بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید جلبک ها نشان می دهد که از آنها در جنبه های مختلف تولیدی می توان استفاده کرد. جلبک ها در ضمن اینکه می توانند جانشین منابع مرسوم تولید دارو، انرژی، غذا و ... واقع گردند، دارای مزایایی می باشند که آنها را از اولویت برخوردار کرده است. از جمله آنکه تولید آنها آسان می باشد، می توان برخی از آنها را در مناطقی کشت داد که به دلیل شرایط خاص آب و هوایی قابل استفاده کشاورزی نیستند، زیستگاه اصلی آنها آب می باشد که 4.5 سطح زمین را پوشانده است و ...از جمله کاربردهای جلبک ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:1- غذا: مکمل غذایی، استفاده از جلبک ها در رژیم غذایی کودکان و بزرگسالان2- تغذیه: مکمل پروتئین/ ویتامین در غذای ماکیان، ماهی ها، دوکفه ای ها و ...3- دارویی: محصولات و تولیدات مختلف جلبکی به عنوان دارو استفاده می کردند از جمله بتاکاروتن، آنتی بیوتیک های جلبکی، پروستاگلاندین و ...4- رنگدانه: به عنوان رنگ های خوراکی و صنعتی مانند بتاکاروتن، فیکوبیلین ها و نیز به عنوان رنگ های لوازم آرایشی و معرف ها5- منبع مواد شیمیایی: گلیسرول در غذا، لوازم آرایشی و داروها استفاده می گردد. اسیدهای چرب، چربی ها، موم ها، استرول ها، کربوهیدرات ها، اسیدهای آمینه، ویتامین C و E6- سوخت: کربوهیدارت های با زنجیره بلند7- هورمون ها: اکسین ها، ژیبرلین ها و سیتو کینینها8- دیگر مصارف: کودهای بیولوژیک، آشکارسازی های خاک، رفع آلودگیایران نیز دارای منابع غنی آبی می باشد که استفاده زیستی زیادی از آنها در حال حاضر نمی شود. در صورتیکه همین مناطق می توانند محل بهره برداری های مختلف و درآمد زایی های فراوانی باشند.با بررسی به عمل آمده از جلبک های اقتصادی و دارویی موجود در ایران، تعدادی از آنها در اولویت تحقیقاتی قرار گرفته اند. ریز جلبک های مورد نظر در این طرح عبارتند از Spirulina, Dunaliella, Chlorella, Scenedesmus و درشت جلبک ها شامل Gracilaria, Ulva, Sargassopsis, Gelidium, Sargassum هستند. در بخش پیشنهادات نظرنگارندگان مبنی بر امکان تحقیقات و آینده آن به تفکیک آمده است.