تاثیر عناصر غذایی نیتروژن و فسفر از منابع آلی و شیمیایی بر تغییرات غلظت، جذب و کارآیی آنها در گیاه خرفه طی آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1393 بررسی گردید. تیمارهای مختلف کودی شامل 13 تن در هکتار کود مرغی (T1)، 14.4 تن در هکتار کود مرغی (T2)، 39 تن در هکتار کود گاوی (T3)، 16.8 تن در هکتار کود گاوی+ 150 کیلوگرم در هکتار اوره (T4)، چهار سطح کود شیمیایی معادل تیمارهای آلی، 260 + 86 کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل (T5)، 287 +100کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل (T6)، 260 + 200کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل (T7)، 260 +100 کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل (T8) و شاهد (بدون مصرف کود) (T0) بودند. نتایج نشان داد که ماده خشک گیاه خرفه در تیمار T2 (8345 کیلوگرم بر هکتار) نسبت به سایر تیمارهای کودی به طور معنیداری افزایش یافت (P<0.05). کارآیی زراعی نیتروژن تیمار T5 و کارآیی زراعی فسفر تیمار T2 افزایش معنیداری در مقایسه با دیگر تیمارهای کودی نشان دادند (P<0.05)، کارآیی بازیافت نیتروژن تیمارهای T5 و T7 اختلاف معنی داری با هم نداشتند. ولی کارآیی بازیافت فسفر T2 با میانگین 52.6 درصد تفاوت معنیداری با دیگر تیمارهای کودی نشان داد. کارآیی فیزیولوژیکی نیتروژن تیمار T2 (35.02 کیلوگرم بر کیلوگرم) با تیمار T8 (31.6 کیلوگرم بر کیلوگرم)، و کارآیی فیزیولوژیکی فسفر تیمارهای T1 و T5 اختلاف معنیداری با هم نداشتند. به طورکلی، برتری کارآیی فیزیولوژیک نیتروژن و همینطور کارآیی زراعی، بازیافت و فیزیولوژیک فسفر در کود مرغی بیان گر نقش اکولوژیکی کاربرد کودهای آلی در تولید گیاه خرفه است که علاوه بر حفظ محیط زیست باعث جلوگیری از هدر روی منابع و تجمع فسفر در خاک های زراعی می شود.