1زمینه و هدف: با توجه به اینکه پیشگیری از حوادث و بلایا طبیعی همیشه قابل انجام نیست، لذا وجود یک بیمارستان آماده می تواند نقش موثری در کاهش مرگ و میر و صدمات ناشی از حوادث داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آمادگی بیمارستان های نیروی دریایی در شرایط حوادث و بلایا طبیعی انجام شد.
روش ها: مطالعه حاضر به روش توصیفی- مقطعی در سال های 1400-1399 در 3 بیمارستان منتخب نیروی دریایی با استفاده از ابزار آمادگی عملکردی مواجهه با حوادث و بلایای طبیعی حیدرانلو و همکاران (2015) انجام شد.
یافته ها: میزان آمادگی کلی بیمارستان A با مجموع امتیاز 465 و بیمارستان B با مجموع امتیاز 442 و C با مجموع امتیاز 378 برابر متوسط (60%-41%) می باشد. در مجموع 17 بُعد در بیمارستان های منتخب بررسی شد. بیشترین امتیاز در حیطه ارزیابی خطر و سامانه هشدار سریع برابر با امتیاز (100 درصد) خیلی خوب توسط بیمارستان A کسب شد و کمترین نمره در حیطه امنیت (91/13 درصد) در بیمارستان B ارزیابی خطر با امتیاز (5/87 درصد) بیشترین امتیاز و کمترین امتیاز بازیابی بعد از بلایا (27/27) ضعیف و برابر ضعیف (40%-21%) در بیمارستان C و بیشترین امتیاز در حیطه ارزیابی خطر برابر با امتیاز (100 درصد) خیلی خوب و کمترین نمره در حیطه امنیت برابر بسیار ضعیف (27/2 درصد) می باشند.
نتیجه گیری: نتیجه ارزیابی در 3 بیمارستان نیروی دریایی نشان می دهد که مانند سایر بیمارستان های غیرنظامی دارای آمادگی متوسطی هستند. همچنین نتایج نشان می دهد که بیشترین ابعاد در حوزه اعتباربخشی بیمارستان می باشد. این بیمارستان ها می تواند با به اشتراک قرار دادن فعالیت های خود در جهت ارتقاء در ارزیابی های بعدی و کسب امتیاز بهتر، هزینه های خود را نیز کاهش دهند.