مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عوامل موثر بر جوانه زنی بذر تاغ .Haloxylon sp

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 23

چکیده

 به منظور بررسی بعضی از عوامل موثر بر جوانه زنی بذر تاغ, ابتدا اثر چهار دمای مختلف 4, 15, 25 و 30 درجه سانتیگراد بر میزان جوانه زنی بذر چند پایه سیاه تاغ (Haloxylon aphyllum) و زرد تاغ (H. persicum) که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند, مورد بررسی قرار گرفت. پس از تعیین نقش دما بر جوانه زنی بذور, از سه ناحیه مختلف انتهایی, میانی و پایینی هشت پاه سیاه تاغ و دو پایه زرد تاغ بذرگیری, و در سه تکرار کاشته شده و در پنج زمان متوالی با فاصله ده ساعت از نظر درصد جوانه زنی مورد مطالعه و اندازه گیری قرار گرفتند.آزمایش اول نشان داد که نه تنها پایه های مختلف از نظر درصد جوانه زنی بذر به طور معنی دار با یکدیگر تفاوت دارند و دماهای مورد مطالعه اثرات متفاوتی بر میزان جوانه زنی بذور گونه های تاغ دارند, بلکه بین دو عامل دما و ژنوتیپ نیز اثر متقابل وجود دارد.نتایج آزمایش دوم, ضمن بیان تفاوت پایه های مختلف در قدرت جوانه زنی, ثابت کرد که بذور حاصل از قسمتهای مختلف درختان تاغ اختلاف معنی داری در درصد جوانه زنی داشته و بذوری که از قسمت بالایی درختان جمع آوری می شوند نسبت به بذوری که از قسمتهای پایینی درخت جمع آوری شوند بهتر جوانه می زنند. این آزمایش هم چنین ثابت کرد که سرعت جوانه زنی در گونه های مختلف متفاوت بوده و بذور زرد تاغ زودتر از بذور سیاه تاغ جوانه می زنند.ویژگی جوانه زنی سریع در تاغ راهی جهت سازگاری در مناطق شور و خشک قلمداد گردیده است, به طوریکه در دوره هایی که به طور کوتاه مدت, آب کافی در اختیار بذر قرار می گیرد, این بذور می توانند با سرعت جوانه زده و مستقر شوند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی ندوشن، حسین، اسدی کرم، فرشته، و میرحسینی، علی. (1379). بررسی عوامل موثر بر جوانه زنی بذر تاغ .Haloxylon sp. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، -(4)، 2-23. SID. https://sid.ir/paper/104634/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی ندوشن حسین، اسدی کرم فرشته، میرحسینی علی. بررسی عوامل موثر بر جوانه زنی بذر تاغ .Haloxylon sp. تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران[Internet]. 1379؛-(4):2-23. Available from: https://sid.ir/paper/104634/fa

    IEEE: کپی

    حسین میرزایی ندوشن، فرشته اسدی کرم، و علی میرحسینی، “بررسی عوامل موثر بر جوانه زنی بذر تاغ .Haloxylon sp،” تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران، vol. -، no. 4، pp. 2–23، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104634/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button