مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

80
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

448
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف .Teucrium stocksianum Boiss

صفحات

 صفحه شروع 753 | صفحه پایان 765

چکیده

 Teucrium stocksianum L. یکی از گیاهان دارویی متعلق به تیره نعناع (Lamiaceae) می باشد. در این تحقیق, اندام های مختلف (برگ, گل و ساقه) این گونه از منطقه نیکشهر استان سیستان و بلوچستان جمع آوری گردیده و از نظر مقدار اسانس و تنوع ترکیب های شیمیایی موجود در آنها مورد بررسی قرار گرفتند. اسانس نمونه ها به روش تقطیر با آب, استخراج و ترکیب های شیمیایی آنها با دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) شناسایی گردید. عملکرد متوسط اسانس گل, برگ و ساقه به ترتیب 0. 68, 0. 42 و 0. 13 درصد (وزنی/وزنی) به دست آمد. همچنین, در اسانس گل, برگ و ساقه به ترتیب 33, 35 و 32 ترکیب شناسایی شد. آلفا-پینن (23-8. 6%), بتا-پینن (10-4. 9%), دلتا-کادنین (24. 6-4. 3%), کاریوفیلن اکساید (8. 6-1. 4%) و ویریدیفلورول + گوایول (7. 6-6. 1%) عمده ترین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس بودند. اسانس گل و برگ غنی از هیدروکربن های مونوترپنی (به ترتیب 35. 6 و 50. 3%) و اسانس ساقه غنی از هیدروکربن های سسکویی ترپنی (42. 3%) بودند. یافته های این پژوهش نشان داد که گل مریم نخودی بلوچستانی پتانسیل تولید اسانس بیشتری نسبت به برگ و ساقه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاوری، علیرضا. (1400). ارزیابی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف .Teucrium stocksianum Boiss. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 37(5 (پیاپی 109) )، 753-765. SID. https://sid.ir/paper/1033412/fa

    Vancouver: کپی

    یاوری علیرضا. ارزیابی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف .Teucrium stocksianum Boiss. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1400؛37(5 (پیاپی 109) ):753-765. Available from: https://sid.ir/paper/1033412/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا یاوری، “ارزیابی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس اندام های مختلف .Teucrium stocksianum Boiss،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 37، no. 5 (پیاپی 109) ، pp. 753–765، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1033412/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button