مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر آللوپاتیکی گیاه درمنه دشتی (.Artimisia herba alba Asso) بر صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه در دو گونه یونجه و اسپرس

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 191

چکیده

 ترکیبات آللوپاتیکی, فر ا یندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاهان مجاور خود را تحت تاثیر قرار می دهند. .Artimisia herba alba Asso گیاهی بوته ای و پایا می باشد که انتشار زیادی در مراتع ایران دارد. در این مطالعه تاثیر آللوپاتیکی غلظت های مختلف اسانس گیاه .Artimisia herba alba Asso بر شاخص های جوانه زنی (درصد و سرعت جوانه زنی) و عامل های رشد گیاه چه (طول ریشه چه و ساقه چه, وزن تر و خشک گیاه چه) در دو گونه .Medicago sativa L و .Onobrychis sativa L مورد بررسی قرار گرفت. غلظت های مورد استفاده اسانس 500ppm ,300ppm ,100ppm و 700ppm در مقایسه با تیمار شاهد (آب مقطر) بود. ED 50 و ED 90 در ارتباط با عدم جوانه زنی (مقیاس پروبیت) در مقابل غلظت اسانس (مقیاس لگاریتم) با استفاده از منحنی (dose-response) محاسبه شد. نتایج نشان داد, طول ریشه چه و شاخص بنیه در سطح 0.01 و طول ساقه چه و وزن تر گیاه چه در سطح 0.05 تفاوت معنی دار آماری را تحت تنش آللوپاتی دارند. سطح غلظت 700ppm کمترین میزان طول ریشه چه, وزن تر گیاه چه و شاخص بنیه را نشان داد. در این بررسی با استفاده از کروماتوگرافی گازی, 32 ترکیب شناسایی شد که cis-pinocarveol و artemisia ketone بالاترین میزان ترکیب اسانس را داشتند. به طور کلی, افزایش سطح اسانس سبب کاهش عامل های رشد و جوانه زنی در گونه Onobrychis sativa و Medicago sativa شد. به نظر می رسد cis -pinocarveol به عنوان یک ترکیب ترپنی و 1.8-cineole, trans-sabinene hydrate, Artemisia ketone و Myrcene به عنوان ترکیبات مونوترپنی که درصد بالایی از اسانس را تشکیل دادند, نقش مهمی در ایجاد اثر آللوپاتیکی گیاه Artimisia herba alba دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلامی، فرزانه، دیانتی تیلکی، قاسمعلی، و بهتری، بهزاد. (1390). مطالعه اثر آللوپاتیکی گیاه درمنه دشتی (.Artimisia herba alba Asso) بر صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه در دو گونه یونجه و اسپرس. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 19(1(پیاپی 37))، 181-191. SID. https://sid.ir/paper/104534/fa

    Vancouver: کپی

    غلامی فرزانه، دیانتی تیلکی قاسمعلی، بهتری بهزاد. مطالعه اثر آللوپاتیکی گیاه درمنه دشتی (.Artimisia herba alba Asso) بر صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه در دو گونه یونجه و اسپرس. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1390؛19(1(پیاپی 37)):181-191. Available from: https://sid.ir/paper/104534/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه غلامی، قاسمعلی دیانتی تیلکی، و بهزاد بهتری، “مطالعه اثر آللوپاتیکی گیاه درمنه دشتی (.Artimisia herba alba Asso) بر صفات جوانه زنی و رشد گیاهچه در دو گونه یونجه و اسپرس،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 19، no. 1(پیاپی 37)، pp. 181–191، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104534/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button