گیاه گل راعی (هوفاریقون) از تیره علف چای است که در گذشته جهت درمان بیماریهای متعددی از جمله؛ دردهای شدید عصبی، شب ادراری کودکان، اختلالهای پوستی، مو و افسردگی به کار می رفته است. امروزه در بسیاری از کشورها از جمله؛ آلمان به عنوان یک نوشیدنی مصرف فراوانی دارد و فرآورده های دارویی مختلفی به صورت قرص، پماد، شربت و تنتور از آن تهیه شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ژنوتوکسیسیتی عصاره الکلی این گیاه بود.جهت انجام این پژوهش آزمون Ames با استفاده از سوشهای TA100,TA98 سالمونلاتیفی موریوم به علت داشتن حساسیت زیاد انتخاب شد. ابتدا این دو سوش از نظر وجود یا عدم وجود جهشها و پلاسمیدهای اضافی PKM101,uvrβ,rfα بررسی شد؛ سپس از سر شاخه های خشک گیاه عصاره الکلی تهیه گردید. هر دو سوش در محیط حداقل گلوکز آگار کشت داده شد و در معرض حجمهای متفاوت 10و 20 و 50 و 100 و 200 و 250 و 300 میکرولیتر عصاره الکلی قرار گرفتند. کلونیهای ایجاد شده پس از 48 ساعت در شرایط 37 درجه سانتی گراد شمارش گردید.نتایج نشان داد که این دو سوش در محیط کشت حداقل گلوکز آگار در عدم حضور هیستیدین نیز قابل رشد و تکثیر نبوده؛ ولی در محیط master در حضور هیستیدین به خوبی رشد کردند. همچنین نتایج مشخص کرد که اثرات سیتوتوکسیسیتی در حجم بیش از 50 میکرولیتر با استفاده از سوش TA98 و بیش از 200 میکرولیتر با استفاده از سوش TA100 به تدریج ظاهر می شود.با توجه به ملاکهای ارزیابی، عصاره الکلی گیاه گل راعی با استفاده از دو سوش باکتریایی TA100,TA98 و با استفاده از آزمون Ames جهش زا محسوب نمی شود.