این مطالعه با هدف بررسی اثر تراکم و رژیم غذایی، بر شاخص های رشد، میزان بقاء و ترکیب لاشه لارو ماهی کپور سرگنده (Hypophthalmichthys nobilis) در مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دکتر کیوان (بندر چمخاله) برای مدت 21 روز انجام گرفت. جهت انجام این آزمایش 3 تراکم مختلف (75-50-25 قطعه لارو در لیتر) با 3 رژیم غذایی (آرتمیا، دافنی و مخلوط آرتمیا با دافنی) در 9 تیمار و با 3 تکرار در هر تیمار در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در تغذیه لارو کپور سرگنده با سه نوع رژیم غذایی و سه تراکم مختلف، نوع رژیم غذایی اثر معنی داری بر روی هر یک از فاکتورهای رشد (SGR، BWI، DGR) داشته است (P<0.05). اگرچه همه تیمارها دارای اختلاف معنی داری بودند، اما بهترین شاخص های رشد در تیمارهای غذایی آرتمیا و همچنین مخلوط آرتمیا با دافنی مشاهده شد. همچنین اختلاف معنی داری در میزان بازماندگی بین تیمارها مشاهده گردید (P<0.05). درصد بازماندگی لاروهایی که در تراکم پایین و از غذای ترکیبی (آرتمیا با دافنی) و آرتمیا تغذیه می کردند نسبت به ماهیانی که در تراکم های بالا و متوسط تغذیه می کردند برتری آماری نشان دادند. در تراکم پایین و متوسط بیشترین میانگین پروتئین لاشه در لارو های تغذیه شده با دافنی مشاهده شد که به طور معنی داری بالاتر از ماهیان تغذیه شده با غذای ترکیبی و آرتمیا بود (P<0.05). تراکم و نوع تغذیه اثر معنی داری بر روی رطوبت و میزان چربی لاشه نداشت (P>0.05). با توجه به نتایج رژیم غذایی آرتمیا و مخلوط آرتمیا با دافنی غذایی مناسب برای مرحله تغذیه فعال لاروهای ماهی کپور سرگنده تشخیص داده شد.