هر چند هنوز هم سهم عمده ایی از کپور ماهیان بصورت تازه در سراسر جهان عرضه می گردد دامنه وسیعی از فراورده های با ارزش کپور ماهیان در بازار مشاهده می شود. آگاهی از هزینه های تولید در مزرعه و تغییرات سهم عوامل هزینه تمام شده نقش عمده ایی در مدیریت و توسعه مزارع پرورشی دارد. کپور معمولی، کپور نقره ای، کپور علفخوار و کپور سرگنده مهمترین گونه های پرورشی گرم آبی در ایران می باشند. تکثیر آنها به آسانی و با هزینه کم در مراکز تکثیر انجام گرفته و در بیشتر نقاط کشور بصورت کشت توام پرورش می یابند. گونه های گرم آبی فوق در دهه پنجاه به ایران وارد و در حاشیه دریای مازندران پرورش آنها گسترش یافت. تولید کپور ماهیان در مزارع به بیش از 28500 تن در سال 1380 بالغ گردید. مشخصات پرورش کپور ماهیان در سه استان گیلان، مازندران (شامل گلستان هم می شود) و خوزستان متفاوت می باشد. برای ارزیابی هزینه های تولید در مناطق و مزارع با اندازه های مختلف، مطالعه تولید سالانه، هزینه ها و درآمدهای مزارع پرورش کپور ماهیان در سال تولیدی 1376-1375 انجام شد. برای ارزیابی اقتصادی تولید مزارع، 153 مزرعه به روش تصادفی از استانهای مذکور انتخاب و هزینه ها و درآمدهای آنها پس از دسته بندی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد هزینه ها و درآمدهای مزارع با اندازه های متفاوت و در استانهای مختلف یکسان نمی باشند. غذا و کود بطورمتوسط با دارا بودن 60% سهم هزینه های جاری (45% سهم هزینه کل) بیشترین سهم و بیشترین اختلاف در هزینه تمام شده تولید را در بر می گیرد. بطور کلی، نسبت فایده به هزینه و نرخ بازگشت سرمایه ارتباطی مستقیمی به منطقه تولید دارد. لذا پرورش دهندگان گیلانی و بعد از آن پرورش دهندگان مازندرانی و سپس خوزستانی با متوسط درآمد بهتر در کیلوگرم و در هکتار از شرایط بهتر تولیدی برخوردار می باشند.