وظیفه آنزیم استیل کولین استراز هیدرولیز استیل کولین است. این آنزیم توسط ترکیب های ارگانوفسفره حشره کش ها و گازهای اعصاب به طور برگشت ناپذیر مهار می گردد. این مهار با تجمع استیل کولین در سیناپس های کولینرژیک، منجر به تحریک بیش از حد و بحران کولینرژیک در شکاف سیناپسی می گردد. هدف از این مطالعه فعال سازی مجدد آنزیم کولین استراز مهارشده توسط عصاره هیدروالکلی گل داوودی (Chrysanthemum morifolium Ramat. ) است. تاثیر عصاره هیدروالکلی گل داوودی بر میزان فعالیت و بازیابی فعالیت آنزیم کولین استراز به روش رنگ سنجی المن ارزیابی شد. منبع آنزیم در این تحقیق، استیل کولین استراز گلبول قرمز و بوتیریل کولین استراز پلاسما بود. فعالیت آنتی اکسیدانی، شناسایی گروه های عاملی و تعیین ترکیب های موجود در عصاره به ترتیب با استفاده از روش های DPPH، FTIR و GC/MS تعیین گردید. نتایج نشان داد، میزان فعال سازی مجدد آنزیم بوتیریل کولین استراز مهارشده (میزان از دست رفتن فعالیت آنزیم مهارشده = تا حدود 0. 17 ±,91. 95%) در تیمار غلظت یک میلی گرم بر میلی لیتر عصاره گل داوودی، 0. 24 ±,49. 16% بدست آمد. در این آزمایش، آنزیم استیل کولین استراز به وسیله پاراکسون تا حدود 0. 45 ±,30. 77% مهار شد، که عصاره گل داوودی در غلظت یک میلی گرم بر میلی لیتر این مهار را بازگرداند و باعث از بین رفتن سمیت پاراکسون گردید. میزان IC50 در عصاره هیدروالکلی گل داوودی برای جمع کنندگی رادیکال های آزاد DPPH برابر با 3 ±,483. 67 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد. از نتایج FTIR و GC/MS نیز چنین برمی آید که عصاره این گیاه سرشار از ترکیب های فنولی حاوی گروه های هیدروکسیل و کربونیل است که احتمالا همین ترکیب ها نقش کلیدی را در فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره این گیاه بر عهده دارند. یافته های این پژوهش نشان داد که عصاره هیدروالکلی گل داوودی به دلیل دارا بودن ترکیب های فنولی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است و می تواند به عنوان پادزهر برای سموم ارگانوفسفره نظیر پاراکسون توصیه شود.