پیش زمینه: تعویض کامل مفصل ران با برش کوتاه پوستی (10 سانتی متر یا کمتر) به عنوان روش جراحی کم تهاجم مطرح شده است. پیروان این روش ادعا کرده اند که با چنین روشی خونریزی، نیاز به تزریق خون، و درد کمتر، و زمان بستری در بیمارستان کوتاه تر خواهد بود. تاکنون گزارش دقیق و کاملی از مقایسه این دو روش مشاهده نشده است. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج کوتاه مدت روش برش کوتاه با برش معمولی می باشد.
مواد و روشها: 135 بیمار به طور متوالی، شامل 50 بیمار با استفاده از روش برش کوتاه و 85 بیمار با استفاده از برش معمولی، که در یک بیمارستان توسط سه جراح مختلف عمل شده بودند، تحت مطالعه قرار گرفتند. هر جراح بیماران کاندید عمل با برش کوتاه را مشخصا انتخاب و بقیه بیماران را با روش معمولی عمل می نمود. در تمام بیماران از رویکرد خلفی برای دسترسی به ران استفاده شد و مدارک و پرونده ها به صورت گذشته نگر بررسی شدند. به دلیل اینکه بیماران برای عمل با برش کوتاه دست چین می شدند، بنابراین نسبت حجم و وزن بدن (P=0.008) و نمره وخامت بیهوشی براساس سیستم امتیازدهی انجمن بیهوشی آمریکا (p=0.006) در این بیماران به طور معنی دار کمتر بود. یعنی این بیماران لاغرتر و سالم تر از گروهی بودند که با برش معمولی عمل می شدند.
یافته ها: با توجه به تعداد بیماران مطالعه شده، بین دو گروه از نظر میزان خونریزی حین عمل، خون تزریق شده، طول مدت اقامت در بیمارستان و وضعیت بیمار پس از ترخیص تفاوت معنی داری دیده نشد. لیکن در روش برش کوتاه عوارض زخم زیادتر(p=0.02) ، نامناسب بودن حالت قرارگیری کاپ بیشتر(p=0.04) و اشتغال کانال توسط فمور در نوع غیر سیمانی ضعیف تر بود.(p=0.0036)
نتیجه گیری: شواهد حاکی از خونریزی و ضایعات کم نسوج نرم در برش کوتاه وجود نداشت و همچنین نشانه ای از کوتاه بودن طول مدت اقامت در بیمارستان یا بهبودی سریع تر مشاهده نشد. مطالعه حاضر که براساس تجارب اولیه نویسندگان مقاله از روش برش کوتاه انجام شد، نتایج مثبت بالینی گزارش شده در سایر مطالعات را رد می نماید، و یافته ها نشان می دهند قبل از توصیه به استفاده گسترده از این روش، لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه انجام پذیرد.