مقدمه: استئوآرتریت شایعترین بیماری مفصلی است که میتواند به درد مزمن و ناتوانی شدید بیمار منجر شود. بسیاری از پژوهشگران به دنبال روشهای درمانی جدیدی هستند که ضمن اثربخش بودن، عوارض جانبی کمتری داشته باشد. کورکومین ماده مؤثر زردچوبه از ترکیبات طبیعی دارای خواص ضد التهابی بوده و نقش مهمی در محافظت از مفاصل در مقابل عوامل مخرب دارد. جینجرول و پایپرین نیز به ترتیب به عنوان ماده مؤثر زنجبیل و فلفل سیاه احتمالاً می توانند منجر به تقویت و تداوم اثر کورکومین شوند. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مکمل یاری توأم عصاره زردچوبه، فلفل سیاه و زنجبیل بر میزان درد و عملکرد بیماران مبتلا به استئوآرتریت مزمن زانو در مقایسه با داروی ناپروکسن انجام شد. روش ها: در پژوهش حاضر 60 بیمار مبتلا به استئوآرتریت مزمن زانو با درجه 2 و 3 مورد مطالعه قرار گرفتند. افراد به طور تصادفی جهت دریافت عصاره زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه )کپسول میکسودین( یا کپسول ناپروکسن به صورت روزانه و به مدت چهار هفته، در دو گروه جداگانه تخصیص داده شدند. نمره درد و عملکرد VAS: ( بیماران ابتدا و انتهای مطالعه ارزیابی شد و میزان درد آنها با استفاده از مقیاس خطی-بصری درد اندازه گیری گردید. همچنین به منظور ارزیابی تغییرات عملکرد از پرسشنامه )Visual Analogue Scale استفاده )The Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis Index( WOMAC شد. دریافت غذایی )یادآمد 24 ساعته( نیز ابتدا، میانه و انتهای مطالعه ثبت گردید. یافته ها: از بین 60 بیمار داوطلب، 30 نفر در گروه میکسودین و 30 نفر در گروه ناپروکسن پژوهش را به در دو گروه )P=0/ و عملکرد بیماران ) 001 )P=0/ پایان رساندند. بر مبنای نتایج، کاهش در نمره درد ) 001 به طور معناداری کاهش یافته بود؛ اما تفاوتی در میزان کاهش با مقایسه بین گروهی مشاهده نشد. نتیجهگیری: نتایج نشان دادند که مصرف کپسول میکسودین به صورت دو بار در روز به مدت چهار هفته، مشابه با داروی ناپروکسن میتواند منجر به بهبود نمره درد و عملکرد بیماران مبتلا به استئوآرتریت مزمن زانو گردد.