مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

خواص سیاه دانه و عسل + بهترین زمان مصرف دوسین


سیاه دانه و عسل که به آن دوسین هم گفته می شود را می توان یکی مهمترین داروهای طبیعی در فرهنگ های مختلف دانست.

خواص سیاه دانه و عسل

 

سیاه دانه و عسل که به آن دوسین هم گفته می‌شود را می‌توان یکی مهمترین داروهای طبیعی در فرهنگ‌های مختلف دانست که اتفاقاً تحقیقات گسترده‌ای بر روی آن انجام شده است.

از جمله خواص سیاه دانه و عسل که در منابع مختلف به آنها اشاره شده است، می‌توان به درمان انواع عفونت ها، بهبود تنبلی تخمدان در زنان، پیشگیری و بهبود سرطان، درمان بیماری های تنفسی و آلرژیک، جلوگیری و درمان بیماری های قلبی، درمان بیماری‌های کبدی، درمان ناراحتی‌های کلیوی، بهبود افراد دیابتی و … اشاره کرد.

در این مقاله قصد داریم تا با یک نگاه علمی و دقیق به این موضوع بپردازیم که آیا سیاه دانه و عسل واقعاً آنطور که می‌گویند برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است یا خیر.

اما پیش از هر چیز باید بدانیم که عسلی که در ترکیب سیاه دانه و عسل استفاده می‌شود حتما باید عسل طبیعی و خالص باشد و به صورت حرارت ندیده باشد تا تمامی خواص آن حفظ شود.

 

سیاه دانه وعسل یا همان دوسین

اگر چه ما در ادامه به طور مفصل در مورد خواص دوسین صحبت خواهیم کرد اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که خواص سیاه دانه و عسل از خواص تک تک این مواد بیشتر است.

به طور کلی ترکیب عسل با هر ماده دیگر باعث ایجاد هم افزایی می‌شود به این معنا که عسل باعث می‌شود مواد مؤثر ماده دیگر به طور مؤثرتری جذب بدن شود و درست به همین دلیل است که در تهیه بسیاری از داروها از عسل به عنوان پایه استفاده می‌شود تا جذب دارو بهتر انجام شود.

ذکر این موضوع از آن جهت مهم است که بسیاری از افراد گمان می‌کنند مصرف جدا جدای عسل و سیاه دانه خاصیتی شبیه به ترکیب آن را دارد، که اصلاً اینطور نیست.

 

خواص سیاه دانه و عسل

همانطور که گفتیم برای ترکیب سیاه دانه و عسل خواص بسیاری برشمرده‌اند که ما در اینجا به برخی از آنها که بر روی‌شان تحقیقاتی نیز انجام شده است می‌پردازیم.

خواص سیاه دانه و عسل برای سرطان

با وجود اینکه تا کنون تحقیقاتی که بطور مشخص به بررسی خواص دوسین برای سرطان پرداخته باشد، انجام نشده است اما تحقیقات گسترده‌ای بر روی خواص سیاه دانه برای سرطان انجام شده است که حاکی از اثربخشی این ماده است.

در نتیجه از آنجایی که ترکیب سیاه دانه و عسل باعث جذب بهتر خواص سیاه دانه می‌شود در نتیجه می‌تواند اثربخشی بهتری نسبت به مصرف تکی سیاه دانه داشته باشد.

 

خواص دوسین برای سرطان

 

به عنوان مثال آزمایشگاه تحقیقات سرطان هیلتون هیدلند در سال 1997 بیان کرد، سیاه دانه می‌توان بدون عوارض جانبی، که معمولاً بر اثر شیمی درمانی اتفاق می‌افتد، تأثیر چشمگیری در جلوگیری از رشد سرطان داشته باشد.

آنها دریافتند که این ماده می‌تواند میزان رشد سلول‌های مغز استخوان را تا 250٪ افزایش دهد و رشد تومور‌ها را 50٪ مهار کند. سیاه‌دانه با تحریک سلول‌های ایمنی و تقویت آن‌ها از سلول‌های بدن محافظت می‌کند.

خواص سیاه دانه و عسل برای عفونت ها

عفونت را می‌توان یکی از موارد شایع مرگ و میر در دنیا به ویژه در کودکان دانست این در حالی است که سیاه دانه و عسل می‌تواند به طور چشمگیری به از بین بردن عفونت‌ها کمک کند.

در یک نمونه آزمایش کوچک که بر روی یک کودک که در 2 سال اول زندگی 26 بار به دلیل عفونت بستری شده بود و موفق به پیوند سلول بنیادی نیز نشده بود انجام شد، مشاهده شد که دوسین می‌تواند از بین برنده‌ی عفونت‌ها باشد.

پس از مصرف یک دوره معجون دوسین بیماری کودک به کلی بهبود یافت .این نشان می‌دهند که ترکیب سیاه دانه و عسل باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شده و باعث کاهش چشمگیر انواع عفونت‌ها می‌شود.

خواص سیاه دانه و عسل برای انواع آلرژی

رژیم غذایی ناسالم و محیط زندگی آلوده باعث ایجاد بسیاری از مشکلات تنفسی، التهابی و آلرژیک در بین افراد شده است.

این در حالی است که تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد سیاه دانه و عسل می‌تواند به بهبود بیماری‌های التهابی و مزمن و همچنین مشکلات تنفسی و آلرژیک کمک شایانی کند.

به طور کلی تحقیقات نشان می‌دهد که مواد مؤثر موجود در سیاه‌دانه می‌تواند باعث پیشگیری از بیماری آسم و اختلالات ریوی شود.

