درب ضد حریق چیست و چه کاربردی دارد؟
درب ضد حریق را میتوان یکی از کاربردیترین تجهیزات برای مهار آتش در زمان حادثه دانست. این دربها با بهرهگیری از تکنولوژی و خواص متریالهای بهکاررفته، میتوانند تا حداقل یک ساعت در برابر آتش مقاومت کنند. درواقع، هر درب ضد حریقی که مورد تأیید سازمان آتشنشانی بوده و از استانداردهای جهانی پیروی کند، میتواند تا دمای 850 درجه سانتیگراد در برابر آتش و حرارت دوام بیاورد. این موضوع میتواند فواید و مزایای متعددی داشته باشد.
مزیت اصلی این دربها، جلوگیری از شعلهور شدن آتش و انتقال آن به نقاط دیگر است. همه ما میدانیم که آتش همیشه از یک نقطه کوچک آغاز میشود و آنقدر پیش خواهد رفت که یک سازه وسیع را دربر میگیرد. دربهای ضد حریق اجازه خروج آتش از محیط را نمیدهند. دربهای معمولی از هر نوعی که باشند، در معرض آتش از بین میروند و سبب گسترش حریق میشوند و این موضوع میزان خسارت را بیشتر و بیشتر خواهد کرد. درب ضد حریق میتواند باعث کاهش خسارت شود. اگر آتش به نقاط دیگر سرایت نکند، میتوان تا حد زیادی خسارت را محدود کرد. علاوهبر آن، به منظور حفظ ایمنی ساکنین هم دربهای ضد حریق نقش پررنگی دارند. به کمک این دربها آسیب جانی به حداقل میرسد؛ چون وسعت آتش محدود میشود. قیمت درب ضد حریق در مقایسه با مزایای آن، بسیار ناچیز است.
در خرید درب ضد حریق توجه به چه نکتهای ضروری است؟
اگر قصد خرید یک درب ضد حریق را دارید، باید حتماً مطمئن شوید که تمامی استانداردهای لازم در ساخت آن رعایت شدهاند. این نوع دربها با سایر درهای ساده متفاوتاند و نمیتوان در انتخاب آنها به ویژگیهای ظاهری بسنده کرد؛ بلکه باید جزئیات ساخت آنها هم در نظر گرفته شود.
برای اثبات کارایی درب ضد حریق، مجوزهای گوناگونی صادر میشود که برخی از آنها اعتبار کافی برای استناد را دارند. در سال 1393 دستورالعملی صادر شد که بر اساس آن استفاده از درب ضد حریق در برخی از پروژهها الزامی شد. در چنین پروژههایی باید از دربهایی استفاده شود که مجوز سازمان راه، مسکن و شهرسازی و یا سازمان آتشنشانی را دارند. البته مراکز معتبر دیگری نیز در این حیطه برای اعتبارسنجی و صدور مجوز فعالیت دارند. بااینحال، قابل اعتمادترین مرکز سازمان آتشنشانی است. ازاینرو باید درب ضد حریق با تأییدیه آتش نشانی را خریداری کنید.
سازمان آتشنشانی چه دربهایی را تأیید میکند؟
سازمان آتش نشانی ویژگیهای خاصی را در نظر گرفتهاست و صرفاً بر اساس همین ویژگیها مجوز صادر میکند. بر اساس تحقیقات انجامشده دربهایی که این ویژگیها را داشته باشند، مانند سدی محکم در برابر آتش مقاومت میکنند و اجازه عبور حریق را نمیدهند. به مواردی که توسط سازمان آتشنشانی اعلام شدهاند، توجه کنید:
-
درب ضد حریق فلزی باید چهارچوبی از جنس هیدروکربن یا گالوانیزه به ضخامت 2 میلیمتر داشته باشد.
-
داخل این دربها باید از پشم سنگ با دانسیته 80 استفاده شود. این پشم سنگ باید تأییدیه و مجوز داشته باشد.
-
در داخل ورقهای فلزی درب ضد حریق باید از صفحههای هیدروکربنی به ضخامت 1.6 میلیمتر استفاده شود.
-
رنگ روی دربها باید از نوع اپوکسی پلیاستر باشد. این رنگها بهصورت رنگپاشی قطبهای مثبت و منفی روی درب اعمال میشوند.
-
دستگیره این نوع دربها با درهای معمولی متفاوت است و باید از دستگیره آنتی پنیک در آنها استفاده شود. همچنین ضروری است که از لولای مخصوص برای آنها استفاده کنیم.
