مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد عصاره و اسانس آویشن زوفایی و مرزه بختیاری در محلول گلجایی بر بهبود کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریدنی ژربرا (Gerbera jamesoni L. ) رقم Pink Elegance

صفحات

 صفحه شروع 617 | صفحه پایان 634

کلیدواژه

ژربرا ) Gerbera jamesoni L.(Q1

چکیده

 انسداد آوندها به دلیل رشد عوامل میکروبی به ویژه باکتری ها, یکی از مهمترین دلایل کاهش کیفیت و عمر گلجایی گل های بریدنی در مرحله پس از برداشت است. به منظور بررسی اثر عصاره های 1% و 2% و همچنین اسانس های ppm25 و ppm50 آویشن زوفایی (Thymbra spicata L. ) و مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica L. ) بر جمعیت باکتریایی و عمر گلجایی ژربرا (Gerbera jamesoni L. ) رقم Pink Elegance آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار طراحی و اجرا شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایش با کاهش جمعیت باکتری انتهای شاخه گل ها, باعث حفظ شادابی و افزایش عمر گلجایی گل ها تا سه روز (در تیمار اسانس ppm50 مرزه بختیاری) نسبت به نمونه های شاهد شدند. همچنین با افزایش غلظت اسانس و عصاره هر دو گیاه دارویی, قدرت ضدباکتریایی و عمر گلجایی افزایش یافت. نتایج پس از هشت روز نگهداری نشان داد که بیشترین عمرگلجایی (11 روز), جذب نسبی محلول گلجایی (8. 95 میلی لیتر بر گرم وزن تر در روز) و کمترین جمعیت باکتریایی انتهای شاخه مربوط به تیمار اسانس ppm50 مرزه بختیاری بود. اگرچه از نظر وزن تر نسبی, مواد جامد محلول, محتوایآنتوسیانین, نشت یونی, محتوای مالون دی آلدئید, فعالیت آنزیم های کاتالاز و فنیل آلانین آمونیالیاز با تیمار ppm50 اسانس آویشن زوفایی فاقد اختلاف معنی دار بود. بنابراین استفاده از غلظت ppm50 اسانس مرزه بختیاری و در مرتبه بعدی غلظت ppm50 آویشن زوفایی به عنوان برنامه ای کاربردی در فرایند نگهداری و بازاررسانی گل های بریدنی ژربرا توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، میثم، اعلایی، میترا، و صیدی، مهدی. (1398). اثر کاربرد عصاره و اسانس آویشن زوفایی و مرزه بختیاری در محلول گلجایی بر بهبود کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریدنی ژربرا (Gerbera jamesoni L. ) رقم Pink Elegance. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(4 (پیاپی 96) )، 617-634. SID. https://sid.ir/paper/104661/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی میثم، اعلایی میترا، صیدی مهدی. اثر کاربرد عصاره و اسانس آویشن زوفایی و مرزه بختیاری در محلول گلجایی بر بهبود کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریدنی ژربرا (Gerbera jamesoni L. ) رقم Pink Elegance. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(4 (پیاپی 96) ):617-634. Available from: https://sid.ir/paper/104661/fa

    IEEE: کپی

    میثم محمدی، میترا اعلایی، و مهدی صیدی، “اثر کاربرد عصاره و اسانس آویشن زوفایی و مرزه بختیاری در محلول گلجایی بر بهبود کیفیت و عمر گلجایی گل شاخه بریدنی ژربرا (Gerbera jamesoni L. ) رقم Pink Elegance،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 4 (پیاپی 96) ، pp. 617–634، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button