفاده از افزونه پی دی اف خوان اسکالر
علاوه بر این، در صورتی که منبعی در مقاله به نظرتان جذاب آمد می توانید با کلیک روی آن ، به مقاله ی مورد نظر مراجعه کنید و متن کامل آن را ببینید.
جمع بندی مزایای استفاده از افزونه پی دی اف خوان اسکالر :
با وجود استفاده ی آسان از افزونه ی پی دی اف خوان اسکالر Scholar PDF Reader و مزایای گفته شده آن، لازم به ذکر است که این افزونه زبان فارسی را پشتیبانی نمی کند. مقالات با پی دی اف فارسی قابل خواندن برای این افزونه نیستند.