سالیانه حدود 4 میلیون هکتار از اراضی دیم کشور زیر کشت گندم قرار دارد که حدود یک میلیون هکتار آن در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر واقع شده است. از جمله عواملی که در نقاط دیم گرمسیر و نیمه گرمسیر موجب کاهش راندمان محصول می شود کمبود بارندگی (خشکی)، توزیع نامناسب بارندگی، کمبود رطوبت خاک و گرمی هوا به خصوص در دوره زایشی گیاه می باشد. از تنش های زنده می توان به بیماری های زنگ زرد، زنگ قهوه ای، سفیدک پودری، فوزاریوم و سیاهک ها اشاره نمود ( Macas et al., 1996)که همه ساله خسارت زیادی را به محصول وارد می کند.