با در نظر گرفتن اینکه 85 درصد سکته های ایسکمیک در محدوده (Middle Cerebral Artery) MCA رخ می دهد و اینکه سونوگرافی داپلرترانس کرانیال یک روش حساس و غیرتهاجمی برای بررسی جریان خون عروق مغزی است، هدف اندازه گیری تغییرات جریان خون این عروق در طی سکته ایسکمیک MCA بود تا بتوان پیش بینی درست و سریعی از ایجاد و پروگنوز این سکته ها داشت. در این مطالعه که بصورت توصیفی انجام گرفت، شریانهای سیستم گردش خون قدامی مغز 44 بیماری که از سکته مغزی در محدوده MCA رنج می بردند و برای اولین بار دچار سکته مغزی شده بودند، توسط (Transcranial Doppler) TCD سونوگرافی شد و نتایج زیر بدست آمد: حداکثر سرعت سیستول (PSV) و سرعت متوسط جریان (MFV) در MCA همان طرف کاهش پیدا کرده بود که باعث غیر قرینگی بیش از 15% در 61.4% از بیماران گشته بود (P<0.005).
PSV و MFV در ACA افزایش پیدا کرده بود که باعث افزایش نسبت همان طرف به طرف مقابل (ACAVR) در 72.2 درصد از بیماران شده بود (P<0.005).
اندکس ضربان (PI) در MCA همان طرف به MCA طرف مقابل افزایش معنی داری نشان داد که بیانگر مقاومت عروق دیستال بود. اندکس مقاومت (RI) در MCA همان طرف و طرف مقابل تفاوت معنی داری نداشت (P=0.05) و این اندکس ارتباطی با سایز نهایی انفارکت نداشت.
1- انفارکت های ایسکمیک MCA باعث کاهش PSV, MFV در MCA همان طرف و افزایش PSV, MFV در ACA همان طرف می شود که نتیجه آن افزایش ACAVR است.
2- ارزشمندترین پارامتر در تعیین انفارکتACAVR, MCA است (حساسیت = 72.2%) و بعد از آن آسیمتری بالای 15% در جریان MCA دو طرف می باشد. (حساسیت = 61.4%)
3- مقدار RI با سایز انفارکت ارتباطی ندارد.
اندازه گیری مقادیر نرمال سرعتها و اندکس ها در افراد نرمال ایرانی توصیه می گردد تا بتوان این مقادیر پاتولوژیک را با مقدار نرمال ایرانیان مقایسه نمود.