مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

800
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد دانه، اجزای عملکرد و کیفیت روغن خرفه (.Portulaca oleracea L)

صفحات

 صفحه شروع 583 | صفحه پایان 597

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر خصوصیات عملکرد و کیفیت محصول خرفه, آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1393 اجرا شد. تیمارهای مختلف کودی شامل 13 تن در هکتار کود مرغی (BLn), 14.4 تن در هکتار کود مرغی (BLp),39  تن در هکتار کود گاوی (CMn), 16.87 تن در هکتار کود گاوی+ 150 کیلوگرم در هکتار اوره (CMp+U), چهار سطح کود شیمیایی برابر تیمارهای آلی, 260+86 کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپلCF (BLn) ,100+287  کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل (BLp) CF,200+260  کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل(CMn) CF,100+260  کیلوگرم در هکتار به ترتیب اوره و سوپرفسفات تریپل CF (CMp+U) و شاهد (عدم مصرف کود) (C) بودند. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در ارتفاع بوته تیمار (BLn) CF (55.43 سانتی متر) با تیمارهای شیمیاییCF (BLp) , CF (CMn) و تیمارهای آلی BLn و BLp وجود نداشت. برای تعداد دانه در کپسول نیز تیمارهای BLp و BLn (به ترتیب 180.48 و 167.78 دانه) اختلاف معنی داری با هم نشان ندادند. همچنین وزن هزاردانه در تیمارهای BLp, BLn و CMn به ترتیب با میانگین 0.44, 0.43 و 0.42 گرم اختلاف معنی داری با هم نداشتند, همین طور تیمارهای CMn,(BLn) CF  و CMp+U نیز تفاوت معنی داری را در وزن هزاردانه نشان ندادند. عملکرد دانه, میزان روغن و عملکرد روغن تیمار BLp افزایش معنی داری نسبت به سایر کرت های دریافت کننده کود و شاهد (عدم مصرف کود) داشت. میزان امگا-3 در تیمارهای BLp و BLn  به ترتیب 85% و 79% بیشتر از تیمار شاهد (عدم مصرف کود) بود. به طور کلی, استفاده از کود مرغی علاوه بر افزایش قابل ملاحظه عملکرد دانه خرفه می تواند در افزایش کیفیت روغن این گیاه دارویی نیز موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمرانی، بهجت، و فلاح، سیف اله. (1395). تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد و کیفیت روغن خرفه (.Portulaca oleracea L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 32(4 (پیاپی 78))، 583-597. SID. https://sid.ir/paper/104701/fa

    Vancouver: کپی

    عمرانی بهجت، فلاح سیف اله. تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد و کیفیت روغن خرفه (.Portulaca oleracea L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1395؛32(4 (پیاپی 78)):583-597. Available from: https://sid.ir/paper/104701/fa

    IEEE: کپی

    بهجت عمرانی، و سیف اله فلاح، “تاثیر کودهای آلی و شیمیایی بر عملکرد دانه, اجزای عملکرد و کیفیت روغن خرفه (.Portulaca oleracea L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 32، no. 4 (پیاپی 78)، pp. 583–597، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button