مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

41
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییر در ویژگی های رشدی، بیوشیمیایی و جذب عناصر غذایی .Salvia officinalis L در پاسخ به سطوح مختلف نیتروژن

صفحات

 صفحه شروع 719 | صفحه پایان 732

چکیده

 با هدف بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن (صفر, 70, 140 و 210 میلی گرم بر لیتر) بر برخی ویژگی های رشدی, بیوشیمیایی, جذب عناصر غذایی (نیتروژن, فسفر و پتاسیم) و بازده اسانس در گیاه دارویی مریم گلی (Salvia officinalis L. ) در شرایط کشت هیدروپونیک, آزمایشی گلدانی بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1398 انجام شد. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که با افزایش سطح نیتروژن ویژگی های رشدی گیاه افزایش یافت, به طوری که سطح 210 میلی گرم بر لیتر نیتروژن نسبت به عدم کاربرد آن به ترتیب سبب کاهش 54. 19, 72. 59, 39. 49, 82. 52, 42/51, 272. 20, 71. 46, 95. 17, 90. 31, 82/95, 92. 30 و 83. 46 درصدی قطر ساقه, تعداد شاخه فرعی, گره و برگ, طول میانگره, طول و عرض برگ, وزن تر و خشک ساقه, وزن تر و خشک اندام هوایی و نسبت وزن خشک اندام هوایی به وزن خشک ریشه شد. کاربرد 210 میلی گرم بر لیتر نیتروژن به ترتیب سبب افزایش 57/9, 6/266 و 87/14 درصدی محتوای نسبی آب برگ, پرولین و بازده اسانس و کاهش 30. 45 و 51. 51 درصدی نشت الکترولیت و مالون دی آلدیید نسبت به عدم کاربرد نیتروژن شد. همچنین پایین ترین سطح نیتروژن به ترتیب سبب کاهش 32. 65, 85. 13 و 56. 89 درصدی پتاسیم, فسفر و نیتروژن نسبت به بالاترین سطح نیتروژن شد. نتایج این آزمایش نشان داد که سطوح مختلف نیتروژن می تواند بر رشد و میزان اسانس مریم گلی تاثیرات متفاوتی داشته باشد. براساس یافته های پژوهش حاضر, کاربرد 210 میلی گرم بر لیتر نیتروژن به واسطه بهبود صفات مورد مطالعه برای کشت و کار مریم گلی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی خمر، امیر، مقدم، محمد، اصغرزاده، احمد، و محمودی سورستانی، محمد. (1400). تغییر در ویژگی های رشدی, بیوشیمیایی و جذب عناصر غذایی .Salvia officinalis L در پاسخ به سطوح مختلف نیتروژن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 37(5 (پیاپی 109) )، 719-732. SID. https://sid.ir/paper/1033418/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی خمر امیر، مقدم محمد، اصغرزاده احمد، محمودی سورستانی محمد. تغییر در ویژگی های رشدی, بیوشیمیایی و جذب عناصر غذایی .Salvia officinalis L در پاسخ به سطوح مختلف نیتروژن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1400؛37(5 (پیاپی 109) ):719-732. Available from: https://sid.ir/paper/1033418/fa

    IEEE: کپی

    امیر عباسی خمر، محمد مقدم، احمد اصغرزاده، و محمد محمودی سورستانی، “تغییر در ویژگی های رشدی, بیوشیمیایی و جذب عناصر غذایی .Salvia officinalis L در پاسخ به سطوح مختلف نیتروژن،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 37، no. 5 (پیاپی 109) ، pp. 719–732، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1033418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button