مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

فیلم آموزشی فرآیند نوشتن مقاله مروری

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بلاگ

پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

راهنمای خرید پرینتر خانگی


پرینتر یا چاپگر را برای استفاده های خانگی و اداری به کار می برند.

راهنمای خرید پرینتر خانگی
 

 
یکی از مهم‌ترین وسایل دیجیتالی که این روزها بیشتر خانه‌ها به آن نیاز دارند، پرینتر است. پرینتر یا چاپگر را برای استفاده‌های خانگی و اداری به کار می‌برند. انواع مختلف چاپگر در بازار وجود دارد، ولی ما در این راهنمای خرید پرینتر خانگی قرار است در مورد پرینترهایی صحبت کنیم که برای مصارف خانگی و دفاتر کاری کوچک مناسب هستند. پرینترهایی که غالباً سبک، کوچک و ارزان بوده ولی امکانات کاربردی برخوردار هستند.


مشاوره خرید پرینتر خانگی


وقتی دنبال مشاوره خرید پرینتر خانگی هستید، نیاز به دستگاه پرینتر را در منزل یا دفتر کار کوچک خود احساس کرده‌اید. اما چه نیازی؟ اولین سؤالی که قبل از آن باید از خود بپرسید این است که این پرینتر را برای چه کاری و با چه حجمی لازم دارم؟ قبل از این که به بررسی ویژگی‌های یک پرینتر خانگی بپردازیم، بهتر است از خود بپرسید که به چه هدفی این پرینتر را خریداری می‌کنید؟ بدون شک برای انتخاب باید یک سری شاخص را در نظر داشته باشید. در زیر، به فاکتورهای مهمی می‌پردازیم که به شما برای خرید پرینتر خانگی کمک می‌کند.


تکنولوژی چاپ


این انتخاب به طور مستقیم روی هزینه‌های نگهداری و تعمیر پرینتر شما تأثیر می‌گذارد. بسته به مواردی که از پرینتر خود استفاده می‌کنید و یا تعداد دفعات چاپ، می‌توانید بین پرینتر لیزری یا پرینتر جوهرافشان یکی را انتخاب کنید. هر کدام از این دو نوع دارای نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود هستند.


پرینتر لیزری


این پرینترها برای پرینت‌ متن و اسناد عملکرد فوق العاده‌ای دارند. اگرچه پرینتر لیزری را بیشتر در مدل‌های سیاه سفید می‌بینم، اما انواع رنگی آن نیز وجود دارد. چاپگرهای لیزری معمولاً برای چاپ عکس مناسب نیستند، حتی مدل‌هایی که قابلیت پرینت رنگی را دارند نیز برای این عملکرد تخصصی طراحی نشده‌اند.
پرینترهای لیزری از نظر سرعت عملکرد خوبی دارند و می‌توانند با سرعت بالا، کار پرینتر را انجام دهند. دقت عمل این نوع پرینتر در خوانایی متون بسیار بالا است.


پرینتر جوهرافشان


ممکن است شما به چاپ رنگی نیاز داشته باشید. پس انتخاب پرینتر جوهرافشان برای شما مناسب خواهد بود. بیشتر پرینترهای جوهرافشان سرعت پایین‌تری نسبت به پرینترهای لیزری دارند. این پرینترها نیز توانایی پرینت کاغذ با اندازه استاندار را داشته و می‌توانید از فناوری چاپ بدون حاشیه برای عکس‌ها استفاده کنید.
نکته بسیار مهم در مورد پرینتر‌های جوهرافشان این است که اگر برای مدت طولانی بدون استفاده باشند به احتمال زیاد هد دستگاه به اصطلاح خشک می‌شود و باید تعویض شود و ممکن است مقرون به صرفه نباشد و پرینتر غیر قابل استفاده می‌شود. به همین خاطر اگر نیاز به پرینت شما روزانه یا هفتگی نیست، انتخاب پرینتر جوهرافشان گزینه مناسبی نخواهد بود.


