این مطالعه با اهداف تعیین آثار نهاده ها بر ریسک و میانگین تولید، مقایسه این دو اثر با یکدیگر و محاسبه پارامتر ریسک گریزی برای تولید کنندگان پسته شهرستان زرند طی سالهای 1383 و 1384 انجام گرفت. برای بررسی نوع اثر نهاده ها بر ریسک تولید از روش ارایه شده جاست و پوپ (Jost & Pope, 1978) و برای بررسی خصوصیات ریسک گریزی و ریسک پذیری از روش موسکاردی و دی جنوری (Moscardi & Dejanvry, 1997) استفاده شده است.نتایج مطالعه نشان می دهد که نهاده های نیروی کار، سطح زیر کشت، کار ماشینی و سموم دفع آفات دارای اثر مثبت بر ریسک تولیدند که این اثر فقط برای نیروی کار معنیدار است. نهاده های کودشیمیایی، آب و کود حیوانی نیز دارای اثر منفی بر ریسک تولیدند که این اثر برای هر سه نهاده در سطح یک درصد معنیدار است. همچنین به استثنای نهاده کار ماشینی، اثر بقیه نهاده ها بر میانگین تولید مثبت و این اثر به جز برای سطح زیر کشت، برای بقیه نهاده ها در سطح یک درصد معنیدار است. البته تاثیر منفی کار ماشینی معنیدار نیست. در بخش پایانی این مطالعه به تعیین پارامترهای موثر بر ریسک گریزی پرداخته و معلوم شد که متغیر سن اثر مثبت و متغیرهای سابقه، سطح زیر کشت و درآمد سالانه اثر منفی بر ریسک گریزی دارند.