باکتریهای فوتوسنتزکننده گروهی از ریزسازواره ها هستند که جهت تولید توده زیستی استفاده می شوند. با توجه به ویژگیهای این باکتریها، سویه هایی از آنها از زیستگاههای طبیعی جدا شدند. پس از انجام آزمایش لاکتوز مشخص گردید که این سویه ها توانایی مصرف لاکتوز را به عنوان منبع کربن دارا هستند. با آزمایش انجام شده باکتری از نوع گونه رودوپسودوموناس تشخیص داده شد. در مرحله بعد این سویه ها را با آب پنیر به عنوان محیط کشت سازگار کرده و سویه ای با بیشترین تولید انتخاب گردید. در نهایت شرایط رشد این باکتری به روش آماری تاگوچی بهینه سازی شد. عاملهای موثر بر رشد عبارت اند از: دما، غلظت لاکتوز، شدت نور و غلظت آمونیم سولفات. مقدارهای بهینه شده عاملهای فوق عبارت اند از: دمای 35 درجه سانتی گراد، غلظت لاکتوز 10 گرم بر لیتر، شدت نور 1 K Lux و غلظت آمونیم سولفات 3 گرم بر لیتر. بیشترین مقدار تولید توده زیستی تحت شرایط بهینه برابر با 10.35 گرم به ازای هر لیتر آب پنیر (محتوی 50 گرم بر لیتر لاکتوز) به دست آمد