نحوه انجماد و ساختار چدن نشکن تحت تاثیر عوامل گوناگونی قرار دارد. ترکیب شیمیایی، دمای مذاب، مدول انجماد، سرعت سرد شدن، نوع و مقدار مواد جوانه زا و روش جوانه زایی از جمله این عوامل هستند. تاثیر تعداد گرافیت های کروی بر مشخصات مکانیکی و خواص ضربه پذیری چدن های نشکن، موضوع تحقیقات فراوانی در سالهای اخیر بوده است. در پژوهش حاضر تاثیر جوانه زایی بر تعداد، اندازه و درصد گرافیت های کروی و نیز، بر ساختار زمینه بررسی شده است. علاوه بر این، مطالعه تاثیر مش بندی ماده جوانه زا بر ریز ساختار نمونه های با ضخامتهای مختلف نشان داد که می توان، حتی در ضخامتهای 2-3mm نیز چدن نشکن با کیفیت مطلوب تولید کرد.