ترکیبات آللوپاتیکی، فر ا یندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاهان مجاور خود را تحت تاثیر قرار می دهند. .Artimisia herba alba Asso گیاهی بوته ای و پایا می باشد که انتشار زیادی در مراتع ایران دارد. در این مطالعه تاثیر آللوپاتیکی غلظت های مختلف اسانس گیاه .Artimisia herba alba Asso بر شاخص های جوانه زنی (درصد و سرعت جوانه زنی) و عامل های رشد گیاه چه (طول ریشه چه و ساقه چه، وزن تر و خشک گیاه چه) در دو گونه .Medicago sativa L و .Onobrychis sativa L مورد بررسی قرار گرفت. غلظت های مورد استفاده اسانس 500ppm ،300ppm ،100ppm و 700ppm در مقایسه با تیمار شاهد (آب مقطر) بود. ED 50 و ED 90 در ارتباط با عدم جوانه زنی (مقیاس پروبیت) در مقابل غلظت اسانس (مقیاس لگاریتم) با استفاده از منحنی (dose-response) محاسبه شد. نتایج نشان داد، طول ریشه چه و شاخص بنیه در سطح 0.01 و طول ساقه چه و وزن تر گیاه چه در سطح 0.05 تفاوت معنی دار آماری را تحت تنش آللوپاتی دارند. سطح غلظت 700ppm کمترین میزان طول ریشه چه، وزن تر گیاه چه و شاخص بنیه را نشان داد. در این بررسی با استفاده از کروماتوگرافی گازی، 32 ترکیب شناسایی شد که cis-pinocarveol و artemisia ketone بالاترین میزان ترکیب اسانس را داشتند. به طور کلی، افزایش سطح اسانس سبب کاهش عامل های رشد و جوانه زنی در گونه Onobrychis sativa و Medicago sativa شد. به نظر می رسد cis -pinocarveol به عنوان یک ترکیب ترپنی و 1.8-cineole, trans-sabinene hydrate, Artemisia ketone و Myrcene به عنوان ترکیبات مونوترپنی که درصد بالایی از اسانس را تشکیل دادند، نقش مهمی در ایجاد اثر آللوپاتیکی گیاه Artimisia herba alba دارند.