مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 573 | صفحه پایان 586

کلیدواژه

بادرنجبویه (.Melissa officinalis L)Q2

چکیده

 با توجه به اهمیت دارویی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) و فراوانی منابع آب و خاک شور در کشور, این تحقیق با هدف بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی این گیاه تحت تنش شوری طی دو آزمایش جداگانه اجرا گردید. آزمایش اول با هدف تعیین مناسبترین شرایط پرایمینگ بذر گیاه بادرنجبویه در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیب تیماری پتانسیل اسمزی محلول پرایمینگ در چهار سطح (4-, 8-, 12- و 16- بار), مدت زمان پرایمینگ در سه سطح (3, 5 و 7 روز) و درجه حرارت پرایمینگ در دو سطح (25 و 20.30 درجه سانتی گراد) و بذرهای شاهد (پرایم نشده) بود. نتایج نشان داد که بین تیمارهای اسموپرایمینگ از لحاظ درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه اختلاف معنی داری وجود داشت. مقایسه میانگین ها نشان داد که تیمار پتانسیل اسمزی 16- بار در مدت زمان پنج روز و دمای 25 درجه سانتی گراد نسبت به سایر تیمارها و شاهد سبب افزایش معنی داری در درصد و سرعت جوانه زنی بذر بادرنجبویه شد. آزمایش دوم با هدف بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی بذر گیاه بادرنجبویه تحت تنش شوری به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل تیمار بذری با دو سطح (بذر پرایم نشده و بذر پرایم شده) و تیمار شوری با چهار سطح (شاهد, 4, 8 و 12 دسی زیمنس بر متر) بود که بر اساس نتایجی که در مرحله اول آزمایش به عنوان بهترین شرایط پرایمینگ بدست آمد اقدام به تهیه بذرهای پرایم شده گردید. نتایج نشان داد که در همه سطوح شوری, بذرهای پرایم شده به طور معنی داری درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه بالاتری نسبت به بذرهای پرایم نشده دارند. نتایج نشان داد که اثر متقابل شوری و تیمارهای بذری نیز از لحاظ درصد و سرعت جوانه زنی و طول ریشه چه معنی دار بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مکی زاده تفتی، مریم، فرهودی، روزبه، و راستی فر، محمد. (1390). بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) تحت تنش شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 27(4 (پیاپی 54))، 573-586. SID. https://sid.ir/paper/104742/fa

Vancouver: کپی

مکی زاده تفتی مریم، فرهودی روزبه، راستی فر محمد. بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) تحت تنش شوری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1390؛27(4 (پیاپی 54)):573-586. Available from: https://sid.ir/paper/104742/fa

IEEE: کپی

مریم مکی زاده تفتی، روزبه فرهودی، و محمد راستی فر، “بررسی تاثیر اسموپرایمینگ بر جوانه زنی گیاه بادرنجبویه (.Melissa officinalis L) تحت تنش شوری،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 27، no. 4 (پیاپی 54)، pp. 573–586، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104742/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button