در این پژوهش، یک روش برای پیش گویی کشش سطحی و ویسکوزیته مایعات پیشنهاد می شود. آزمایش های صعود موئینه در محیط پرزدار با 15 مایع و 15 پودر مختلف انجام شد. زمان صعود موئینه تا یک ارتفاع داده شده مشخص برای هر مایع در هر پودر ثبت شد. دو شبکه عصبی مصنوعی (ANNs) به طور جداگانه برای پیش بینی کشش سطحی و ویسکوزیته این مایعات به کار گرفته شدند. شبکه به کار رفته برای پیش بینی کش سطحی 6 ورودی داشت که عبارت بودند از: دانسیته مایعات مورد آزمایش، زمان صعود موئینه مایعات تا ارتفاع مشخص، اندازه ذره، چگالی بالک، چگالی فشرده سازی و انرژی آزاد سطح پودرها. شبکه مورد استفاده برای پیش بینی ویسکوزیتـه، یک ورودی اضافی یعنی کشش سطحی داشت. دو پارامتـر آماری یعنی مربع ضریب همبستگی (r2) و فاکتور کارآیی (PF/3) برای مقایسه کشش سطحی و ویسکوزیته های تجربی با مقدارهای معادل پیش بینی شده به وسیله شبکه های عصبی مصنوعی طراحی و آموزش دیده به کار رفتند. بایستی توجه کرد که در مورد یک همبستگی R2=1و PF/3=0 است. نتیجه ها نشان داد که روش حاضر یعنی شبکه های عصبی مصنوعی قادر است که کشش سطحی همچنین ویسکوزیته مایعات را با دقت بالا (در مورد کشش سطحی 16=3PF/و 95/0= r2و درمورد ویسکوزیته (r2= 0.998, PF/3=13 ) پیش بینی کند.