پرینتر تک کاره یا چند کاره


پرینترها، از نظر کاربری به دو دسته کلی تک‌کاره و چندکاره تقسیم می‌شوند.
•    پرینترهای تک‌کاره: این پرینترها تنها کار چاپ را انجام می‌دهند.
•    پرینتر‌های سه‌کاره: علاوه بر قابلیت پرینت، اسکن و کپی نیز انجام می‌دهند.
•    پرینترهای چهارکاره: علاوه بر پرینت، اسکن و کپی، به فکس نیز مجهز هستند.


پرینتر سیاه و سفید یا رنگی


خروجی رنگ پرینترها به دو دسته سیاه سفید و رنگی تقسیم می‌شوند. پرینترهای خانگی را بسته به نوع استفاده‌شان به صورت تک‌رنگ یا رنگی تولید می‌کنند. اگر پرینتر قابلیت پرینت با هر دو خروجی را داشته باشد، پیش از پرینت از شما در مورد پرینت رنگی یا سیاه و سفید سؤال می‌پرسد.


قابلیت چاپ دورو و تکرو


سیستم چاپ پرینترها به دو نوع پرینت تک‌رو و دورو اتوماتیک تقسیم می‌شوند. در سیستم تکرو، شما ابتدا کار پرینتر را روی یک طرف کاغذ انجام داده و برای پرینت روی سمت دیگر، باید کاغذ را از دستگاه خارج کرده و دوباره به سمت بعدی برگردانید. اما فناوری پرینت دورو خودکار کار شما را ساده کرده و فرایند درآوردن کاغذ و برگرداندن آن را به صورت خودکار انجام می‌دهد.


اتصالات و پورت دیتا پرینتر

 

اتصالات و پورت دیتا پرینتر


 
USB: به کمک کابل USB، ارتباط بین پرینتر و کامپیوتر برقرار می‌شود.
LAN: می‌توانید یک پرینتر را به شبکه کامپیوتری و چند دستگاه وصل کنید.
Wireless LAN: به صورت بی‌سیم می‌توانید یک فایل را از موبایل یا کامپیوتر خود پرینت بگیرید.
Wi-Fi Direct: می‌توانید فایل خود را، از طریق وای فای دایرکت، به صورت مستقیم بدون نیاز به مودم وایرلس پرینت کنید.


کیفیت چاپ پرینتر


واحد کیفیت چاپ dpi است. پرینترهای خانگی برندهای مثل اچ پی و کانن و برادر، معمولاً از کیفیت چاپ 600*600 Dpi برای پرینتر‌های خود استفاده می‌کنند.


کارکرد ماهیانه پرینتر


کارکرد ماهیانه پرینترهای خانگی اغلب 1000 الی 50.000 پرینت است. اما شرکت‌های تولید کننده، توصیه می‌کنند در طول ماه بیش از 300 الی 500 بار برای پرینت از آن استفاده نکنید.
فراموش نکنید که این پرینترها خانگی هستند و برای کار ظرفیت بالا طراحی نشده‌اند. اگر به پرینترهایی با کارکرد بالا نیاز دارید، به سراغ مدل‌های بزرگتر و حرفه‌ای‌تر بروید.


سرعت چاپ پرینتر


سرعت چاپ رنگی با سیاه سفید کاملاً متفاوت است. این سرعت در پرینترهای لیزری و جوهرافشان نیز متفاوت است. سرعت پرینت در پرینترهای لیزری برای سیاه سفید در بازه زمانی 18 الی 30 برگه در دقیقه است. در حالی که این میزان برای پرینترهای جوهرافشان در بازه 4 الی 10 برگه در دقیقه تخمین زده می‌شود.


تعداد صفحات قابل چاپ کارتریج‌


کارتریج در واقع مخزن‌ تونر یا جوهر پرینتر است. قطعاً هرچه این کارتریج‌ها بزرگتر باشند، ظرفیت بیشتری نیز دارند. برخی از مدل‌های پرینتر خانگی، دارای کارتریج‌های کوچک هستند. در نتیجه نمی‌توان صفحات زیادی را با آن‌ پرینت کرد.


