این تحقیق پخت مونواتانول امین با غلظت 50℅ و پخت سولفیت قلیایی با قلیاییت 18℅ برای ساخت خمیر کاغذ از ساقه ذرت می پردازد. ترکیب هیدروکسید سدیم و سولفیت سدیم در نسبتهای 70: 30 به عنوان تیمار سولفیت قلیایی وترکیب آب و مونواتانول آمین با نسبت 50: 50 به عنوان تیمار مونواتانول آمین به منظور تیمارهای شاهد انتخاب گردیدند. میزان وازده در طی هر سه فرایند به علت اینکه بسیار اندک و قابل توزین نبود حذف گردید. همچنین شرایط پخت بعنوان عوامل متغیر به این ترتیب انتخاب گردید: زمان در سه سطح30. 60. 90 دقیقه و دما در سه سطح 125. 145. 165 درجه منظور گردید و نسبت مایع پخت به ماده اولیه(1به 4) ثابت می باشد. خمیر کاغذ تولید شده با مونواتانول امین 50℅ دارای کمترین بازده کل(36. 12)و عدد کاپا(17. 93) است. در تیمار سولفیت قلیایی مشاهده شد که با کاهش دما و افزایش زمان به عنوان عوامل متغیر مقدار بازده کل کاهش و عدد کاپا افزایش می یابد به طوری که بیشترین شاخص ترکیدن(6. 78) مربوط به پخت با دمای 125 درجه و زمان 60 دقیقه می باشد. همچنین در تیمار مونواتانول امین به این نتیجه رسیدیم که با افزایش دما و کاهش زمان بازده کل کاهش یافته و همچنین با افزایش دما و زمان عدد کاپا کاهش می یابد به طوری که به ترتیب بیشترین شاخص کشش(38. 26), پارگی(10. 77) مربوط به پخت با دمای 165 درجه و زمان 90 دقیقه و145درجه و 60 دقیقه به دست امده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد فرایند مونواتانول امین / آب (50: 50) می تواند به صورت موفقیت آمیزتری برای ساخت کاغذ از ساقه ذرت اجرا شود و ویژگیهای خمیر کاغذهای تولیدی به ویژه از نظر مقاومتهای مکانیکی و عدد کاپا, در حالت اختلاط با آب, برتر از فرایند سولفیت قلیایی وسودا به صورت ترکیبی وتنها می باشد.