اولین گام برای برنامه ریزی جهت کاهش ضایعات سیب زمینی در انبارها، شناسایی عوامل موثر در ایجاد ضایعات در ایجاد ضایعات و برآورد میزان خسارت اقتصادی آنهاست. در این راستا، این تحقیق به بررسی تاثیر وضعیت انبارهای موجود استان بر میزان ضایعات سیب زمینی در سال 80-1379 پرداخته است. بدین منظور از بین انواع انبارهای موجود در نواحی عمده کشت سیب زمینی استان همدان، 11 انبار به صورت تصادفی انتخاب شد و طی دوره انبارداری، نمونه گیریهای لازم جهت تعیین میزان تاثیر عواملی مانند دما، رطوبت، نوع انبار، و تعداد روزهای انبارداری بر ضایعات (افت وزنی و درصد قند کاهنده) دو رقم سیب زمینی آگریا و مارفونا انجام گرفت. تحلیل نتایج به کمک نرم افزارSPSS و روش رگرسیون نشان داد که حساسیت رقم مارفونا نسبت به شرایط نگهداری نامناست بیش از آگریاست. در بین عوامل مختلف محیطی، دما بیشترین اثر را بر میزان ضایعات کمی و کیفی دارد. میزان ضایعات رقم آگریا و مارفونا در انبارهای سنتی نسبت به انبارهای فنی به ترتیب 152 و 199 درصد افزایش دارد. حداکثر ضایعات در انبارهای سنتی برای ارقام آگریا و مارفونا به ترتیب 45.04 درصد و 47.55 درصد برآورد شد. دامنه متوسط درصد ضایعات سیب زمینی در انبارهای منطقه برای رقم آگریا بین 18.31 تا 40.17 و برای رقم مارفونا بین 25.7 تا 48.35 درصد برآورد گردید.