گندم با سطح زیر کشت جهانی حدود 230 میلیون هکتار و تولید بیش از 600 میلیون تن در سال همچنان مهم ترین محصول زراعی دنیا است (FAO, 2003). متوسط عملکرد گندم در جهان 2.900 تن در هکتار است. سطح زیر کشت گندم در ایران در سال زراعی 1384-1383 برابر 6.357 میلیون هکتار بود که 40 درصد آن یعنی 2.525 میلیون هکتار به کشت گندم آبی اختصاص داشت. متوسط کلی عملکرد گندم در ایران 2.231 تن در هکتار و متوسط عملکرد گندم آبی 3.890 تن در هکتار است (Anonymous, 1993, 2004). سهم قابل توجهی از افزایش تولید گندم آبی در کشور را بایستی مرهون معرفی و ترویج ارقام اصلاح شده و با عملکرد بالا دانست که دارای مقاومت به بیماری های مهم و واجد صفات زراعی مطلوب هستند. مناطق معتدل کشور از مهم ترین مناطق کشت و تولید گندم آبی کشور است و با سطحی معادل 682 هزار هکتار قریب به 30 درصد سطح کشت گندم آبی کشور را در بر می گیرند. بیماری زنگ زرد یکی از بزرگ ترین چالش هایی است که ارقام معرفی شده را در زمان کوتاهی مغلوب خود ساخته و با حساس شدن ارقام، تولید گندم در مخاطره قرار گرفته است.