فرآیند، شامل زنجیره ای منطقی و مرتبط از فعالیت های قابل اندازه گیری است، که با به کارگیری یک یا چند نهاده ارزش های برون دادی یا خروجی را برای مشتریان داخلی یا خارجی خلق می کند. سازمان ها نیاز دارند تا از نحوه اجرای فرآیندها در دنیای واقعی و کاوش و مدیریت فرآیندها آگاهی یابند. تحلیل فرآیندهای کسب و کار موضوع مهمی است که دارای تجربه های عملی زیادی است.
با تحولات فناوری در عصر جدید حوزه ی روش های تحلیل و بهبود فرآیندهای کسب و کار تغییر یافته است. فرآیندکاوی ابزارهای متنوعی برای کشف فرآیندها، انطباق سنجی، سازمان کاوی و پیشبینی ارائه می کند.
فرآیندکاوی چیست ؟
فرآیند کاوی یک حوزه ی موضوعی جدید است که مانند پلی بین داده کاوی، هوش تجاری و مدیریت فرآیندهای کسب وکار عمل می کند. به تکنیکی برای بازسازی فرآیندهای کسب وکار از وقایع قبلی که در سیستم های اطلاعاتی ثبت شده، فرآیندکاوی گفته می شود.
هدف اصلی فرآیندکاوی، کشف مدل های فرآیند بر اساس نگاره وقایع است. نگاره ی وقایع، نقطه شروع فرآیندکاوی است. فرآیندکاوی انواع مختلفی دارد که شامل اکتشاف، تطبیق و بهبود است. هرچه قدر وقایع ثبت شده با کیفیت بالاتری باشد روند فرآیند کاوی راحت تر است.
مدلهای زبانی بزرگ یا LLMs چیست ؟
مدلهای زبانی بزرگ یا (LLMs) Large language modelsیکی از برنامه های هوش مصنوعی است که با استفاده از یادگیری عمیق به پردازش زبان طبیعی و تولید متن خودکار کمک می کند. مدل های زبانی بزرگ بر مجموعه داده های بزرگ آموزش می بینند. مدل های زبانی بزرگ روی مدل های ترانسفورمر transformer که نوعی شبکه عصبی شامل رمزگذار و رمزگشا ساخته می شوند.
وبینار فرآیندکاوی و مدلهای زبانی بزرگ
وبینار فرآیندکاوی و مدلهای زبانی بزرگ ، به ارتباط بین مدلهای زبانی بزرگ و فرآیندکاوی برای مدلسازی و شناسایی فرآیند می پردازد. در وبینار فرآیندکاوی و مدلهای زبانی بزرگ ، مزایا و محدودیتهای استفاده از مدلها در فرآیندکاوی نیز بررسی خواهد شد. موضوع وبینار نقش مدلهای زبانی بزرگ در توسعه، تسریع و دسترسی پذیری فرآیندکاوی است.
در وبینار فرآیندکاوی و مدلهای زبانی بزرگ، Alessandro Berti از دانشگاه RWTH Aachenکشور آلمان حضور خواهد داشت. وی دارای 65 مقاله و 1010 استناد در پایگاه گوگل اسکالر است.
وبینار فرآیندکاوی و مدلهای زبانی بزرگ به صورت رایگان و مجازی برگزار شد .
منابع:
حسینی، سیدیعقوب، مصلح، عبدالمجید، و حسینی، مطهره. (1397). تحلیل فرآیندهای الکترونیکی با استفاده از تکنیک فرآیندکاوی (مورد مطالعه: فرآیند ترفیع پایه اعضای هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس). چشم انداز مدیریت صنعتی، 8(29 )، 113-135. SID. https://sid.ir/paper/240974/fa
قالیبافان، شکوفه، کاهانی، محسن، و بهکمال، بهشید. (1395). تحلیل نگاره رویداد با هدف فرآیندکاوی: چالش ها و راه کارها. کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش. SID. https://sid.ir/paper/893373/fa