همچنین فلاونوئید‌ها موجود در سیاه دانه در کنار خواص آنتی اکسیدانی و همچنین آنزیم‌های موجود در عسل طبیعی می‌تواند به عنوان دارویی در برابر بسیاری از بیماری‌های آلرژیک و انسدادی ریه و همچنین سایر بیماری‌های تنفسی در نظر گرفته شود.

 

خواص سیاه دانه و عسل برای بهبود زخم ها

همه افراد در طول زندگی به شیوه های مختلفی اعم از جراحت و یا انواع عمل‌های جراحی دچار زخم‌هایی بر روی بدن خود می‌شوند که بهبود آنها به طور کامل برای بسیاری از افراد بخصوص خانم‌ها حائز اهمیت است.

این در حالی است که مطالعات نشان می‌دهد که خواص ضد باکتریایی عسل در کنار انواع ویتامین‌ها و آنزیم‌های موجود در آن زمانی که با سیاه دانه ترکیب شود می‌تواد به بهبود و ترمیم زخم‌ها کمک کند و فرآیند آن را تسریع کند.

 

بهترین زمان مصرف سیاه دانه و عسل

بسیاری از ما با خواص سیاه دانه و عسل آشنا هستیم یا حداقل از نزدیکان خود در مورد آن شنیده‌ایم اما سوال پرتکراری که بسیاری از افراد دارند این است که بهترین زمان مصرف سیاه دانه و عسل برای گرفتن نتیجه بهتر چه زمان است؟

اگر چه ما همواره توصیه می‌کنیم که اگر از سیاه دانه و عسل برای مشکل خاصی استفاده می‌کنید پیش از آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.

اما به طور کلی بهترین شیوه مصرف سیاه دانه و عسل به صورت ناشتا و با معده خالی است چرا که در این حالت بدن بیشترین مواد مؤثره را از این دو ماده جذب می‌کند.

اگر چه مقدار مصرف این ماده، بسته به نوع و شدت بیماری می‌تواند متفاوت باشد اما به طور کلی در هر 24 ساعت یک قاشق غذاخوری از این معجون می‌تواند کمک کننده باشد.

 

طرز تهیه ترکیب سیاه دانه و عسل

برای تهیه دوسین کافی است 3 واحد عسل طبیعی را با 1 واحد سیاه دانه نیم‌کوب شده به خوبی مخلوط کنید. به عنوان مثال 3 قاشق غذاخوری عسل طبیعی را با یک قاشق غذاخوری سیاه دانه نیم‌کوب ترکیب کنید.

  • فقط نکته ای که باید به آن دقت کنید این است که سیاه دانه حتماً باید به صورت نیم‌کوب باشد چرا که ساییدن بیش از حد آن خواص آن را از بین می‌برد.
  • نکته بعد اینکه بعد از نیم‌کوب کردن سیاه دانه به سرعت آن را با عسل مخلوط کنید تا خواص آن از بین نرود.

 

مدت زمان نگهداری از سیاه دانه و عسل

همانطور که در بالا گفتیم سیاه دانه را بعد از نیم‌کوب کردن باید به سرعت با عسل مخلوط کرد چرا که خواص مؤثره سیاه دانه در مجاورت با هوا به سرعت از بین می‌رود.

با وجود این زمانی که سیاه دانه با عسل مخلوط شود، عسل به عنوان یک لایه محافظتی عمل می‌کند و از اکسید شدن مواد مؤثر سیاه دانه جلوگیری می‌کند.

اما این به آن معنا نیست که این ماده را می‌توانید برای مدتها نگه‌داری کنید. پیشنهاد ما این است که این ماده را بیشتر از یک هفته نگهداری نکنید و آن را هر بار تازه تازه درست و مصرف کنید.

 

خرید عسل از روستایی

 

عسل طبیعی و اصل را از کجا بخریم

همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم برای درست کردن سیاه دانه و عسل حتماً باید از عسل طبیعی و اصل و حرارت ندیده استفاده کنید که کلیه خواص آن حفظ شده باشد. در نتیجه اگر در بین آشنایان و یا نزدیکان خود زنبوردار یا فروشنده‌‌ای دارید که به صداقت آن اعتماد دارید می‌توانید از آن عسل طبیعی تهیه کنید.

در غیر این صورت اگر به زنبوردار و یا فروشنده معتمدی دسترسی ندارید می‌توانید عسل‌های طبیعی و اصل را با برگه آزمایش و ضمانت از فروشگاه روستایی به آدرس زیر تهیه کنید.

https://roustaee.com/product-category/honey/

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

خواص سیاه دانه و عسل

تاریخ: 1402/08/20

بازدید: 152269

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص آنتی اکسیدانی که این دانه ها دارند می تواند برای پیشگیری و درمان اکثر بیماری ها مفید واقع شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

روش علمی و مؤثر مصرف عسل و سیاه دانه

تاریخ: 1403/01/11

بازدید: 3130

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بر اساس تحقیقات، بهترین روش مصرف سیاه دانه با عسل، مخلوط کردن آن در آب است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

10 خواص عسل طبیعی و مضرات احتمالی آن

تاریخ: 1401/02/17

بازدید: 37843

1401

زمان مطالعه: 5 دقیقه دقیقه

خواص عسل طبیعی و فواید آن باعث شده تا بسیاری از افراد این محصول طبیعی را وارد رژیم غذایی خود کنند.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خواص عسل طبیعی برای مردان و زنان

تاریخ: 1402/07/29

بازدید: 29051

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل طبیعی ماده غلیظ و شیرینی است که توسط زنبور عسل تولید می شود.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

خواص عسل کنار چیست؟

تاریخ: 1403/03/07

بازدید: 8652

1403

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عسل کنار حاصل تغذیه زنبور از شکوفه های درخت کنار است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button