در این پژوهش، برخی از عوامل تولید در فرایند کشش نخهای چند رشته ای یکسره (فیلامنتی) نایلون 6 تغییر داده شد. این عوامل شامل متغیرهای زمانی (تعداد دور پیچش نخ حول غلتک گودت، طول ناحیه کشش، طول ناحیه پیچش و زمان بعد از پیچش نخ روی بوبین) و متغیرهای دمایی (دمای تثبیت در ناحیه کشش و ناحیه پیچش) است. خواص کششی شامل استحکام (تنش ظاهری هنگام پارگی)، ازدیاد طول تا پارگی، مدول اولیه، کار تا پارگی همراه با جمع شدگی اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج آزمایشها نشان می دهد که اثر متغیرهای دمایی بر خواص اندازه گیری شده محسوستر از متغیرهای زمانی است. ملاحظه شد که با افزایش دما در ناحیه کشش و پیچش یا زمان دهی نخ روی بوبین می توان مقدار جمع شدگی پس از مرحله کشش را کاهش داد. با استفاده از تجزیه رگرسیون، روابط خطی بین جمع شدگی در 130˚C، دمای تثبیت در ناحیه کشش و پیچش، روابط لگاریتمی جمع شدگی و زمان دهی نخ روی بسته بدست آمد. نتایج حاصل با توجه به نظریه های جاری درباره اثر دما و زمان بر خواص نایلون 6 توجیه شده است.