کشت گونه های مقاوم گیاهی یکی از کم هزینه ترین روش های مقابله با مشکل شوری آب و خاک در مناطق شهری است. پژوهش حاضر واکنش چهار گونه از متداولترین درختان شهری شامل اقاقیای چتری (Robinia pseudoacacia var. umbraculifera)، سرو خمره ای (Thuja orientalis)، افرای سیاه (Acer negundo) و زبان گنجشک (Fraxinus angustifolia) را پس از کشت در محیط های شور، مورد مطالعه قرار داده است. نهال های این چهار گونه طی یک آزمایش گلدانی - گلخانه ای با محلول های مختلف نمک طعام در پنج سطح شوری صفر، 40، 80، 120 و 160 میلی مول در لیتر (م.م.ل) به مدت سه ماه از طول دوره رشدشان آبیاری شدند و مشخصه های مختلف رشدی و فیزیولوژیک آنها اندازه گیری شد. نتایج تفاوتی را در افزایش رشد قطری و وزن ساقه در گونه اقاقیای چتری نشان نداد، در حالی که هر دوی این مشخصه ها در زبان گنجشک و سرو خمره ای از شوری 40 م.م.ل و بیشتر کاهش یافتند. در افرای سیاه نیز رشد قطری از شوری 120 م.م.ل و افزایش وزن ساقه از شوری 40 م.م.ل کاهش نشان دادند. بر خلاف سه گونه دیگر، با افزایش شوری تنها در برگ های اقاقیای چتری میزان سدیم تغییر نکرد، در حالی که افزایش مقدار پتاسیم تنها در برگ های اقاقیای چتری از شوری 160 م.م.ل مشاهده شد. برخی از نتایج نیز در گونه های مختلف، متفاوت بود، به طوری که مثلا با وجود ارتفاع بیشتر نهال های افرای سیاه و سرو خمره ای، با افزایش شوری، کاهش رشد طولی در این گونه ها اتفاق افتاد. نسبت سدیم به پتاسیم نیز تنها برای دو گونه زبان گنجشک و سرو خمره ای افزایش یافت و با افزایش شوری (از 80 م.م.ل)، میزان کلسیم تنها در برگ های افرای سیاه افزایش یافت، ولی میزان منیزیم در برگ های هیچ گونه ای تغییر نکرد. در تمام گونه های پهن برگ با افزایش شوری بر میزان زرد شدن برگ ها افزوده شد.