مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه بین برخی خصوصیات فیزیولو‍ژی بذر بارانک (Sorbus torminalis (L.) Crantz) با شرایط رویشگاهی د ر جنگل های مازند ران

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 75

چکیده

 این تحقیق با هد ف تعیین رابطه بین خصوصیات فیزیولوژیکی بذر بارانک با شرایط رویشگاه انجام شد . د ر این راستا سه رویشگاه د ر جنگل های استان مازند ران به نام های پاسند با ارتفاع 950 تا 1100 متر از سطح د ریا, سنگد ه با ارتفاع 1600 تا 1800 متر از سطح د ریا و اشک با ارتفاع 2100 تا 2400 متر از سطح د ریا انتخاب و شرایط اکولوژی آن ها مطالعه گرد ید . د ر هر رویشگاه 10 پایه سالم و د ارای بذر بارانک انتخاب و مورفولوژی آن ها بررسی شد. پس از جمع آوری بذر از د رختان, ابتد ا وزن هزار د انه آن ها تعیین شد . برای بررسی صفات مد ت استراتیفه, د رصد و مد ت جوانه زنی, به ازای هر پایه ماد ری از هر رویشگاه, 200 عد د بذر (د ر 4 تکرار 50 تایی) د رون لایه های ماسه استریل شد ه مرطوب تحت د مای 5-4 د رجه سانتی گراد تحت استراتیفیه قرار د اد ه شد . برای اند ازه گیری غلظت پروتئین بذر و د انه رست از روش Lowry و (23) Rosebrough استفاد ه شد . نتایج نشان د اد که میانگین وزن هزار د انه بذر بارانک د ر سه رویشگاه مورد بررسی, 21.86 گرم بود ه و حد اقل و حد اکثر آن به ترتیب به رویشگاه های پاسند و اشک تعلق د اشت. حد اقل مد ت استراتیفیه, 13.19 هفته و حد اکثر آن 20.73 هفته تعیین شد . از این رو بذور بارانک ایران به 3 الی 5.5 هفته استراتیفه سرد برای شروع جوانه زنی نیاز د ارند . از نظر د وره جوانه زنی اختلاف بین رویشگاه ها معنی د ار شد ه (p<0.05) و بیشترین د وره جوانه زنی به بذور مرتفع ترین رویشگاه (5.32 هفته) و کمترین مقد ار آن به رویشگاه پاسند (4.33 هفته) مربوط گرد ید . متوسط جوانه زنی بذور د ر سه رویشگاه پاسند , سنگد ه و اشک به ترتیب 48.87, 49.43 و 59.43 د رصد بود . حد اکثر غلظت پروتئین بذر 1366.60 میلی گرم بر گرم وزن خشک و حد اکثر غلظت پروتئین د انه رست 2867.59 میلی گرم بر گرم وزن خشک بود ه و هر د و مورد به رویشگاه اشک مربوط شد .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرزانژاد، سپیده، اسپهبدی، کامبیز، قربانلی، مه لقا، خاوری نژاد، رمضانعلی، و قهرمانی نژاد، فرخ. (1386). رابطه بین برخی خصوصیات فیزیولو‍ژی بذر بارانک (Sorbus torminalis (L.) Crantz) با شرایط رویشگاهی د‌ر جنگل‌ های مازند‌ران. پژوهش و سازندگی، 20(4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی)، 69-75. SID. https://sid.ir/paper/19871/fa

    Vancouver: کپی

    میرزانژاد سپیده، اسپهبدی کامبیز، قربانلی مه لقا، خاوری نژاد رمضانعلی، قهرمانی نژاد فرخ. رابطه بین برخی خصوصیات فیزیولو‍ژی بذر بارانک (Sorbus torminalis (L.) Crantz) با شرایط رویشگاهی د‌ر جنگل‌ های مازند‌ران. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1386؛20(4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی):69-75. Available from: https://sid.ir/paper/19871/fa

    IEEE: کپی

    سپیده میرزانژاد، کامبیز اسپهبدی، مه لقا قربانلی، رمضانعلی خاوری نژاد، و فرخ قهرمانی نژاد، “رابطه بین برخی خصوصیات فیزیولو‍ژی بذر بارانک (Sorbus torminalis (L.) Crantz) با شرایط رویشگاهی د‌ر جنگل‌ های مازند‌ران،” پژوهش و سازندگی، vol. 20، no. 4 (پی آیند 77) در منابع طبیعی، pp. 69–75، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/19871/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button