مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

67
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بیوچار پوسته برنج و رژیم های مختلف آبیاری بر رشد، درصد اسانس و غلظت برخی عناصر غذایی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 733 | صفحه پایان 752

چکیده

 به منظور بررسی اثر کاربرد بیوچار پوسته برنج بر ویژگی های مختلف فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی (وزن تر و خشک اندام هوایی, ارتفاع گیاه, درصد و عملکرد اسانس, و محتوی کلروفیل ها, کاروتنوییدها, نیتروژن, فسفر و پتاسیم) نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ) تحت رژیم های مختلف آبیاری, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سطوح مختلف بیوچار (صفر, 3 و 6 تن در هکتار) و آبیاری (100% آبیاری کامل (شاهد), 60, 80 و 120 درصد آبیاری کامل) با چهار تکرار در آبان سال 1398 به صورت گلدانی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان اجرا شد. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین وزن تر اندام هوایی تیمارهای 3 تن در هکتار بیوچار + 120% آبیاری کامل (24. 2 گرم در گلدان) و 3 تن در هکتار بیوچار + 60% آبیاری کامل (13. 3 گرم در گلدان) مشاهده گردید. در سطح 60% آبیاری کامل, وزن خشک, ارتفاع, عملکرد اسانس, غلظت نیتروژن و فسفر اندام هوایی گیاه در مقایسه با تیمار شاهد به ترتیب 39. 8, 33. 3, 26. 2, 17. 2 و 8. 7 درصد کاهش معنی داری نشان داد؛ در حالی که درصد اسانس و غلظت پتاسیم اندام هوایی روند افزایشی داشت. با اعمال تنش آبی, مقدار کلروفیل a, b, کلروفیل کل و کاروتنوییدها کاهش یافت. بیشترین مقدار کلروفیل کل در تیمار 6 تن در هکتار بیوچار + 100% آبیاری کامل مشاهده شد. کاربرد 6 تن در هکتار بیوچار سبب افزایش معنی دار وزن تر و خشک اندام هوایی, ارتفاع گیاه, درصد و عملکرد اسانس, رنگیزه های فتوسنتزی و غلظت عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم اندام هوایی در مقایسه با تیمار عدم کاربرد بیوچار گردید. یافته ها نشان داد که بیشتر ویژگی های بررسی شده در تیمار 6 تن در هکتار بیوچار + 120% آبیاری کامل افزایش یافتند. هرچند با توجه به اهمیت نعناع فلفلی از جنبه تولید اسانس, بیشترین درصد اسانس در بالاترین سطح تنش آبی حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کوشکی، انیس، عالی نژادیان بیدآبادی، افسانه، و ملکی، عباس. (1400). بررسی اثر بیوچار پوسته برنج و رژیم های مختلف آبیاری بر رشد, درصد اسانس و غلظت برخی عناصر غذایی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 37(5 (پیاپی 109) )، 733-752. SID. https://sid.ir/paper/1033481/fa

    Vancouver: کپی

    کوشکی انیس، عالی نژادیان بیدآبادی افسانه، ملکی عباس. بررسی اثر بیوچار پوسته برنج و رژیم های مختلف آبیاری بر رشد, درصد اسانس و غلظت برخی عناصر غذایی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1400؛37(5 (پیاپی 109) ):733-752. Available from: https://sid.ir/paper/1033481/fa

    IEEE: کپی

    انیس کوشکی، افسانه عالی نژادیان بیدآبادی، و عباس ملکی، “بررسی اثر بیوچار پوسته برنج و رژیم های مختلف آبیاری بر رشد, درصد اسانس و غلظت برخی عناصر غذایی در نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 37، no. 5 (پیاپی 109) ، pp. 733–752، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1033481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button