-
یکی از مهمترین چیزهایی که میتواند به حفاظت هر چه بیشتر این دربها کمک کند، استفاده از درزگیر بهخصوص برای درهای دولنگه است. این تجهیزات از خروج گاز جلوگیری خواهند کرد.
-
وزن تقریبی هر درب باید 80 کیلوگرم باشد و داخل ورقههای آهنی آن با پشم سنگ پر شود.
-
ابعاد درهای یک لنگه باید 105 در 210 باشد؛ البته درب ضد حریق دکورال با دریافت تأییدیه آتشنشانی میتواند ابعاد متفاوتی داشته باشد.
باتوجهبه این نکات میتوانید دربی را خریداری کنید که ایمنی فوقالعادهای در برابر حریق ایجاد میکند و دیگر نگرانیای از بابت انتشار حریق نخواهید داشت. این بهترین تصمیمی است که میتوانید برای حفاظت از سازه بگیرید.
انواع دربهای ضد حریق برای مکانهای مختلف
حال که با کاربرد بینظیر دربهای ضد حریق آشنا شدید، میدانید که خرید آنها یک انتخاب عقلانی و پیشگیرانه است. با یک انتخاب ساده میتوانید خسارات و آسیبهای حادثهای مرگبار را به حداقل برسانید و علاوهبر خودتان، از اطرافیان خود در یک سازه نیز محافظت کنید. انواع مختلفی از درب ضد حریق درحالحاضر در بازار وجود دارند که میتوانید باتوجهبه نیاز و شرایطتان یکی از آنها را خریداری کنید. توجه به ویژگیهای هر یک از دربها به شما کمک میکند تا راحتتر انتخاب کنید.
از نظر نوع متریال استفادهشده، این دربها به سه دسته تقسیم میشوند. دربهای فلزی، شیشهای و چوبی انواع مختلف درهای مقاوم در برابر آتش هستند. از بین این سه متریال، درهای فلزی از بقیه مقاومترند و معمولاً برای مراکز مهمی نظیر بیمارستانها، مراکز آموزشی، کارخانهها، انبارها و … از آنها استفاده میشود. البته هر یک از انواع درب ضد حریق باید تأییدیه آتش نشانی را داشته باشند. از نظر ابعاد نیز میتوان آنها را به دو دسته تک لنگه و دو لنگه تقسیم کرد. اگر عرض ورودی بین 100 تا 120 سانتیمتر باشد، میتوانید از دربهای تک لنگه استفاده کنید؛ اما برای عرض بیشتر تا 220 سانتیمتر، دربهای دولنگه کاربردی هستند. از نظر طراحی هم میتوانید دربهای مختلفی نظیر درب ضد حریق دکوراتیو را در بازار پیدا کنید. البته، توجه به این نکته ضروری است که در این دربها بیش از آنکه به ظاهر توجه شود، کیفیت و کارایی موردبررسی قرار میگیرد.
امیر درب؛ مرجع خرید درب ضد حریق با تاییدیه آتش نشانی
مهمترین نکته در خرید درب ضد حریق با تاییدیه سازمان آتش نشانی، انتخاب یک مرجع معتبر برای خرید است. بسیاری از مراکز، دربهای غیراستاندارد را به جای درهای دارای مجوز به مشتریان میفروشند و این موضوع میتواند تبعات جبرانناپذیری داشته باشد. برای آنکه از خرید خود مطمئن باشید و بهترین انواع دربهای ضد حریق را خریداری کنید، خوب است سایت مرجع امیر درب را بشناسید. این مجموعه اولین تولیدکنندهای است که بهصورت اختصاصی به تولید و توزیع دربهای ضد حریق در ایران میپردازد. بنابراین، هیچ مرجع دیگری تا این حد تخصصی به دربهای ضد حریق نمیپردازد و تنوع قابلتوجهی را هم ارائه نمیکند.
تمامی دربها در مجموعه امیر درب، تأییدیه آتش نشانی دارند و میتوانید بدون نگرانی از ایمنی، آنها را خریداری کنید. ویژگیهای مختلفی در هر مدل از دربها وجود دارند که بسته به نیازهایتان میتوانید آنها را انتخاب کرده و بهصورت آنلاین سفارش دهید. لازم به ذکر است که قیمت درب ضد حریق در این مجموعه بهمراتب کمتر از سایر سایتهاست. همین حالا گامی مهم در جهت تأمین ایمنی بردارید.
*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهدهی سفارشدهنده است.*