گارانتی و خدمات پس از فروش پرینتر


نکته مهمی که باید به آن توجه کنید گارانتی پرینتر است. این ضمانت نامه باید متعلق به یک شرکت معتبر و ثبت شده مانند آوا فرهنگ آریا باشد و گواهی نامه‌های لازم در زمینه ارائه خدمات و امور مشتریان را دارا باشد و مورد تأئید سازمان حمایت از مصرف کننده باشد.
شما باید به زمان شروع گارانتی و شرایط ضمانت نامه دقت کنید. همینطور باید بدانید بعد از دوران گارانتی شرکت خدمات دهنده تا چه زمانی از پرینتر شما و ارائه سرویس تعمیرات، قطعات یدکی، لوازم جانبی و مصرفی آن پشتیبانی می‌کند.


قیمت پرینتر


قیمت پرینترهای لیزری نسبت به مدل مشابه پرینترهای جوهرافشان بالاتر است. اما هزینه نگهداری پرینترهای جوهرافشان نسبت به پرینترهای لیزری بیشتر است.


هزینه نگهداری پرینتر


نکته بسیار مهم در هنگام انتخاب پرینترهای خانگی، هزینه مواد مصرفی مانند کارتریج تونر یا جوهری، قطعات مصرفی، تعمیرات و کلاً هزینه نگهداری است. قطعاً ما به دنبال محصولاتی هستیم که هزینه نگهداری کمتری داشته باشند.
در نگاه اول، هزینه خرید یک پرینتر لیزری بیشتر از پرینتر جوهرافشان به نظر می‌رسد. اما تجربه ثابت کرده که پرینتر‌های لیزری در طولانی مدت هزینه‌های کمتری برای کارتریج، تعمیر و تعویض قطعه‌ها روی دست‌تان می‌گذارند. اما در هرحال نمی‌توان منکر کیفیت پرینترهای جوهر افشان بخصوص در چاپ رنگی و عکس شد.


برند‌های پرینتر


سه برند HP و Canon و Brother پیشگام در تولید پرینترهای خانگی هستند. استاندارهای ساخت این سه برند نسبت به فناوری‌ها و کارایی‌هایی که دارند بالاست و با قیمت مناسب‌تری هم عرضه می‌شوند. بنابراین اگر قصد خرید یک پرینتر خانگی خوب و باکیفیت را دارید، حتما روی این سه برند حساب ویژه باز کنید.


وزن پرینتر


وقتی صحبت از پرینتر خانگی می‌شود، به دلیل اندازه کوچکشان، دارای وزن کمی هستند. وزن آن‌ها معمولاً از 4 الی 9 کیلوگرم متغیر است. در مقایسه باید بگوییم که برخی از پرینترهای اداری بیش از 20 کیلوگرم وزن دارند.


ابعاد پرینتر

 

ابعاد پرینتر
 

به طور کلی پرینترهای خانگی از نظر ابعاد به طوری طراحی شده‌اند که بتوانید به راحتی آن را روی یک میز کار قرار دهید. اغلب اندازه آن‌ها از نظر طول و عرض و ارتفاع به 40 سانتیمتر هم نمی‌رسد.
سخن آخر
پرینترهای خانگی در چند سال اخیر پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند. بخصوص که برندهای مختلف و معتبر دنیا مثل اچ پی و کانن، خود عرضه کننده تکنولوژی‌های جدید هستند. ما در این مطلب، به طور اختصاصی به راهنمای خرید پرینتر خانگی پرداخته و پرینترها را از جنبه‌های مختلف بررسی کردیم.


منابع


https://avafarhang.com/buying-guide-for-printer
https://www.aparat.com/v/f20l97f
https://www.digitaltrends.com/computing/printer-buying-guide

 

*مسئولیت صحت و سُقم محتوای این پست برعهده‌ی سفارش‌دهنده است.*

لینک کوتاه

بازگشت به بالا

پست های مرتبط

کارتریج پرینتر چیست؟ انواع کارتریج پرینترهای لیزری و جوهرافشان

تاریخ: 1402/09/12

بازدید: 1122

1402

زمان مطالعه: 2 دقیقه

کارتریج، مخزنی است که جوهر، تونر یا هر ماده ی دیگری را در خود ذخیره می کند و برای استفاده در دستگاه های مختلف مانند چاپ در پرینتر طراحی شده است.

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمدرس

@ins

telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button