مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی دو گونه شنبلیله چندساله Trigonella tehranica و T.elliptica به منظور اصلاح کیفیت علوفه

صفحات

 صفحه شروع 230 | صفحه پایان 240

کلیدواژه

شنبلیله (Trigonella)Q3

چکیده

 در این پژوهش کیفیت علوفه ای 7 اکسشن از 2 گونه شنبلیله چند ساله (3 اکسشن متعلق به گونه T.tehranica و 5 اکشسن مربوط به گونه (T.elliptica در ایستگاه استهبان فارس مورد بررسی قرار گرفتند. درصد پروتئین خام, درصد ماده خشک, الیاف خام, خاکستر خام, چربی خام, کلسیم و فسفر در اندام هوایی اندازه گیری و داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. اکسشن ها از نظر کلیه صفات مورد بررسی اختلاف معنی دار (P<0.01) نشان دادند. کمترین مقدار پروتئین خام (10.07 درصد) در اکسشن های 770 و 7271 گونه T.elliptica و بیشترین مقدار پروتئین (14.86 و 12.62 درصد) به ترتیب مربوط به اکسشن های 5310 و 460 گونه T.elliptica بود. بیشترین مقدار کلسیم (2.5 درصد) در اکسشن (T.tehranica) 76 و بیشترین مقدار فسفر (با میانگین 0.57 درصد) در اکسشن های 7271 گونه T.elliptica و 103 گونه T.tehranica مشاهده شد. همچنین اکسشن 162 گونه T.elliptica بالاترین مقدار چربی خام (21 درصد) را به خود اختصاص داد. دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای اکسشن های حال از تجزیه مواد غذایی در مجموع 3 خوشه را مشخص نمود و تشابه میان نمونه ها در مجموع 27.66 درصد بدست آمد. بر اساس نتایج بدست آمده اکسشن 460 مربوط به گونه T.elliptica, با دارا بودن بیشترین مقدار پروتئین (12.62 درصد) و کمترین مقدار الیاف خام (25.93 درصد) به عنوان برترین اکسشن شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریاست، مهرناز، و نصیرزاده، عبدالرضا. (1385). ارزیابی دو گونه شنبلیله چندساله Trigonella tehranica و T.elliptica به منظور اصلاح کیفیت علوفه. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، 14(4 (پیاپی 26))، 230-240. SID. https://sid.ir/paper/104586/fa

    Vancouver: کپی

    ریاست مهرناز، نصیرزاده عبدالرضا. ارزیابی دو گونه شنبلیله چندساله Trigonella tehranica و T.elliptica به منظور اصلاح کیفیت علوفه. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1385؛14(4 (پیاپی 26)):230-240. Available from: https://sid.ir/paper/104586/fa

    IEEE: کپی

    مهرناز ریاست، و عبدالرضا نصیرزاده، “ارزیابی دو گونه شنبلیله چندساله Trigonella tehranica و T.elliptica به منظور اصلاح کیفیت علوفه،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. 14، no. 4 (پیاپی 26)، pp. 230–240، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button