یکی از مسائلی که بر کیفیت نهال های تولیدی از بذور تاثیر دارد، نحوه انبارداری بذور قبل از کشت می باشد. بذور درختان جنگلی پس از برداشت به مدت چند روز، هفته، ماه یا سال در انبار نگهداری می شوند. در زمان انبار نمودن بذر باید مسائلی از قبیل، رطوبت بذر، تهویه آن، حرارت محیط و غیره در نظر گرفته شود. شرایط محیطی نگهداری بذر، تعیین کننده مدت زمانی است که جوانه زنی و قدرت آن حفظ می شود. دما، رطوبت نسبی محیط و رطوبت بذر عوامل اصلی در حفظ قابلیت های حیاتی بذور هنگام انبارداری هستند. این تحقیق به منظور بررسی اثر زوال بذر بر جوانه زنی و بنیه بذر افرا کیکم در ژرمیناتور انجام شد. بذور از یک درخت مادری که به صورت تک درخت قرار گرفته بود جمع آوری شد. بذور برای مدت 48، 72، 96 و 144 ساعت در دمای 41, 43 و 45 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی صد درصد نگهداری شدند. آزمایش در طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار برنامه ریزی شد. در آزمایش ژرمیناتور، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، محتوی رطوبتی بذور، بنیه بذر ارتفاع گیاه و طول ریشه وزن تر و خشک گیاه، و قطر یقه نهال ها اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه، اختلاف معنی داری را بین نمونه های مورد آزمون، نشان داد. اندازه گیری کلیه صفات بیان شده نشان داد بذور تحت تاثیر زوال قرار گرفتند.