مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

772
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برخی عوامل بوم شناسی، ویژگی های ریختی، میزان اسانس و سطح پلوئیدی آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) در ایران

صفحات

 صفحه شروع 854 | صفحه پایان 878

کلیدواژه

آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas)Q2

چکیده

 به منظور ارزیابی برخی از خصوصیات بوم شناختی, ریختی و همچنین تعیین سطح پلوئیدی آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) با استفاده از روش .D.S.S (Determination of special station) 10 رویشگاه در استان های لرستان, مرکزی, همدان, کرمانشاه و کردستان جهت انجام مطالعات مذکور انتخاب شد. در این پژوهش در بهار سال 1388 در مرحله گلدهی, جهت ارزیابی ریختی از هر رویشگاه پنج نمونه کامل گیاهی و سرشاخه های گلدار جهت استخراج اسانس تهیه و به همراه بذر به منظور تعیین سطح پلوئیدی در فصل تولید بذر جمع آوری شد. اطلاعات مربوط به رویشگاه ها یادداشت برداری شد. خصوصیات رویشی و زایشی هر جمعیت به علاوه بازده اسانس گونه مورد مطالعه در هر رویشگاه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین سطح پلوئیدی, در هر جمعیت حداقل 10 یاخته متافاری نوک ریشه مورد مطالعه قرار گرفت و ضمن شمارش تعداد کروموزوم, سطح پلوئیدی آنها تعیین گردید. نتایج حاصل, جمعیت های مورد مطالعه را در چهار گروه قرار داد. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین میانگین طول و عرض برگ گل آذینی, بیشترین میانگین نسبت طول به عرض برگ گل آذینی, بیشترین میانگین نسبت طول به عرض برگ ساقه ای, بیشترین میانگین طول دمبرگ, بیشترین میانگین طول لوله کاسه, بیشترین میانگین طول جام و بیشترین میانگین طول و عرض براکتئول در جمعیت Te9 بیشتر از جمعیت های دیگر بود. به طور کلی در بررسی های سیتوژنتیکی انجام شده مشخص شد که گیاهان جمعیت های Te1, Te2, Te3, Te4, Te5,Te6 و Te8 دارای 30 کروموزوم (2n=2x=30) و دیپلوئید و گیاهان جمعیت های Te7, Te9 و Te10 دارای 60 کروموزوم (2n=4x=60) و تتراپلوئید می باشند. بالاترین بازده اسانس متعلق به رویشگاه Te5 (%3.04) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلوندی، رمضان، حسام زاده حجازی، سیدمحسن، میرزا، مهدی، عطری، مرتضی، جمزاد، زیبا، صفی خانی، کیوان، و احمدیان، مهدی. (1392). مطالعه برخی عوامل بوم شناسی, ویژگی های ریختی, میزان اسانس و سطح پلوئیدی آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) در ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(4 (پیاپی 62))، 854-878. SID. https://sid.ir/paper/104852/fa

    Vancouver: کپی

    کلوندی رمضان، حسام زاده حجازی سیدمحسن، میرزا مهدی، عطری مرتضی، جمزاد زیبا، صفی خانی کیوان، احمدیان مهدی. مطالعه برخی عوامل بوم شناسی, ویژگی های ریختی, میزان اسانس و سطح پلوئیدی آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) در ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(4 (پیاپی 62)):854-878. Available from: https://sid.ir/paper/104852/fa

    IEEE: کپی

    رمضان کلوندی، سیدمحسن حسام زاده حجازی، مهدی میرزا، مرتضی عطری، زیبا جمزاد، کیوان صفی خانی، و مهدی احمدیان، “مطالعه برخی عوامل بوم شناسی, ویژگی های ریختی, میزان اسانس و سطح پلوئیدی آویشن کرک آلود (Thymus eriocalyx (Ronniger) Jalas) در ایران،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 4 (پیاپی 62)، pp. 854–878، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button