به منظور ارزیابی عملکرد دانه و اجزای عملکرد در کنجد، آزمایشی در قالب یک طرح آگمنت در مزرعه تحقیقاتی لورک واقع در شهرستان نجف آباد اصفهان بر روی 112 نمونه کنجد پیاده شد. صفات مورد مطالعه شامل: روز تا 50% گل دهی، روز تا برداشت، وزن صد دانه، ارتفاع بوته، تعداد کپسول در هر بوته، ارتفاع تا اولین گره میوه دهنده، تعداد گره ساقه اصلی و فرعی، وزن دانه در کپسول و عملکرد دانه در بوته بود. در کلیه ژنوتیپ ها، عملکرد دانه در بوته، همبستگی مثبت و معنی داری با تعداد کپسول در بوته، ارتفاع بوته، تعداد گره ساقه اصلی و وزن دانه در کپسول داشت، ولی همبستگی آن در ژنوتیپ های تک شاخه با تعداد کپسول در بوته، وزن دانه در کپسول، وزن صد دانه، همبستگی مثبت و معنی دار و با ارتفاع تا اولین گره میوه دهنده منفی و معنی دار بود. همچنین در ژنوتیپ های چندشاخه عملکرد دانه در بوته، همبستگی مثبت و معنی داری با تعداد کپسول در بوته، ارتفاع بوته، تعداد گره در ساقه های اصلی و فرعی و همبستگی منفی و معنی داری را با تعداد شاخه های اولیه نشان داد. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیون مرحله ای برای عملکرد دانه در ژنوتیپ های تک شاخه و چندشاخه نشان داد که تعداد کپسول در بوته مهمترین جزء عملکرد دانه در بوته است.